fredag 28. september 2012

Vil bare...


 
 
 
 
...ønske deg en riktig god helg!


onsdag 26. september 2012

Ny skatt!

 
Tusen tusen takk for alle bursdagshilsener! Det å bli 30 har vært helt topp:)
 

 
I helga fikk jeg en eske med gamle ting av ei snill dame jeg kjenner. Og blant tingene lå denne skjønnheten! Den er nok ikke så gammel, men jeg synes det er en skatt uansett! En øse i porselen (eller keramikk?) følger også med. 
 
De søte telyslyktene fikk jeg av ungene til bursdagen, det er visst Augusta som har valgt dem ut:)
ønsker dere alle en koselig dag!
søndag 23. september 2012

Feiring med flotte jenter!


I går kveld samlet jeg 21 av jentene i mitt liv for å feire bursdagen min! Vi fikk være i mammas fine leilighet, der er det god plass og veldig koselig! Takk snille mamma:)

Vi var en pratsom gjeng jenter fra 24 til 76 år, og jeg er heldig som har så mange flotte damer rundt meg!


 
Bildene denne gangen er dessverre uklare iphone-bilder, da kameraet mitt er i stykker (eller objektivet ihvertfall)
 
 
 
Tusen takk til alle dere som gjorde kvelden så fin! Og takk for flotte gaver:)


 
 
I morgen fyller jeg 30!
 
 
 
 
 
håper du har hatt en fin helg!
fredag 21. september 2012

Fredagskveld!

 
Tusen takk for alle herlige tilbakemeldinger dere gir meg her inne. Noen kommentarer er så varmende at jeg nesten må felle en tåre!
 


 
Det er ingen tvil om at høsten har kommet. I dag måtte jeg skrape is av bilrutene, og kveldene blir mørkere og mørkere. Da er det godt man kan kose seg inne!
 
 
 
 
ønsker deg en fin helg!
 
 
 
 

onsdag 19. september 2012

Herlig høstdag!

 
Deilige solrike onsdag!
 
I dag viser høsten seg fra sin beste side. Blå himmel og sol, og klar høstluft. Jeg og jentene har akkurat henta Ferdinand på skolen, og nå er det litt avslapning og kos før lekser og middagslaging. For min del blir det riktignok ikke mye avslapning, jeg har visst glemt hvor aktive ettåringer er;)Dette nydelige bildet har jeg arvet etter oldemoren min, og i dag har jeg hengt det opp i stua. Synes det passet fint til stuebordet og putene i sofaen.
 


Augusta så på Postman Pat, og var ikke så sinna som det ser ut som;)Augusta og jeg hadde en kjempefin jentetur til Oslo i helga. Det ble litt shopping til dukka, og kanelbolle på kafè. Ellers har uka bestått av venninnebesøk, skogstur, bakekveld og litt av hvert annet. Små glimt fra alt finnes på Instagram, for dere som er der;) (jeg heter siljewest der)Jeg får stadig høre at noen savner blogginnleggene mine, og det varmer i hjertet:) Jeg savner bloggingen, og ulempen med å blogge sjeldnere er at jeg får mye høyere krav til hva jeg vil legge ut, så da blir det en stund mellom innleggene. I tillegg har jeg blogget i fem år denne måneden, så det er ikke stort jeg ikke har vist før;) Jeg har spurt før, men om noen har ønsker om hva jeg skal vise så si gjerne fra!:)
 
 
 
 
Nå er det tid for formiddagsmat!
 
 
 
 
 
ha en fin onsdag!

fredag 14. september 2012

Jentetur!


 
I dag etter barnehage og jobb drar Augusta og jeg på en bitteliten jentetur! Vi gleder oss begge to:)
 
 
 
 
ønsker dere alle en god helg!
 
 
 

torsdag 13. september 2012

Dessert-tips!


I går var det endelig klart for klubb med barselgruppa igjen! Det er høydepunkter i hverdagen som jeg lever lenge på! Jeg er heldig å ha mange gode venninner rundt meg, og det er så koselig å treffes for å spise og skravle:)Menyen i går besto av kyllingfilet med bacon i fløtesaus, ris og salat. Siden middagen var såpass "tung" passet det med en litt lettere dessert.


 
Denne desserten har jeg fått servert i den andre barselgruppa mi, og det smaker så utrolig godt!
 
Man trenger:
 
melon (jeg brukte tre forskjellige)
mango
 
deles opp i biter
 
Tilbehør:
 
grovhakket mørk kokesjokolade
grovhakkede valnøtter
akasiehonning
vaniljekesam
 
 
 
Tilsammen blir det en herlig smakskombinasjon:)

 
nyt torsdagskvelden!tirsdag 11. september 2012

Jenterom: lyskilder og ny rye


Når høsten smyger seg på er det koselig å tenne lys igjen, både levende og de med ledning:) Augusta har flere søte lyskilder på rommet sitt, blant annet disse skjønne englene hun vant hos Elin for en stund siden. Det er Elin som har designet dem (og som selger dem)!Jentene har fått hver sin kaninlampe av mormoren sin, de gir et varmt og akkurat passe lys som kan stå på når de har lagt seg. En fin taklampe mangler derimot på jenterommet, jeg synes det er vanskelig å finne en fin en (og ikke altfor dyr).
Kjempeuklart bilde, tiden hvor man kan ta bilder blir bare kortere og kortere for hver dag som går.
 
Under senga kan dere se et hvitt dukkehus. Pappa lagde det til meg da jeg var liten. Det har like tapeter som vi hadde i barndomshjemmet mitt, så det er koselige minner. Pappa lagde også en liten låve til meg, en komfyr med lys i stekeovnen til søstra mi, og vi hadde hver vår lekestue i hagen hjemme. Det var i tiden før han begynte som skrotnisse på heltid:)
 
 


Vi var i Gøteborg forrige helg, og da fant jeg denne fine rya fra Nyblom Kollèn til under halv pris. Den er rosa på den ene siden, og hvit på den andre. Super på et rosa jenterom:) Jeg kjøpte også en rye jeg skal ha på kjøkkenet til jul.I dag fikk jeg lønning, og tusenlappene har allerede fått vinger. Kjøleskapet er fylt opp, og både ungene og jeg trengte nye sko. Ferdinand har slitt ut tre par joggesko i sommer:)
 
 
 
 
 
ønsker deg en fin kveld!

mandag 10. september 2012

Superenkel eplekake

 
Det er høst, og tid for herlige norske epler!
 
Da jeg gikk fra jobb i dag var det 2,5 time til vi fikk kaffebesøk. Innen den tid skulle unger hentes, mat handles, middag lages og spises, kake bakes og bord dekkes.Jeg bruker ikke bare ferdigmikser når jeg baker altså, men det er jammen enkelt og godt! I dag tok jeg en pose lys muffinsmiks..
 

 
...og delte opp epler som jeg vendte i sukker og kanel. Jeg penslet en ildfast form med smøret som var igjen i kjelen (jeg smeltet smør til muffinsene) og helte røra i. Deretter puttet jeg i epler og drysset over perlesukker.Høst er baketid!Etter 15-20 minutter i ovnen var kaka ferdig.


 
Rykende varm med et dryss melis kunne den serveresmed vaniljeis i sola på verandaen.
 
 
 
 
Jeg synes eplekaker kan være vanskelige å få til, da de enten blir for lite stekt eller for mye stekt. Og gjerne tørre. Derfor er dette en super variant:) Tipselitips:)
 
 
 
 
 
ønsker deg en fin kveld!
 
 
 

søndag 9. september 2012

GULT
GULT er kult:)
 
Har du hatt en fin søndag? Det har vi. Travel, men fin. Vi begynner endelig å få skikk på huset. Føler alltid at det trengs en skikkelig opprydding etter sommerferien. Og det er ekstra moro å pynte med selvplukkede solsikker i et nyvasket hus:)


 
Nå skal det gjøres klart for en ny uke. I tillegg skal jeg planlegge bursdagen min, i år skal jeg samle alle jentene i mitt liv!
 
 
 
 
 
ønsker deg en fin-fin søndagskveld!
 
 
 
 
 
 
 
Takk igjen til dere som følger meg på Instagram også. Nå har jeg snart 500 følgere, hjelpe meg! siljewest heter jeg der.