onsdag 30. november 2011

Augusta 4 år!


I dag fyller vår skjønne solstråle Augusta 4 år ♥På bildet ser dere bursdagsbarnet og noen av gavene hun har fått! Kaninlampe, den rosa bamsen, deilige pysjer i flanell og en skjønn koffert med engler og sløyfebånd på!
Og i dag skal storebror skrives inn på skolen... Hvor blir årene av??:)
ha en herlig onsdag!

tirsdag 29. november 2011

Baketips og oppskrift!


I dag står nok en gang baking på programmet, vi blir nemlig tolv rundt bordet i ettermiddag når Augusta skal feires for tredje (og siste i denne omgang!) gang. Vi gjør det slik hvert år at vi ber inn hele slekta når noen fyller år. Det blir tre omganger i året, siden vi pleier å slå sammen mannens og min bursdag, og sånn blir det også i april når Constanse og Ferdinand skal feires. Jeg synes det er kjempekoselig å be inn familien, og godt å vite at de ihvertfall er her på selskap tre ganger i året!

Jeg har tipset om stekebrett-holderen før, men må gjøre det igjen! Den er så genial, særlig nå til jul. Min er kjøpt hos Clas Ohlson, men den finnes i andre butikker også har jeg sett! Kjekt å få samlet brettene, og få frigjort plass på benken. Når stativet ikke er i bruk kan det klappes sammen, slik at det er lett å oppbevare.Flere ønsket oppskriften på pepperkake-ostekaken, den har jeg nå lagt ut i bunnen av innlegget, klikk HER! Håper den er leselig, jeg rekker ikke skrive den av nå dessverre. Si fra om noe er uklart!
ha en fin tirsdag!

mandag 28. november 2011

Julens søteste blomsterpotter!


Jeg er så heldig at jeg skal samarbeide med en nyoppstartet nettbutikk som heter Sverdrup gave og interiør. De har også interiørbutikk på Årnes, i Nes kommune i Akershus, og fører merker som GreenGate, Falby og Nyblom Kollèn.For en liten stund siden fikk jeg en gave fra nettbutikken, og sjeldent har jeg opplevd at noen har truffet SÅ bra på smaken min! Disse blomsterpottene i hvit zink med rødrutete sløyfebånd falt jeg virkelig for! Kjempekoselig til jul, med svibler, amaryllis, en julestjerne eller et lys! Tusen takk til jentene på Sverdrup!


De skriver følgende i nettbutikken sin, jeg synes det var flott skrevet og veldig likt hvordan jeg tenker...


I en tid som konstant endrer seg og i en bransje som preges av mote og trender, ønsker "Sverdrup Gave og Interiør" også å representere noe som varer. Noe tidløst som minner om noe som alltid har vært, og alltid skal være. Vi lar oss inspirere av alt det fine som kommer i motebildet, men er motstandere av å bytte ut alt man har hvert år fordi det er trendy. 


Titt innom nettbutikken HER, kanskje du finner en julegave til noen du er glad i, eller kanskje til deg selv?:)
I kveld har jeg fått fylt opp fryseren med barnemat til Constanse. Mine to eldste har aldri likt barnemat fra glass, men det kan det jo godt hende lillemor gjør. Men så synes jeg det er litt moro å lage denne maten, så nå er det mange retter klare med poteter, grønnsaker, kylling og fisk. Får håpe det faller i smak hos familiens yngste!


Har du hatt en fin dag?
ha en koselig mandagskveld!


søndag 27. november 2011

Jul ute ♥


Kjære julenissen, kan vi få litt snø snart? Det er det eneste som mangler for at julestemningen skal bli komplett!I dag har vi ordnet litt ute, og pyntet til jul. Litt rart at det var nesten samme temperatur i dag som da vi gikk ut på ferie i midten av juli! Jeg har igrunn vært glad for at det har vært så mildt til nå, men nå som det nærmer seg jul vil jeg gjerne ha litt snø:) Ikke minst for ungenes skyld. Har det kommet snø der du bor?På verandaen har jeg plassert den lille benken og en gammel kjelke. Og granbar, lykter og røde epler. Vi ser ut på dette fra stua, så det blir koselig å kikke ut når mørket faller på.I ettermiddag har vi vært i byen for å se julegrana bli tent. Da kom også "Berit" og det ble litt juledramatikk da juletreet holdt på å blåse over ende, så arrangementet måtte avsluttes. Men vi fikk sett at lysene ble tent, gått rundt juletreet og ungene fikk godteposer, så da var det bare å komme seg til bilen og reise hjem til varmt hus.Nå skal det første lyset tennes!
ha en fin adventssøndag!


lørdag 26. november 2011

Pepperkake-ostekake og årets adventsstake


I dag har vi hatt foreldre, svigerinne og svigerforeldre på kakebesøk. Den samme gjengen som vi om akkurat fire uker skal spise julemiddag med:)Helt siden jeg så oppskriften på pepperkake-ostekaken i boka Vinterns söta har jeg hatt lyst til å bake den, men det måtte jo liksom bli jul først! Jeg kan ikke si den ble like pen som i boka, men ifølge gjestene smakte den godt. Jeg tok bare en liten bit for jeg er ikke så veldig glad i ostekaker. Men den smakte ihvertfall pepperkaker!
Her ser du bildet fra boka, om hvordan den skal se ut når den er oppskåret.Søte servietter.Og årets adventsstake står klar. Jeg har brukt den samme stjernelysestaken som i fjor og året før, den fant jeg hos pappa skrotnisse, men den har en gang kostet 25 kr på ikea (står det under, fra den gang de hadde rød logo) I år har jeg fylt den med nøtter og brun silkesløyfe. Noen av hasselnøttene fikk glitter på, og de skinner så fint i lyset.I morgen skal det første lyset tennes...


ha en herlig lørdagskveld!


 


OPPDATERING: Oppskrift på pepperkake-ostekake, fra boken Vinterns söta, av søstrene Eisenman. Forøvrig en veldig fin bok!


Med sløyfebånd og fluesopper...


...blir det julestemning med èn gang synes jeg!

Jeg har funnet frem noen blomstervaser fra skapet, fylt opp med litt sukker i bunnen, satt i et kubbelys og knytt et rødrutete bånd rundt, og vips ble det jul i vinduskarmen:)Fluesopper og røde epler er også jul for meg, det er ikke alltid så mye som skal til! Her skal bollene straks i ovnen, og så kommer snart familien på bursdagsbesøk.Nå mangler det bare litt hvit snø på utsiden av vinduet....
ha en god lørdag!


fredag 25. november 2011

Fredagskveld med pepperkakeduft!


Det blir stadig mer jul i huset vårt. Jeg har hengt opp noen skjønne engler i en lenke på tallerkenhylla, elsker slike gammeldagse motiver.
På bordet under tallerkenhylla står julekrybba vår. I går fikk jeg virkelig bevis på at ungene legger merke til ting og at det betyr noe for dem. Da Ferdinand kom inn døra etter å ha vært i barnehagen fant han esken med julekrybbe-figurene, og spurte om han kunne sette dem på plass. Jeg sa ja, og fortsatte å steke medisterkaker på kjøkkenet. "Den er ikke der jo!" ropte Ferdinand fra stua, krybba sto nemlig et par meter unna på stuebordet, og ikke der han forventet å se den. Han hadde gått rett bort til bordet den pleier å stå på.Her står kaken i ovnen, i morgen skal Augusta feires igjen.

Angående julekjolen er jeg nesten sikker på at jeg velger den sorte faktisk. Jeg er helt enig i at den blå er mer spesiell, men jeg synes den sorte er mer høytidelig å bruke til jul. Og det er jo julekjole jeg skulle ha... Kanskje jeg er så heldig at det henger en enslig blå kjole i rett størrelse når julesalget kommer:) Tusen takk for alle tilbakemeldinger ihvertall! 

Jeg har fått spørsmål i kommentarfeltet og på mail om noa noa-butikken i Skien kan sende varer, så jeg spurte hun som driver butikken, og hun sa at det går helt fint, de tilbyr til og med fri frakt for kjøp over 1000 kr. Nummeret til butikken er 35525100.
ha en super fredagskveld!

Pepperkakekirke!


Her i huset trylles det dessverre ikke frem de vakreste pepperkakehus som hos mange andre bloggere... Lurer på hvordan de får det til! Men i går monterte far&barn her i huset en ferdigkjøpt pepperkakekirke! Var jo litt mer staselig enn de vanlige husene ihvertfall. Og alle tre var godt fornøyde med innsatsen, og jeg koser meg med pepperkakelukten som sprer seg på kjøkkenet.Tusen tusen takk for alle meninger ang julekjolen... Jeg har selvfølgelig fortsatt ikke bestemt meg (blir vel igrunn enda mer i tvil;)) men det skal jeg gjøre i løpet av kvelden! Jeg har dessverre ikke råd til begge som noen foreslår, men det hadde jo vært det enkleste;) Snakkes senere!

ha en fin fredag!

torsdag 24. november 2011

Julekjole fra noa noa


Denne uka har jeg vært en tur på noa noa for å kjøpe julekjole! Jeg prøvde mange forskjellige, men favoritten ble.....denne. Den satt veldig fint på, er i mykt stoff og jeg liker at det er en liten arm på den. Spørsmålet er da, kjære lesere, hvilken farge skal jeg velge?? Vinglepetter som jeg er klarer jeg ikke å bestemme om jeg skal ha denne i nydelig blått......eller denne i svart??

Jeg heller nok mest mot den svarte akkurat nå, men samtidig hadde jeg egentlig bestemt meg for å kjøpe noe annet enn svart i år. På den andre siden er jo svart både tidløst og klassisk... Men den blå kan man jo f.eks bruke i et bryllup også.. Jepp, dere skjønner hvordan jeg er... Hvem likte du best?

Jeg kjenner de fine jentene på noa noa i Skien, så jeg fikk låne med meg begge hjem. Men èn må snart leveres tilbake.Øredobber i strass kjøpte jeg også, de kan pynte opp ethvert antrekk! Og glitrende strømpebukse ble med hjem, er det jul så er det jul:)
ha en herlig kveld!Vi skal sette opp pepperkakehus! (i et komplett julekaos-hus..)

I gang!


Da har kassene med julepynt kommet ned fra loftet, kongerøkelsen er tent, vaskebøtta er funnet frem og julemusikken fyller stua, nå skal det bli JUL hos oss!


Det er èn måned til julaften, og nå skal hver eneste dag nytes!


Er tilbake i kveld, trenger hjelp med hvilken julekjole jeg skal velge:)
ha en herlig dag!


onsdag 23. november 2011

Jule-duftlys!


I går var jeg en liten tur i byen, og kjøpte blant annet et nydelig duftlys! Det er fra Collection Bianco, og heter Christmas Bouquet. Det lukter kjempegodt, rett og slett JUL! Jeg må forresten huske å kjøpe kongerøkelse også, det er den store juleduften for meg.Disse bildene er tatt i formiddag, det er visst en sånn dag det aldri blir helt lyst ute... Nå begynner jeg nesten å lengte etter snøen, da blir det ihvertfall lyst og julete:) I ettermiddag skal jeg på julegavehandel med mormoren min. Bare oss, og ingen nysgjerrige småtroll. Det blir nok koselig!

Og tusen takk for alle kakeoppskrifter og kaketips! Nå har jeg masse mer jeg har lyst til å bake. Utfordringen er bare at jeg er like glad i å spise kakene som å bake de, så jeg får sette kakeboksene høyt opp:)

ha en herlig onsdag!

tirsdag 22. november 2011

Tanker om julebakst


Jeg er nok mer enn gjennomsnittlig glad i å planlegge. Faktisk synes jeg det er halve moroa, være seg bursdager, jul eller andre ting! Og når man går hen og får et barn siste dagen i november, kreves det litt planlegging, når man skal feire bursdager og lage til julehus på samme tid. Men alt er bare kos, så jeg klager ikke altså:)I kveld tenker jeg litt på julebaksten. Det er ikke sju slag hos oss, igrunn er jeg mye mer opptatt av å fylle fryseren med gjærbakst og stekte karbonader vi kan kose oss med innimellom all julematen. Men noen klassikere må selvfølgelig til! Det blir jo ikke jul uten!Pepperkaker er en selvfølge, og i år har mannen noen feriedager til gode, så han tar en fridag og vi skal alle bake sammen! Kakemenn har vi også bakt, det er populært hos barna. Tante og jeg baker krumkaker sammen, og vi håper å få til det i år også:) Ellers lager jeg brente mandler, og marsipan kjøper jeg ferdig (gjerne på bakeri!) og lager figurer av. Jeg leter igrunn etter en god karamell- eller knekk-oppskrift, så om noen har noen rop ut;)Lussekatter på Luciadagen må vi også ha. Etter å ha skrevet dette innlegget nå ser jeg jo at vi igrunn baker litt lite til jul.. Smultringer kjøper jeg ferdig (de er verdens beste!) og kokosboller må vi også ha. Jeg baker gjerne en julekake eller to også, jeg er igrunn mest glad i gjærbakst.Hva baker du til jul?

Kanskje noen har en god oppskrift å dele med seg?


PS! Alle bildene er fra i fjor altså. Jeg er ikke tidlig ute;)


ha en fin kveld!Pc'en vår er ikke helt som den skal om dagen, den blir glovarm og slår seg av. Derfor blir det liten tid til å svare på mailer og spørsmål fra dere, men spør igjen hvis det tar altfor lang tid!

mandag 21. november 2011

To favoritter


God kveld alle sammen!

Om jeg måtte velge to favoritter i huset vårt, måtte peisen bli den ene. Den varmer utrolig godt på kalde dager (nesten litt for godt:)) og det er så koselig å se flammene fra både sofaen og spisestua, og man kan se de fra kjøkkenet også, i speilet over kommoden. Vi valgte høy innsats (kjøkkeninnsats) og det er kjempekjekt, både fordi man ser bedre, og fordi små barnelanker ikke rekker opp.Den andre favoritten er prismekrona vi fikk da vi giftet oss. Den var en gave fra mormoren og bestefaren min. Jeg får ofte spørsmål på bloggen om hvor den er fra, den er kjøpt i en lokal interiørbutikk, og jeg vet dessverre ikke hvilken leverandør den er fra. Jeg har bare sett den den ene gangen, og en gang i et interiørblad. Nå henger den over bordet i sofakroken, og når det blir enda kaldere skal jeg tenne alle telysene i den. Det har nemlig en tendens til å bli litt for varmt hos oss;)


Har du noen favoritter i hjemmet ditt?god natt:)

Glemte å si....


...at strøsselet er festet til marshmallowsene med hvit sjokolade! Det var det flere som lurte på:)


Her er dagens planer byttet ut med hjemmekos med de små, Ferdinand har blitt syk. Så nå ser vi på julefilmer og koser oss foran peisen.

ha en flott mandag!