fredag 30. november 2012

Litt etter litt...


...blir det jul i vårt hus!
 
 
Jeg har tatt meg en fridag fra jobb. Julemusikken er på, eskene med julepynt er tatt ned fra loftet og jeg KOSER meg! Juleblomster er kjøpt inn, blant dem den aller vakreste, amaryllisen!

 
Dagen startet med å vekke dagens bursdagsbarn med bursdagssang, muffins og gaver! Hurra for deg nydelige Augusta!
 
 
 
 
Nå skal jeg stryke og henge opp julegardiner, og så pynte, pynte og pynte enda litt;)
 
 
 
 
 
ønsker dere alle en fin fredag!
 
 
 

onsdag 28. november 2012

Femårsfeiring!

 
I dag har vi hatt barnebursdag for fine Augusta som fyller fem!Ti små venner samlet seg rundt bordet. I dag laget vi "butikk" på kjøkkenet, og alle barna fikk gullpenger ved tallerkenen sin. Så kom de for å kjøpe pølser og brus, og etterpå kaker og snop. (jeg har juksa litt, dekket bordet i dagslys for å ta bilder;)) Det var stor suksess, og maten gikk virkelig unna! 
Sjokoladekake med marsipanlokk.


 
Godis mamma har kjøpt i Sverige.


 
Sugerør min snille svigerinne har kjøpt til oss.
 
 

Popcornbokser jeg fikk av søte tonerose da Constanse hadde bursdag!
 

 
Vi hadde skattejakt, noen husker kanskje jeg skrev om skattejakten vi hadde med vennene våre i høst. Jeg fikk tilsendt en prinsesseutgave den gangen også, og den brukte vi i dag! Stor stas, ungene løp ivrige rundt for å lete etter skatten, de måtte danse, synge sang, og til slutt fant de skatten (godteposer!) i et skap i stua. Stor suksess:)
 
 
Nå sover bursdagsjenta søtt, om to dager er den "ordentlige" bursdagen og til helga feirer vi igjen:) Og nå skal jeg finne frem eskene med julepynt også! Men det blir ikke i kveld tror jeg;)
 
 
 
 
 
ha en fin kveld!
 
 
 
 
Tusen takk for snille kommentarer i forrige innlegg! Dere er best! Og som et par skrev, de sure anonyme kan ta seg ei bolle;) Og jeg må presisere at de aller aller fleste anonyme er veldig hyggelige!
 
 
 
 

søndag 25. november 2012

Nå er vi i gang!I morgen er det fire uker til julaften! Og da er det lov til å starte med juleforberedelsene synes jeg! I dag har vi bakt pepperkaker, det er like koselig hvert år. Og det blir nok flere runder:)Nå er gulvet fullt av mel, akkurat som det skal være! Og det får ligge litt til. Bestemor har tatt med seg de to store på kino, og det var herlig med en pust i bakken!


 
 
I neste uke skal jeg på venninnebesøk, arrangere barnebursdag, og senere familiebursdag, og huset skal pyntes til jul! Jeg skal også til tante Hilde på bakekveld, så det er mye å glede seg til!
 
 
 
 
 
ha en fin søndag!
 
 
 
 
..og til dere sure anonyme som klager på at jeg er for positiv eller at bloggen er for rosa, eller at jeg starter med jula for tidlig.. Dere trenger jo ikke lese bloggen min om dere ikke vil!
 
 
 
 

lørdag 24. november 2012

Så var det gjort!

 
 
God lørdagskveld!
 
 
Så var det gjort, som flere andre har vært nødt til har jeg kjøpt ekstra lagringsplass på bloggen. Dette med å forminske bilder aner jeg ikke hvordan jeg gjør, selv om jeg sikkert burde gjøre det;) Og nå hadde jeg lyst til å blogge igjen!
 
Takk for alle tips i forhold til lagringsplass ihvertfall:)
 
 
Her i huset har vi hatt en rolig lørdag, jeg har faktisk ikke vært utenfor døra. Alle fem har hatt influensa denne uka, og formen er fortsatt ikke på topp. Derfor passet det perfekt med en innedag. Fryseren har fått påfyll i form av kjøttboller og karbonader (perfekt til lunsj eller kveldsmat i jula!) og pepperkakedeigen står til kjøling. Vi skal ha tre bursdager for mellomstemor de neste to ukene, så derfor blir kakeboksene fylt opp litt tidligere enn de pleier:)
 
 
 
Og det beste av alt, i morgen er det søndag, og jeg tror den blir minst like rolig!
 
 
 
 
 
 
ha en fortsatt fin helg!
 

onsdag 21. november 2012

Bloggen min...

 
 
...er full! I dag var det tydeligvis ikke meningen at jeg skulle få skrive et innlegg:) Først hadde jeg problemer med å importere bildene jeg hadde tatt fra minnekortet, kun to kom over og de andre er borte. Og så, når jeg skal laste opp bilde, får jeg beskjed om at jeg har brukt opp lagringsplassen på bloggen. Jeg kan kjøpe ny, for noen dollar per måned. Det har jeg faktisk gjort en gang tidligere, dvs jeg trodde jeg skulle betale et engangsbeløp, men det har blitt trukket jevnt og trutt oppdaget jeg nylig.. Jeg er generelt skeptisk til slike ting, så jeg lurer på om noen av dere kan gi meg et godt råd om hva jeg burde gjøre? Kanskje det er trygt å kjøpe mer lagringsplass? Frister ikke stort å starte ny blogg heller!
 
 
 
 
På forhånd tusen takk om noen kan hjelpe:)
 
 
 
Bildet lå i webalbumet, og er fra Augusta sitt rom i juletid.
 
 
 

lørdag 17. november 2012

Lørdagskvelden...

 
uklart bilde, tatt med min iPhone:)
 
 
...er min nye favorittkveld! Før var det fredagskvelden, men nå for tiden slokner jeg på sofaen før 21-nyhetene den kvelden.. Lørdagskvelden derimot er jeg mer opplagt, og i kveld koser jeg meg med sjokolade og juleblad. Tenk at det er to uker til advent, iiiii:)
 
 
 
 
 
 
ha en fortsatt fin helg!


torsdag 15. november 2012

Torsdag


I dag er jeg hjemme med lillemor, som ikke har vært helt i form. Mens hun sov formiddagsluren sin fikk jeg vasket litt på kjøkkenet, og sortert og ryddet i slagbenken som er full av ungenes hobbyting. Godt å få vekk alt som ikke er i bruk! 
...og lillemor hjelper gjerne til med husarbeidet:) Å kunne fly rundt med en klut i hånda er en av hobbyene hennes. Nå fikk akkurat tv'en seg en kattevask;)
 
 
 
 
 
ha en god torsdag!
 
 
 

fredag 9. november 2012

Happy helg!

 
Bilde fra i fjor:)
 
 
Nå er det helg igjen, herlig! Ukene bare flyr, og nå er det bare tre uker til adventshelga! Jeg håper å få startet litt på julevasken i morgen, i år tar jeg "julevask light". Jeg vil mye heller bruke tiden på å bake og kose meg, lese juleblader og finne på koselige ting med ungene! Men noen ting bør tas, som alle haugene som på mystisk vis ender opp på soveromsgulvet vårt:)
 
 
 
 
Har du noen planer i helga?:)
 
 
 
 
 
god fredagskveld!
 
 

torsdag 8. november 2012

Søte sukkerbakere


Da venninna mi og hennes venninner igjen skulle bestille forklær fra en amerikansk nettbutikk var jeg ikke sen om å slenge meg på:) Det var forklær i herlig stil, med moreller på, i olastoff og i blomstrete stoff.. Jeg endte med å bestille rosa med polkadotter, et til hver av jentene og et til meg selv! Sist vi bakte hadde vi dem på...


 
...og muffinsene vi bakte ble også joooosa!
 
 
 
 
Snart helg, jippi!
 
 

onsdag 7. november 2012

Frost og duerI dag har vi hatt vakkert vintervær hos oss. Ingen snø, men frost, rim og klarvær!


Fuglene får mat hver dag, og de sitter trofaste og venter. Noen ganger setter de seg på vindussprossene for å passe på at vi ikke glemmer dem:)
På mandag hadde jeg et lite hobbyverksted med ungene. Litt ambisiøst oppdaget jeg fort, siden jeg var litt sliten etter jobb og alene hjemme, og minstemor var mest opptatt av å helle perler utover gulvet..;) Vi fikk ihvertfall laget noen fine duer til å henge i vinduet! Ungene klippet og brettet selv, og var riktig så stolte. Og de pynter fint opp der de snurrer forsiktig rundt!
 

 
...og ikke kikk for nøye på vinduene våre, de har ikke blitt vasket på et halvt år:) Har et mål om å gjøre det før jul da:)
 
 
 
 
 
ønsker alle en fin torsdag!
 
 
 

tirsdag 6. november 2012

Juleverksted!


I kveld har jeg hatt juleverksted med ei søt venninne:) Vi har gått på samme ungdomsskole, og har nå fått kontakt gjennom blogging, facebook og ikke minst wordfeud;) Kine er kjempeflink med scrapbooking (se den fine bloggen hennes her) og er på et ganske annet nivå enn meg når det kommer til kreativitet og resultat:) Vi har hatt to koselige juleverksteder nå, med skravling, julemusikk og produksjon av til-og-fra-lapper!


 
I kveld tok jeg frem kongerøkelse og den beste julemusikken, og serverte gløgg og pepperkaker. Var ikke vanskelig å komme i julestemning da nei;) Skal jeg rekke å lage slike ting må det gjøres i november, desember fyller seg raskt opp med andre sysler:)


 
Noen av de nydeligste rosene jeg har hatt -kjøpt på Rema 1000! 
 
 
 
 
Håper du har hatt en fin kveld!