tirsdag 31. januar 2012

Tirsdagstips!


Jeg er stadig på jakt etter såpepumper! Ikke at vi har et veldig stort forbruk, men vi har faktisk måtte byttet ut noen de siste årene. Pumpene har blitt ødelagt, eller glasset knust. Jeg synes det er vanskelig å finne fine og ikke altfor dyre såpepumper, og vil derfor tipse om dette settet, såpepumpe og tannglass med sisseleringer for 99 kr/settet, kjøpt på Nille! *tipselitips*I dag har det vært grått ute, og jeg har igrunn følt meg litt grå og trist jeg også. Vanligvis stortrives ungene i barnehagen, men i dag gikk ikke leveringen så greit. Jeg er sikker på at det gikk bedre etterhvert, men alikevel blør det i mammahjertet, og det påvirker hele dagen min. Jeg er glad det går mot lysere tider, da takler jeg "hverdagsmotgang" litt bedre!Friske farger og påminnelse om vår, det trenger jeg på dager som disse!


Og en skravlekveld med verdens beste barselgruppe hjelper nok også på humøret, i kveld er det KLUBB! (Da er man skikkelig voksen vel, når man skal på klubb;))
ha en fin kveld!

mandag 30. januar 2012

Hjerteformet favoritt!


Mammaen min er veldig gavmild, og før helga kom hun innom med blomster til meg!


Elsker kurven med slitt utseende og håndtak...Eføy er en favoritt blant grønne planter! Jeg har igrunn ikke fått dem til tidligere, men prøver nå noen nye tips, som å vanne de på skål ca en gang i uka (eller når det trengs) og dusje dem med sprayflaske. Håper de jeg har nå varer litt, de er jo så flotte og dekorative! En annen feil jeg også har gjort tidligere er å plassere dem i sollys, da kommer det spinn på dem, og de må kastes.

Lekkert med hjertet i midten! Takk mamma


god mandag!søndag 29. januar 2012

Oslo!Vi har tilbragt helga i Oslo! Ganske så kaldt, men veldig koselig! Vi har sett slottet, gått litt i byen, overnattet hos tante Anette og i dag ventet høydepunktet, Disney On Ice! Og jammen var det verdt ventingen, det var et kjempebra show!Etter ti minutter i bilen i går formiddag lurte Augusta på om vi snart var fremme... Og kjøreturen tar to timer:) Og siden vi ikke finner fjernkontrollen til dvd-spillerne (og derfor ikke kan velge språk) har vi sett x antall episoder av Postis Pär... Ja ja, ut på tur aldri sur, og alt gikk igrunn veldig bra!I kveld skal jeg planlegge noe som har med varme å gjøre, må bare legge barn og tines foran peisen først;)

ha en fin søndagskveld!


fredag 27. januar 2012

Jentefest!


I dag har vi bare vært jenter her hjemme (også Mons da, men han teller ikke...) Ferdinand ble med mormoren sin til byen, og svigermor kom hit på besøk. Augusta er i mye bedre form, og ville gjerne bake (det vil forøvrig ungene mine bestandig). I følge henne hadde Constanse bursdag, så da måtte vi ha bursdagsfest!Det skjønne bakesettet fikk hun av tante Anette til jul. Vi kom over det da vi var i Stavern sammen en regnfull dag i fjor sommer, Augusta fikk dette, og Ferdinand stjernekikker-sett i samme merke.Settet inneholder blant annet herlige muffinsformer og sprøytesett......og et flott stempel, som ble flittig brukt da ungene lekte med kitt senere på dagen. Da lagde de "kaker" som de stekte i lekeovnen sin. De er to små Bakermester Harepuser de barna mine:)Kjevle og sleiv følger også med. Augusta helte oppi alle formene selv. Litt gris blir det, men skal de lære må de få prøve! Og hun var så stolt!Pyntingen var ikke så lett, og sprøytesettet var ikke av den beste kvalitet, posen sprakk faktisk. Så jeg hjalp litt til, og hun pyntet med strøssel og lys.Så ble det bursdagsfest med muffins med lys, og Constanse fikk på bursdagskrone som Augusta også rakk å lage. Bursdagssangen glemte vi visst:)
Nå gleder jeg meg til fredagskveld med familien!
ha en fin helg!


torsdag 26. januar 2012

I boks!


Da er sommerens sydentur i boks, jippi! Turen går til Side, Tyrkia, hotellet ser dere på bildet over, men det er kun en illustrasjon, siden det bygges i år! Siden vi reiser med baby (Constanse kommer til å være litt over ett år) synes vi det er viktig at det er kort vei til stranda, så vi lett kan gå tilbake til hotellrommet hvis det trengs. Avreisen blir kl 06 hjem igjen, men som Hilde S. skrev hadde hennes datter nesten sovet hele buss- og flyturen, kan jo håpe vi er så heldige:) Uansett blir det herlig med en tur, vi gleder oss!

bildet er lånt fra ving.no


Har du lagt noen planer for sommeren?ha en fin kveld!

Hverdag


I dag fikk vi hjem en febervarm Augusta fra barnehagen, så nå er det fyr i peisen, Bakkebygrenda-maraton på dvd (ikke meg imot:)) og en pjusk jente under pleddet på sofaen. Når gutta boys kommer hjem fra en liten handletur skal vi spise boller og kose oss. Jeg synes det er koselig å gjøre litt stas på ungene når de er syke, det trenger ikke være så mye, et blad eller en pose drops, eller litt godt å spise.

Først skal jeg ta inn stivfrosne dyner som har hengt ute hele dagen, blir nok deilige å legge seg i til kvelden:) Elsker nyskiftet sengetøy! Og blomster elsker jeg også. Lyserosa tulipaner ble ukens utvalgte. Blomster er noe jeg synes det er verdt å bruke penger på, og som jeg prioriterer selv med halv lønn. Det gir meg så masse glede, og skaper hygge i et hjem synes jeg! Jeg er nok påvirket av mammaen min, som alltid har hatt friske blomster hjemme. Da jeg var med henne i blomsterbutikken som liten plukket jeg blomsterhodene som lå på gulvet, og fikk ta med dem hjem og sette dem i eggeglass.

Til kvelden tenker jeg å bestille sommerens sydentur! Var i ferd med å gjøre det tidligere i dag, men ombestemte meg da jeg så at avreisetiden hjem igjen var kl 06. Har noen erfaring med å reise så tidlig med små barn? Hadde det enda vært flyturen bort som var så tidlig, lurer på om jeg kommer til å tenke på at vi må stå opp midt på natta den siste dagen halve ferien.

Nei, opp og hopp!
ha en fin kveld!

tirsdag 24. januar 2012

Fin tirsdag!


I dag har jeg hatt en fin tirsdag. Vanligvis mens Constanse sover er jeg veldig effektiv, vasker klær, rydder og alt som må til, men i dag satt jeg faktisk en stund i sofaen. Leste vår- og sommerinnlegg på noen av favorittbloggene mine, og tok det igrunn helt med ro:) Jeg rakk å rydde fort over før Constanse våknet, ting går jo litt fortere uten en krabbende baby i hælene;)Jeg drikker sjelden varme drikker, men kakao liker jeg godt. Vi kjøpte kaffemaskin av pengene vi fikk av mormoren min til jul, og heldigvis får man kjøpt Nesquick-kapsler også:) Slike GreenGate-krus har jeg bare to av, tror igrunn jeg må kjøpe et par til, for de fungerer bra til kald drikke også!Fuglene koste seg ute, og vi koste oss med fyr på peisen inne! Etter formiddagsmaten tok lillemor og jeg ukehandelen, deilig å ha kjøleskapet fullt!Nå blir det bunadsprøving (for Augusta) og venninnebesøk!

ha en fin kveld!Tusen takk for tips ang tallerkenstativet, nå har det ordnet seg, takket være søte Camilla! Takk til dere andre også!

mandag 23. januar 2012

Ikke før...


...har jeg skrevet et innlegg om at jeg må få ting UT av huset, så skriver jeg om noe jeg gjerne vil ha INN;)


Et tallerkenstativ i denne stilen har jeg hatt lyst på leeeenge, men det ser ikke ut til å finnes noe sted! Og siden jeg har fått så flott hjelp fra lesere før, spør jeg igjen! Vet noen hvor jeg kan få tak i et slikt? Bildet er lånt fra bloggen til Lobelia, de har hatt det før men har det ikke lenger.

Jeg blir kjempeglad om noen kan hjelpe, send gjerne mail til siljewest(at)hotmail.com


Håper alle har hatt en fin start på uka!
god tirsdag!

søndag 22. januar 2012

Søndagskveld!


Nok en helg er over, og en ny uke ligger foran oss! I kveld har jeg nok en gang begynt prosjektet et ryddigere hus! Og siden det er for n'te gang, har det ikke gått så veldig bra før som dere skjønner... Eller det varer ihvertfall ikke veldig lenge! Jeg er altfor dårlig til å få ting UT av huset når jeg rydder, det blir gjerne flyttet til et annet rom, og lager rot der i stedet. Nå har vi et mål om å få noe ut av huset hver dag! Om det så bare er en liten ting, men det er nok å ta av:)

Vi har begynt med badene. En full bærepose er nå i søppelkassa. Gamle kremer, tomme shampoflasker, solkremer som er flere år gamle... Deilig å få det ut, og jeg har virkelig tro på at om man har et ryddig hus får man et ryddigere hode!

Ferdinand sitt rom fikk seg jo en liten shinings for noen uker siden, og der går det veldig fint å holde det ryddig nå. Alt må rett og slett ha sin plass. Og det som ikke har noen plass må UT;)

Tips for å holde det ryddig mottas med takk:)Ellers har vi vært i koselig bursdag i helga, og Constanse har vært på sin første overnatting vekk fra mamma og pappa. Det hadde gått kjempebra (jeg hadde ikke trodd noe annet!) og all tre har storkost seg hos besteforeldrene. Vi er heldige som har mange rundt oss som stiller opp når vi trenger det!


ha en fin søndagskveld!Her er det movietime, min favorittfilm! (eller ihvertfall en av dem;))

lørdag 21. januar 2012

Oppskrift på kjempegode kjøttboller! I dag har jeg brukt formiddagen på å steke kjøttboller til ei venninne som skal feire 30-årsdagen sin med tapas! Oppskriften har jeg fått av tante Hilde, som er en kløpper på kjøkkenet. Jeg er litt forundret over at såpåss få ingredienser kan bli til noe SÅ godt, for disse er helt herlige!


Du trenger:

1,2 kg kjøttdeig
2 egg
2 ss hvetemel
1 ts pepper
1,5 ts salt
2 hvitløksfedd
1 plante dill
1/2 ts aromat
litt melk


Jeg liker ikke engang dill, og har faktisk aldri kjøpt det før jeg laget disse! Man blander alt sammen (jeg tar det kjapt i Kenwood'en) og triller ut kjøttboller. I dag ville Augusta hjelpe meg å  julle! Stekes i panna, og vips, nydelige og saftige kjøttboller, perfekt til tapas eller med tilbehør. En annen dag får vi lage en ny porsjon og fryse ned, det er herlig å ha slikt lett tilgjengelig:)

Her laver snøen ned i dag, og ungene har fått prøve både akebrett og snøskuffer. Nå blir det filmtitting i sofaen, før jeg setter i gang med dagens andre rett, focaccia!
ha en fin lørdag!


Takk, nok en gang, for alt det fine dere skriver til meg!

Engler!


Hei!


Mange likte englene jeg viste tidligere, som jeg vant i en give away! Nå har Elin, som faktisk har tegnet dem (det visste jeg ikke, Elin!), lagt ut info om hvor man kan få tak i dem på bloggen sin, se innlegget HER!
god lørdag!

fredag 20. januar 2012

Hvite ranunkler


I går kveld sovnet jeg på sofaen kl 21, og våknet ikke før 23.30. Det var den kvelden;) Jeg har hatt en litt hektisk uke, men sånn er det vel for oss alle iblant:) Nå er det ny kveld og nye muligheter, og til og med fredag kveld, den beste i uka!Etter gårsdagens lille lur våknet jeg til hele 20 kommentarer på innlegget mitt! Tusen takk til dere alle som så trofast skriver til meg, og til alle mine nye lesere! Jeg vurderer hver uke om jeg burde slutte å blogge, men med alle de hyggelige tilbakemeldingene jeg får ender jeg alltid opp med å fortsette! Så tusen takk Uten dere ingen blogg!

ønsker alle en fin fredagskveld!Jeg prøver å undersøke hvor engle-lysslyngen kan kjøpes, sier ifra når jeg vet mer!


torsdag 19. januar 2012

Lyslenke med engler


Like før jul ringte det på døra vår, og utenfor sto søte Elin som har bloggen Maria & Emilie's. Jeg hadde vært så heldig å vinne i en give away på bloggen hennes, en nydelig lyslenke med engler fra Trend Collection. Nå lyser den så fint opp på rommet til Augusta.
Herlige engler, med perleben og vinger i fjær! Tusen takk Elin:)Nå har ungene og jeg tatt helga, deilig! I kveld skal jeg legge meg til lading på sofaen, for nå var visst energien tom gitt;)
ha en fin kveld!