onsdag 27. februar 2013

Vårnytt!


I dag har jeg hatt nok en herlig frionsdag, og jeg har kost meg med ungene hjemme og besøk av mamma! Hun ga meg en nydelig blomsterbukett, men den får jeg vise en annen dag! (dere som følger meg på Instagram har vel allerede sett den;))
 
Da vi var på vinterferie i Rauland ble det faktisk litt shopping også! De har flere fine butikker der. Denne rosa emaljebollen kjøpte jeg, og i går måtte jeg finne noe å ha oppi den, selvfølgelig;) Det ble rosa tusenfryd, som minner om våren som er på vei! 
En ny prismelampe har også kommet i hus! Jeg har siklet på denne lenge, så da jeg kom over den på halv pris slo jeg til!
 

 
Den har fått plass i kroken bak spisestua, hvor det var behov for litt ekstra belysning!

 
Etter at jeg startet å jobbe på dagtid, har det blitt til at vi har gjort unna husarbeidet i helgene. Da har vi som regel både mer tid og energi. Men jeg synes det er kjedelig at helgene går bort til sånne ting, så et av målene for en enklere og bedre hverdag er å ta i bruk ukedagene i stedet. Siden jeg jobber 80% har jeg fri en dag i uka, og da får jeg gjort noe, men jeg synes det er viktig å bruke tid med ungene da, siden de har fri. Men både kvelden før og kvelden etter en fridag har jeg mer energi, så da får det bli de nye husarbeiddagene! Man gjør jo riktignok mye hver eneste dag da;)
 
Etter middagen i dag gikk vi opp alle fem, og fikk ordnet skikkelig opp! Klær ble brettet og ryddet vekk, badet ble ryddet, og ungene ordnet på rommene sine. Vips så ble det tusen ganger bedre! Er jeg riktig flink plugger jeg i kontakten på strykejernet i kveld også, men vi får nok se...:)
 
Når gjør du/dere husarbeid? Det er sikkert flere om oss som føler at døgnet ikke har nok timer bestandig:)Til slutt må jeg vise de herlige vårjakkene jentene har fått fra lille martine! De kommer fra MINI A TURE, og kvaliteten virker fantastisk! Nå gleder vi oss til vårdager med nye jakker! Tusen takk til dere på lille martine!ha en fin kveld!søndag 24. februar 2013

Vinterferie


Bilde tatt under dagens skitur!Det har vært ubeskrivelig godt med noen fridager med familien! Vi fikk låne leiligheten til pappas samboer, den er i nydelige Rauland. Vi har gått skiturer hver dag, og ungene har blitt kjempeflinke! Jeg kommer meg jeg også, jeg er nemlig på samme nivå som dem;) Lange, deilige dager hvor klokka kan leve sitt eget liv var akkurat det jeg trengte! Og jeg er så glad det snart er mars, og bare fire uker til påske!


Fridagene har gitt meg ny energi, og tid til drømme og planlegge! Det er mye jeg har lyst til, og jeg håper idèene snart kan gjennomføres!
 
 
 
 
 
Håper du har hatt en fin helg!

søndag 17. februar 2013

Lys turkis

 
På denne tiden av året vil jeg ha FARGER. Og behovet ble akutt etter å ha sett Karsten og Petra på kino i går. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så inspirert av interiøret i en barnefilm! Saken var at både barnehagen og hjemmene til Karsten og Petra var fulle av herlige farger, særlig blå og grønne toner, hvis ikke jeg har en noe selektiv hukommelse:)
 
Mens jeg satt i kinosalen kom jeg til å tenke på et lite spann maling jeg hadde hjemme, og skapet med marmorplate jeg aldri har blitt helt fortrolig med.
 
 
 
Rett før midnatt gikk skapet fra hvitt til lys turkis. Og det er selvfølgelig ikke et alternativ å vente med å ta bilder til det har fått andre, og mer dekkende, strøk. Tålmodighet har aldri vært min sterke side;) Det blir derfor bilder av et halvferdig skap. Fargen på det passer så fint til det lysegrønne understellet på sturbordet et par meter bortenfor.
 
 


 
Asjettene med blå dekor har kommet opp i tallerkenhylla. De kommer fra pappa skrotnisse, og har vært nesten på vei tilbake et par ganger, men jeg er glad de har blitt værende.
 

 
 
 
ønsker dere alle en fin søndagskveld!
 
 


lørdag 16. februar 2013

Rosa perleblomster

 
Gjett om jeg stoppet og bråsnudde da jeg leste det på et skilt i blomsterbutikken. Rosa perleblomster. Og joda, hvis man legger godviljen til er de vel rosa. Lys, lys rosa.
 
 
 
 
I dag har Ferdinand, Augusta og jeg sett Karsten og Petra på kino. Vi er store fans av bøkene, og filmen var kjempebra! En film til å bli glad av! Selv om jeg felte noen tårer også, typisk meg. Litt i overkant følsom noen ganger.
 
 
 
Det er enda en dag igjen av helga, og snart skal vi ha noen dager vinterferie!
 
 
 
 
 
 
ha en fortsatt god helg ♥
 

torsdag 14. februar 2013

Happy...

 
 
......Valentines day!
 
 
Vi har feiret på vanlig måte, ved å gi hverandre et ekstra kyss ;)
 
 
 
 
 
I morgen er det freeeeeedag!
 
 

onsdag 13. februar 2013

Frionsdag!

 
Frionsdagene er herlige og avslappende! I dag har vi lekt, sett på film og fyrt i peisen. Jeg bryr meg fint lite om det flyter litt i huset, det er umulig å holde orden med tre små hjemme uansett:) Klærne på spisestuebordet er sommerklær til barna, som jeg har bestilt fra hm.Constanse ordner og steller med sitt, og elsker å tømme skap og skuffer. Hun er en skikkelig dukkemamma som sin søster, og som meg da jeg var liten. Augusta ser på verdens beste SFO, det er hennes favoritt, hun ler seg skakk. 
På kjøkkenet står slagbenken åpen, det går mye i perling og tegning. Constanse fargela bordet grønt og fint i sta, jeg burde vel ha lært å reagere når det blir stille der hun er:) Hun fikk tak i en pose med havregryn i dag også:) Lille klatremus.
 

 
Da storebror kom hjem fra skolen hadde jentene og jeg funnet frem dukker og dukkeklær. Noen av dukkeklærne hadde jeg som liten, men de aller fleste har svigermor strikket. Jentene fikk også hver sin dukke til jul med klær som mammas venninne hadde strikket. Jeg synes nesten det er like gøy å leke med dukker nå som da jeg var liten;)


 
Klare for vinterferie! Disse klærne fikk vi av svigermor i helga, tusen takk Sonja:)
 


Constanse er mest glad i å kle av...Klær til deilige sommerdager og piknik i parken! 


 
Dysj (som Constanse kaller pus) ble også med. Nå ligger han og sover i kofferten.

Jeg synes det hadde vært kjempegøy om jeg klarte å strikke dukkeklær selv, men jeg har ikke helt trua;)  


 
Legg merke til den lille hånda øverst til høyre som er på vei mot dukkene;)


 
Nå har både bittelillesøster og alle dukkene lagt seg, og jeg nyter et rolig øyeblikk i sofaen.
 
 
 
 
ha en fortsatt fin onsdag!
 
 
 

lørdag 9. februar 2013

Happy helg!


 
I dag har vi hatt en sånn lørdag som jeg liker så godt. Jeg har gått i kosebuksa hele dagen, og ungene har lekt og gjort det de vil. De synes nok det er godt å ta det med ro de også! Vi har brukt mye tid i annen etasje, hvor barnerommene har fått seg en skikkelig opprydning, hadde nesten glemt hvordan gulvene ser ut der;)
 
Nå er det tid for en sen middag for to, og noe koselig på tv. I morgen venter karnevalsgudstjeneste og middag hos svigers!
 
 
 
 
ha en fin fastelaven!
 
 

torsdag 7. februar 2013

Så nydelig!


 
 
Så nydelig å komme hjem fra jobb kl. 16, og stua er helt lys! Da passet det perfekt at en hortensia ble med hjem fra butikken, som kunne erstatte visne tulipaner! Det hadde selvfølgelig vært enda bedre om man faktisk kunne se ut av vinduene, jeg får finne frem de geniale vindusklutene snart! (til helga kanskje?;))
 

 

 
Noen ganger er det enkle det beste... Augusta kom stolt inn med en "bukett" til meg tidligere i uka. Både hun og Ferdinand er overbevist om at kvistene snart slår ut i blomst!
 
 
 
Nå skal de siste lysene tennes, og fruktsalat lages, før jeg får besøk av ei nydelig venninne!
 
 
 
 
 
 
ha en fin kveld!
 
 
 
 
 

tirsdag 5. februar 2013 
 
Jeg har ikke så mye tid til blogging om dagen, satser på å komme sterkere tilbake! Takk for alle sydentips og til dere alle som titter innom!
 
 
 
 
 
ha en fin onsdag!
 
 

lørdag 2. februar 2013

Lat lørdag

 
 

Noen bilder tatt en rolig lørdag i februar. Fyr i peisen og tente lys inne, en bittelillesøster som tok en lang formiddagslur, storesøsken som lekte med nabobarn ute i snøen, og en pappa som fikk kjørt noen lass på søpla. Jeg fant frem vaskebøtta og tok bl.a. frem fattigmannssølvet som har støvet ned på toppen av et skap i flere måneder.
  
Ellers er jeg i bestille-sydentur-modus, som jeg pleier på denne tiden. Vi tenker å dra en uke i juni, til et barnevennlig sted, gjerne en gresk øy. Noen som har tips til fine steder og gjerne et fint hotell?
 
 

 
 
 
 ha en fin lørdagskveld!