lørdag 21. januar 2012

Oppskrift på kjempegode kjøttboller!



 I dag har jeg brukt formiddagen på å steke kjøttboller til ei venninne som skal feire 30-årsdagen sin med tapas! Oppskriften har jeg fått av tante Hilde, som er en kløpper på kjøkkenet. Jeg er litt forundret over at såpåss få ingredienser kan bli til noe SÅ godt, for disse er helt herlige!


Du trenger:

1,2 kg kjøttdeig
2 egg
2 ss hvetemel
1 ts pepper
1,5 ts salt
2 hvitløksfedd
1 plante dill
1/2 ts aromat
litt melk


Jeg liker ikke engang dill, og har faktisk aldri kjøpt det før jeg laget disse! Man blander alt sammen (jeg tar det kjapt i Kenwood'en) og triller ut kjøttboller. I dag ville Augusta hjelpe meg å  julle! Stekes i panna, og vips, nydelige og saftige kjøttboller, perfekt til tapas eller med tilbehør. En annen dag får vi lage en ny porsjon og fryse ned, det er herlig å ha slikt lett tilgjengelig:)





Her laver snøen ned i dag, og ungene har fått prøve både akebrett og snøskuffer. Nå blir det filmtitting i sofaen, før jeg setter i gang med dagens andre rett, focaccia!




ha en fin lørdag!


Takk, nok en gang, for alt det fine dere skriver til meg!

14 kommentarer:

Livy sa...

Mmmmmmmm!! Det høres og ser deilig ut!! Flink du er!

Ønsker dere en herlig lørdag! Klem fra Livy

Tonje Merethe sa...

De så veldig gode ut. Må nok prøves ut en dag ja.

Ha en fin lørdag.
Klem fra Tonje Merethe

jordbærpiken sa...

Takk for super oppskrift! Denne skal jeg prøve. Liker ikke dill jeg heller, men det så jo veldig lekkert ut med det grønne oppi kjøttet. :) Ha en god helg, kjære Silje!

Lene i Annekset sa...

ÅÅ den oppskriften skal jeg prøve! Ser så godt ut! :) Ha en fin helg!

Hilsen Lene

Elin sa...

Herreguuuud nå ble jeg sulten...

Katrine sa...

Takk for dill-tips. Jeg er heller ikke særlig glad i den urten, men siden du liker dem så vil nok jeg også gjøre det. Mitt beste urtetips er en god del fersk persille og basilikum. Mmmm.

Engellyslenken var nydelig.

Ha en god kveld, og glad-søndag! :))

Tonemor sa...

Hmmm dill har jeg aldri prøvd i kjøttboller. Jeg bruker som regel basilikum til tapaskjøttboller:9
De så veldig gode ut altså.
Håper du har en flott lørdagskveld.
Klem

Solvejfire sa...

Uuummm de ser gode ud og jeg elsker dild, så måske skulle jeg prøve at lave dem en dag.

God aften
Jeanett

Anita Kristin sa...

Hørtes godt ut. Får prøve det ein gong.
Fortsatt fin helg!

mo sa...

De skal jeg prøve !
Ett annet tips, og som er (om mulig )enda enklere, er å blande en spiseskje rød karripasta i 400 g. kjøttdeig. Utrolig hvor lite som skal til for å heve smaken ! Servèr med ris, salat og karrisaus. :-)

Anne Lise sa...

Følger deg neste hver dag <3 Blir glad i sjela av å lese det du skriver og se de nydelige bildene du tar. Godklem fra Anne Lise

Monika sa...

Denne skal jammen prøves.
Takk skal du ha.
Ha en herlig søndag!

Anonym sa...

Heia Silje :o)

De ser sååååå gode ut at den oppskriften må jeg bare prøve ut :o) Fortsatt go helg.

Klm fra Solveig

Cecilius blogg sa...

Håper det er ok at jeg låner oppskriften på bloggen min? jeg linker til deg selvsagt? :) hilsen Cecilie :)