onsdag 30. mai 2012

Frionsdag


Etter at jeg begynte å jobbe igjen setter jeg utrolig stor pris på frionsdagene mine. Noen av dem er mer hektiske enn andre, men i dag har jeg latt humla suse og tilbragt hele dagen i hagen med ungene. Husarbeidet går ikke fra meg...(men det hoper seg jammen opp;)) En stolt Ferdinand har fått skolesekk og vært på bli-kjent-dag på skolen. Mammen og pappaen var ganske stolte de også...
Lillesøster har utforsket verden på ettåringers vis...
Det blomstrer i rosa hos oss i år!Og buskene vokser seg store! Mammas lille hjelper ordner opp... Puh...;)Is i sommervarmen.Utkledning og mye moro. Ferdinand og bestekameraten skal gå i samme klasse, og da F spurte J hva de skulle finne på, fikk han til svar: Vi leker skolegutter! Så var det frem med skolesekk, matboks og drikkeflaske, og det ble piknik på lekeplassen.Lettvinn og god middag.....og masse butikk-lek, Augusta sin favoritt om dagen..Og etter en hel dag ute ser det så som så ut inne... Men det gjør jo ikke noe:)...og enda er det så mye å glede seg til!

håper du har hatt en fin onsdag!

tirsdag 29. mai 2012

Det skal ikke så mye til...


...før man får en "ny" stue! Hos oss er det ikke så lett å ommøblere, siden ting på en måte har sin faste plass. Men nå har vi snudd spisestua andre veien, og da føltes det som en ny stue med èn gang! Det er ikke alltid så mye som skal til:)
Og gjett hvem som snart har takvindu på rommet sitt?;)Lampa er også hengt opp, bildet er tatt fra loftstua!Ang oliventreet jeg kjøpte fikk jeg mange spørsmål om det, så jeg svarer her også! Jeg kjøpte mitt på Floriss til 249 (ordinær pris 349) og fikk vite at tilbudet kun varte ut forrige uke. Men så var jeg der og handlet i dag også (ooops..) og det var fortsatt på tilbud! Det varer ut denne uka også. Og som mamma skrev i en kommentar under her:

Det er noen som har spurt om dette med oliventrær.
Det er faktisk ganske enkelt å få til. Vi kjøpte et til hytta i fjor og det ble kjempefint med både blomster og olivener.
Vi tok det inn i hytta og lot det stå vinteren over. Det fikk ikke vann før til påske og OLIVENTREET ER ET SYN I ÅR VOKST SEG KJEMPESTORT Mammaen til Silje 
ha en flott kveld alle sammen!


 

Litt etter litt...


..går det fremover med hytta vår. Og når vi ser tilbake ser vi jo at vi har gjort utrolig mye der, selv om man ikke alltid føler det sånn! Hytta ser ganske annerledes ut enn da vi startet, og jeg gleder meg til å vise før- og etterbilder. Inne i hodet mitt er det allerede ferdig innredet, men det tar nok enda noen uker før den er det i virkeligheten. Det var det der med tålmodighet da...;)Syriner er noe av det fineste jeg kan tenke meg! Som sagt blomstrer alle tre buskene våre nå, men de er fortsatt for "hellige" til å plukkes med inn! Jeg plukket med meg en bukett hjem fra stranda i går. Gleden av blomstene er kortvarig, men akk så skjønne de er!Her er et bilde av hytta fra i dag! Det mangler ett strøk maling på de to veggene man ser her, resten er ferdig malt. Og gulvet har fått første strøk med grunning! Det skal bli lysegrått. Jeg kunne tenke meg hvitt, men da satt mannen foten ned. Og det er sikkert fornuftig, det finnes jo morsommere ting enn å vaske gulv:)I morgen venter jobben igjen, så nå må jeg krype til køys!
ha en flott tirsdag!

mandag 28. mai 2012

Blomstertid!


Endelig har det begynt å fylle seg opp i kasser og krukker! Å kjøpe blomster er et høydepunkt hvert år, og det er vanskelig å begrense seg. Det finnes så masse flott!
I blomsterkassene på inngangspartiet har jeg plantet hvite pelargonia og pletter i luften. Jeg må se min begrensning, og kan rett og slett ikke ha blomster som krever mye plukking.
Hortensia er et must, de har man glede av lenge!I går kjøpte jeg mitt første oliventre, på tilbud! Jeg har ikke fått alt på rett plass enda, så flere bilder kommer nok etterhvert.Og i hagen blomstrer alle de tre syrinbuskene våre! Det ene plantet jeg for fire år siden, da var det lite og puslete, og nå er det over to meter høyt og fullt av blomster!
Vi har nytt en herlig dag ved sjøen, med grilling og krabbefiske. I morgen skal vi en tur på hytta vår igjen!
ha en flott 2.pinsedag!

lørdag 26. mai 2012

Tyrkia 2012Vi er hjemme etter en fin uke i Tyrkia! Nok en gang, takk skjønne mennesker som skriver så fine ting til meg! Jeg vil jo så gjerne fortelle om at vi skal reise hit eller dit, men jeg vil jo ikke invitere innbruddstyvene heller;) På tross av litt sykdom hos lillemor på turen, og det faktum at det tidvis var varmere i Norge enn i Tyrkia, har vi nytt fine dager. Tid sammen, god mat, soling, bading...Ungene har hatt det helt topp, og det har gått kjempefint å reise med tre små! Vi skal til syden neste år også, det er bare å begynne å spare:) Men SÅ deilig det er å komme hjem også! Særlig siden vi dro fra kald vår og kom hjem til varm sommer! Hagen har eksplodert (på godt og vondt...) og jeg rakk akkurat å spise frokost og sette på en klesvask før jeg dro på en hagesenter-runde! Nå skal det plantes sommerblomster!Ikke noe å si på utsikten under middagen, eller borddekkingen... Dette er i gamlebyen i Side, noen kvelder spiste vi på hotellet. Der spilte de ofte Kurt Nilsen som bakgrunnsmusikk, helt perfekt:)
Håper dere har alle nyter fine dager i sommerlandet vårt!
ha en fin kveld!