lørdag 31. desember 2011

Gutterom


Hei!

Jeg avslutter bloggeåret med å vise bilder fra Ferdinands "nye" rom! Gutten er storfornøyd, og jeg nyter at rommet virker mye større og ryddigere. Han ønsket seg veldig svart på rommet sitt, og kombinert med hvitt og lyseblått synes jeg det alikevel ble passe til en snart-skolegutt. Skjenken hadde vi tidligere som tv-benk, og har nå fått svart halvblank maling. Teppet jeg hadde sett meg ut på ikea var altfor stort, så da ble det denne dørmatta (!) i stedet.Bokhylla hadde jeg på rommet som ungdom, og den ble malt hvit for lenge siden. Vi kjøpte nye, store oppbevaringsesker fra Ikea, de rommer masse! Skatollet er fra min bestefar, og har også blitt malt hvitt etter at det kom inn i huset. I skapet er store biler, traktorer og playmo-deler, herlig å få ting vekk fra gulvet! I vinduene er det lystette liftgardiner som mammas venninne har sydd.Kjekt å ha et sted å skrive og tegne, men like mye står han her og leker.


Nye lamper og puter er på plass! Kattebildet fikk jeg til jul, og det erstattet det som hang der før under photoshoot'en:) Det andre bildet ser dere under. Nye madrasser til senga si har han også fått. Vi bor to timer unna ikea, så da gjelder det å handle mens vi er der!Så oppbevaringen da...:) Hemnessenga har tre store skuffer, og den ene har Ferdinand til rådighet (de to andre er gaveskuff og til tepper/ryer). Her har han biler og andre kjøretøy. I skjenken er det spill/puslespill og noen tomme esker, kjekt med litt ekstra plass.Og i den nye Malm-kommoden er det masse plass til playmo, lekedyr, lego og andre småting. Jeg ser at det er en stor fordel å bare åpne skuffen og putte tinga oppi, i stedet for å måtte åpne mange esker og bokser. Planen var å skrive PLAYMO, KlÆR osv på skuffene, men etter å ha lett etter resten av sjablongene i hele går kveld (jeg fant bare halvparten) bestemte jeg meg for å plassere tilfeldige bokstaver her og der i stedet (det er jo ikke et alternativ å vente til de dukker opp;)). Håper bare F'en dukker opp, for han registrerte kjapt at den ikke var der.

Fornøyd gutt:) Velkommen-skiltet på døra hadde jeg kjøpt for å gi det bort i julegave, men så har tydligvis Ferdinand funnet det og hengt det på sin dør:)


Kult stjernekikker-sett han fikk av tante Anette til jul.


Her lukter det nydelig av kalkun, og snart skal Augusta og jeg dekke nyttårsbord.

Takk for året som har vært, takk til alle dere som skriver så fine ord til meg, og til alle dere som følger bloggen min! Jeg rekker dessverre ikke svare så mange, tiden strekker rett og slett ikke til, men jeg setter stor pris på hvert eneste ord!
Godt nytt år alle sammen!

fredag 30. desember 2011

Året vårt - del 2


Juli kom, med skiftende sommervær, men vi koste oss alikevel. I hagen blomstret rosene, jeg plukket med meg inn så de skapte glede selv på regnfulle dager. Vi spiste jordbær og høstet fra kjøkkenhagen vår......var i familiebursdag og på hytta ved sjøen. Og så rammet det utenkelige Norge, og vi gråt med landet vårt. De neste dagene var preget av sjokk og sorg. Vi var på turer til Gøteborg og Vrådal, men sommerferien ble ikke den samme. Heldigvis var barna for små til å skjønne så mye, så livet måtte gå videre for deres del. 22.juli er datoen vi aldri glemmer. Men jeg har aldri vært så stolt av å være norsk som etter denne dagen!I august kom hverdager, og etterhvert høsten. Vi dro på skogstur, plukket epler, spiste vanlige hverdagsmiddager (det er alltid så godt etter jul og sommerferie!), vi kjøpte ny sofa og jeg ble endelig ferdig med sengeteppet til Constanse.September kom med vakre høstfarger, hobbydager med barna, tur til parken og til Vrådal, og jeg fylte 29.Oktober bød på mange fine høstdager. Vi dro på tur til sjøen, bakte havrekjeks, og sjokoladekake til pappaen i huset som hadde bursdag. Ungene hadde skattejakt med vennene sine, og ba dem senere på Halloweenfest. Augusta fikk ny skrivepult på rommet sitt, den har vært i bruk nesten daglig!Så kom november, og juleplanleggingen kunne begynne. Men først skulle Augustamor feires, hun fylte 4, og feiret med små venner, muffins og Hello Kitty-kake! Vi lagde julepynt av melis, fikk ny lysekrone og malte stua og takene i 1.etasje. Så ble det første lyset tent......og siden har det gått slag i slag, som det gjør hvert år. Desember har vært fin, men uten det store juleværet. Snøen kom, og gikk, og vi har hatt nesten samme temperaturer som i sommerferien vår! Det ble jul i huset, vi har bakt, hatt besøk, vært på besøk, spist... Og kost oss masse!


Nå venter en rolig nyttårshelg, før vi går et nytt år i møte. Vi håper at det blir et fint og godt år for oss alle!


I kveld har en lykkelig gutt lagt seg på "nytt" rom. Det er ikke de største forandringene, men vi er veldig fornøyde, og det er så mye mer praktisk! Håper å få vist noen bilder i morgen:)
ha en god kveld!

Året vårt - del 1


Jeg pleier å lage en "årskavalkade" på bloggen, og det er jammen koselig å titte tilbake på året som har gått.

Januar besto av mye baking og blomster, som de andre vintermånedene:) Takk til dere som leser bloggen min også da;) Jeg har alltid behov for masse farger når et nytt år begynner, og friske blomster!I februar nøt vi det nydelige vinterværet, spiste vaniljeboller, sådde til grønnsakshagen vår og beundret nydelige løkplanter i blomst!Mars kom, og endelig begynte det å bli bart på bakken. Fem måneder med snø er ganske lenge når man er høygravid! Vi feiret fastelaven, og var glade for at det litt etter litt ble vår!I april tilbragte vi mer tid ute, ungene hermet etter mammaens store babymage, og så endelig, den 9.april, kom vår nydelige Constanse til verden! Verdens fineste baby, som gjorde familien vår komplettSenere i april feiret vi påske, lette etter påskeegg, nøt babykos, og feiret Ferdinand som fylte fem, med jungelbursdag og bare føtter i gresset, den 22.april!Mai kom, med vakker natur, og nasjonaldagen vår! Dessverre blåste det veldig denne måneden husker jeg, så det var ikke så deilig å være ute. Litt baking ble det også, Leilas eplepai!I juni fikk vi noen fine solskinnsdager, Augusta fikk "nytt" skap på rommet og vi fikk paviljong på verandaen, som ble brukt masse! Vi grillet flere ganger i uka, besøkte dyreparken, var i nydelig bryllup og hadde dåp for lillemor.


Tusen takk til dere alle som leser bloggen min! Uten dere ingen blogg:)
ha en fin fredag!

torsdag 29. desember 2011

Jul på barnerommet!


For en tid tilbake tok jeg noen bilder av Ferdinand sitt julerom, og siden en leser ønsket bilder av jul på barnerommene viser jeg de nå! Bedre sent enn aldri?:)I dag dro vi hele gjengen på ikea, og fikk handlet masse til Ferdinand (og jada, han får selvfølgelig ha en mening han også, til du anonyme som bemerket det!) og i kveld har vi begynt å ordne på rommet hans! Takk til dere andre for tips! De to eldste er på overnatting hos mormoren sin, så da gjelder det å bruke tida effektivt:) Håpet er å kunne vise han et ferdig rom i morgen (for det er ikke mye som skal gjøres) men vi får se hvor langt vi kommer. Han synes ihvertfall det er veldig stas og spennende!

Og i dag fikk vi nesten sommerfølelse, da vi så en mann i shorts, t-skjorte og sandaler på ikea. Ikke så vanlig den 29.desember;)

håper du har hatt en fin dag!


onsdag 28. desember 2011

Planlegge barnerom


I kveld planlegger jeg gutterom! Som jeg skrev har vi planer om å forandre litt på rommet til Ferdinand. Det har sett ganske likt ut i snart seks år, og siden han er skolegutt til høsten hadde det vært moro å freshe det opp litt:) Han har allerede seng i stor størrelse, og de fleste av møblene blir nok værende. Men med litt ny maling bare:)

Oppbevaring skriver jeg stadig om på bloggen;) Men det er liksom noe med at om alt har sin plass er det enklere å holde det ryddig. Nå har han ganske mange små esker og kofferter til å ha leker i, som det kanskje ikke er så lett å finne frem i. Tror jeg skal kjøpe noen litt større oppbevaringsesker.

Han har en Malm-kommode fra ikea på rommet sitt nå, der har han klær. Nå skal han få en til, som kan romme leker og andre ting, tror det blir bra! Skrivepulten han har er litt liten (et gammelt skatoll), men de gjør vel ikke lekser på rommet sitt de første årene kanskje?

Er det noe man burde tenke på når man planlegger barnerom til en på snart seks? Håpet er jo at han kan vokse med dette rommet. Jeg tar gjerne imot idèer og tips:)Håper dere alle nyter romjulsdagene! Her er det movietime igjen:)
ha en fin kveld!

Romjulssalg!


Jeg er ikke så glad i salg. Det vil si, jeg er glad i å handle på salg, men kan ikke fordra milelange køer og "først-til-mølla"-prinsippet. Da er jo romjulssalg på nettet mye bedre;) Jeg oppdaget i kveld at Sverdrup Gave&Interiør har mange fine ting på salg nå, så i kveld bestilte jeg dette skjønne forkleet til Augusta. Elsker forklekjolene fra Nyblom ò Kollen!Pepperkakeboksen jeg har fått i gave koster 100 kr nå!


Nydelig julekalender, også fra Nyblom ò Kollen.Her nyter vi late romjulsdager. Etter flere dager med selskapeligheter er det deilig med noen rolige dager. I dag har vi vært på koselig besøk hos søstra mi og familien, og i morgen venter nytt familieselskap. I tillegg skal vi kikke på litt maling og ting til rommet til Ferdinand, som skal bli litt mindre babyblått, han er jo snart skolegutt;) Kveldene tilbringer vi i sofaen, med minst èn film hver dag:) Og siden ungene fikk hver sin Nintendo DS til jul, ender vi gjerne opp spillende i hver vår ende av sofaen når de små er i seng. Jeg har en lei tendens til å bli avhengig av slike ting, og dessverre litt hissig;)
ha en fin 4.juledag!


mandag 26. desember 2011

Julen 2011


God jul alle sammen!

Håper dere nyter romjulsdagene! Vi har hatt en veldig koselig julefeiring, med selskap her hjemme både julaften og i dag, og i går var vi hos mamma. Nå skal vi nyte rolige dager hjemme, med svært lite på  programmet:)julaften er det tradisjoner som gjelder. Ribbe (med supersprø svor, laget av min flinke mann!) medisterkaker (laget av svigerfar) riskrem og masse annet godt. Svigermor hadde bestilt kake fra kakedesign. Nissen kom (ser du han i vinduet?) og vi pakket opp julegaver i timesvis:) Lykkelige barn sovnet halv tolv, og lykkelige foreldre like etterpå:)I dag har vi vært 14 små og store rundt bordet, til kakekalas! Kakebordet glemte jeg dessverre å ta bilde av! Augusta hadde på ny kjole fra noa noa, hun og lillesøster fikk like kjoler til jul.


jeg ønsker deg gode romjulsdager ♥

lørdag 24. desember 2011

Julekortet 2011, og GOD JUL!


Med bilder av årets julekort fra fine kortshop......ønsker vi dere alle en strålende, magisk, koselig, minneverdig, fredfull og....

 ...riktig god jul!


fredag 23. desember 2011

Kvelden før kvelden


Så er jula endelig her. Ikke at jeg har rukket å vente i år, men gleden over denne herlige tiden er like stor. Og ungene er så spente!Vi har bakt julekaker og laget julegodteri......og ikke minst SPIST;)Gavene er pakket inn og levert til våre kjære eller lagt under juletreet..Vi har hentet ved.. Constanse er i farta om dagen, og har oppdaget både juletre og vedkurven... Puh;)Vi har pynta juletreet...Sengene har fått på nyvasket julesengetøy.....og julegrøten er spist opp! (nå skal snart grøtbollen til nissen settes ut!)...finstasen henger klar og julestrømpene er hengt opp...


Jeg titter innom i morgen også, men til dere som ikke er her da, vil jeg bare si.....GOD JUL!