mandag 22. oktober 2012

Oppskrift på rundstykker!


Siden både en leser og min kjære mamma ville ha oppskriften på rundstykkene jeg bakte, skriver jeg den i et eget innlegg. Jeg synes ikke alltid jeg får til å bake rundstykker, men denne gangen ble de ganske bra, om jeg får si det selv;)
 
 
Oppskriften jeg bruker står i Ingrid Espelid Hovigs blårutete kokebok, men jeg gjør noen små forandringer, pluss at jeg dobler deigen. Dette er altså dobbel deig.
 
 
 
 
Rundstykker:
 
4 ss margarin
7 dl lettmelk
50 gram gjær
ca 1 kg mel (jeg brukte 300 gram "grovbakst" og resten hvetemel)
1,5-2 ts salt
 
 
Smelt margarinen, ha i melken og varm blandingen til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av melken og bland resten av melken i. Tilsett mesteparten av melet, og saltet. Elt deigen til den blir seig og smidig (jeg bruker kjøkkenmaskin, det er gull verdt)
 
Dekk bakebollen og hev i ca 30 min (jeg lar den stå til den går over kanten på Kenwood-bollen, ofte 45-50 min)
 
Rull rundstykker, legg dem på stekebrett med bakepapir (eller i ildfast form;)) Dekk med klede og la heve i ca 30 min. Pensle med sammenvispet egg, strø på valmuefrø.
 
Stekes på 225 grader (oppskriften sier i midten av ovnen, jeg setter de nederst) i ca 10 min. Avkjøl på rist.



 
 
 
 
ha en fin mandag!
 
 
 
 
 Til Marte som lurer på lengden på kjøkkenveggene: Hvis du klikker deg inn på etiketten "huset vårt" og blar litt nedover, ser du planløsningen på huset. Der står målene. Beklager sent svar!
 
 

10 kommentarer:

Fruen sa...

Så fint med oppskrift:) kanskje det blir eggerøremiddag idag;)
Lurte på om du smører den ildfaste formen med noe? Smør etc?
Ønsker deg en fin nye uke:)
Klemklem, Fruen i Nord

Hegeslilleboble sa...

Mmmmm, takk for oppskrift!

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Takk for oppskrift! Nå fikk jeg veeeeldig lyst til å bake, så takk for inspirasjonen!

Fin uke til deg!

Klem Cathrine :-)

stallnilsen sa...

Rundstykkene så kjempegode ut, skalhive mæ rundt og bake de nu !!

Hilsen Lisbeth ;)

A-H sa...

Du har en utrolig evne til å inspirere gjennom kameralinsen, alt ser så delikat ut..flinka :)

Lurer på om jeg må prøve ut oppskriften din til grønnsakssuppa i morgen!!

Klemmer

Anonym sa...

Takk for oppskrift, kjære Silje! Tror jeg må prøve den ut en dag :) Og takk for bloggen din, den beste av dem alle!!:-)
Klem, Marte

♥ Netta ♥ sa...

Så deilige disse så ut, de må prøves. Takk for at du deler :-)

Klem
Netta

Anonym sa...

Takk for oppskriften snille du:-) Og ikke minst..takk for den herlige og koselige bloggen din! Den inspirerer meg hver uke! Det fins et hav av blogger der uten..men ingen som din<3 klem fra fast leser i Østerdalen

Anonym sa...

Hei! :)
Kjempefin blogg, har fulgt deg i flere år uten å kommentere noe særlig.
Jeg har en gutt på 3 år og vil så gjerne gjøre mange koselige ting sammen med han i desember måneden.
Men skal innrømme at jeg står litt fast, kanskje du kan legge ut hva du pleier å gjøre sammen med barna dine i desember? :) Så får jeg noen gode tips:)

Klem Lisa

Monika sa...

Koselig med baking nå på Høsten, og takk for tipsing av oppskrift! Den må prøves! :)