tirsdag 28. august 2012

Hyttehelg


I helga som var fikk vi endelig vært på hytta igjen! Vi var der faktisk under et døgn, da det var mye annet som skjedde også, men det er jo fordelen med at den er så nære. Og det er jammen herlig å komme seg vekk litt, et pusterom i hverdagen rett og slett!


 
Søndagsmorgenen tok vi det helt med ro. Siden det bare er et soverom i hytta, sover mannen og jeg på sovesofa i stua. I løpet av natta hadde alle vært våkne, og det ble litt plassbytte også:) Derfor våknet jeg med de to jentene mine ved siden av meg. Vi satt på en film, og de fikk lov til å spise frokost i senga.Utsikten vi våknet til. Og det eneste man kan høre er fuglekvitter.


 
Da klokka var ti var alle fem påkledd og klare for tur. Det hadde aldri skjedd hvis vi var hjemme, vi er nemlig fryktelig treige i helgene. Men på hytta er det jo bare å gå rett ut døra så er man i skogen.
En rar sopp.Og en kjekk krabat. Vi så sikkert hundre små frosker også, til ungenes store glede.
 
Litt niste (les: potetløv, brus og sjokolade) og en pust i bakken.

Runden vi gikk er lysløype om vinteren, og i denne bakken akte vi i vinter. Det kan du se bilder fra her.


Lille frøken ullhår var også med. Og alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur:)
 
 
 
 
Jeg må være verdens verste bloggvenn for tida. Ikke at jeg har vært så fryktelig flink før. Det kan gå dager mellom hver gang jeg åpner pc'en, og da skriver jeg et kjapt innlegg og klapper den sammen igjen. Jeg rekker ikke svare på hverken spørsmål eller mailer. Beklager så mye, men jeg har bare ikke kapasitet akkurat nå. Håper dere forstår at det ikke er fordi jeg ikke er interessert, jeg setter stor pris på at noen leser bloggen min og de fine ordene dere skriver!
 
 
 
 
 
 
ha en fortsatt fin uke!
 
 
 
I morgen er det onsdag og fridag. Kanskje vi sees igjen da?:)

onsdag 22. august 2012

Høsten blir...


..rosa i stua vår!
 
Jeg elsker de sarte rosafargene! Støvrosa, pudderrosa, gammelrosa...


 
Gammel måneskinnslampe.


 
Har du en yndlingsfarge i høst?
I kveld er det endelig klart for klubb med jentene fra barselgruppa igjen! Det er altfor lenge siden sist, så i kveld tror jeg skravlingen kommer til å nå nye høyder:)
 
 
 
 
 
ha en fin kveld folkens!


mandag 20. august 2012

Til nistepakka
Med skolegutt i hus kom også behovet for nistepakker! I barnehagen har ungene full kost, så jeg er ikke så erfaren på niste-feltet. Jeg har lest og sett mange tips, om hjerteformede brødskiver og agurkskiver i stjernefasong. Foreløpig har det blitt mest brødskiver med skoleguttens favoritt, kokt skinke. Med en agurkskive oppå. Dessverre liker han ikke så mange andre grønnsaker, ellers hadde cherrytomater og sukkererter feks vært supert nistefyll.En gang iblant kan det være fint med litt ekstra kos til skolematen. Han har allerede lagt merke til at noen andre barn har med seg vaffel, boller og pølser:) I helga fant Augusta og jeg frem forklær og kjevler, og satt firedobbel gjærdeig. Og nesten alt havnet i fryseren! Det ble horn med ost og skinke, og pølsehorn. Som alltid når jeg baker hevet deigen mye mer enn forventet. At jeg aldri lærer. Nå har vi noe å ta opp kvelden før hvis man vil gjøre noe ekstra ut av nista, eller man har glemt å kjøpe brød;)
Har du eller dine barn noen nistefavoritter? Og kanskje gode tips?:)
I kveld rakk jeg en ørliten shoppingrunde med to barn på slep! Har lyst til å fylle stua med nye farger! Men det blir ikke svart og hvitt hos meg, jeg synes det er lekkert hos andre, men det passer ikke inn her. Igjen, det er så bra vi er forskjellige:) Og jeg får så mye inspirasjon fra andre bloggere, uansett stil og smak!


ha en fin kveld!fredag 17. august 2012

Fine fredag!


Endelig er fredagen her igjen, denne uka har den vært etterlengtet!Og endelig har lysten og energien til å stelle og pynte hjemme kommet tilbake. Den har faktisk ikke vært tilstede på mange måneder! Nå blir kveldene mørkere for hver dag, og da er det ekstra viktig å ha det koselig inne!Wienermandler som forsvant i en fei;)To små snupper som lekker med dukker på pleddet i hagen.Ute er sommerblomstene på hell, og noen av de mer høstlige variantene er på plass.Da jeg viste blomsterkassene mine før sommeren fikk jeg noen spørsmål om hvordan pletter i luften trives ute. Vel, her ser dere:) Dette var to små planter. Og de har stort sett måttet klare seg selv, som resten av hagen denne sommeren. Villige blomster er kjekt;)

Nå er kvelden her, lysene er tent, barna er i seng, joggebuksa er på og sjokoladen skal finnes frem. Fine fredag!
god helg til deg som er innom!

torsdag 16. august 2012

Den vakreste.....og mest hardføre rosen i vår hage er Bonica. Nydelige blomster og bladverk, og de holder noen dager som avskårne også! I år har den knapt fått noe stell, men alikevel blomstrer den som aldri før.
Bare èn arbeidsdag igjen før helg, og det skal bli herlig! En helg nesten uten planer er noe av det beste som finnes:)

ønsker alle en fin fredag!