mandag 31. oktober 2011

Oktober


Oktober går mot slutten, og det har vært en fin måned for oss. Mannen har hatt bursdag, vi har vært på deilige turer, plukket kastanjer, ungene har hatt skattejakt, vi har feiret tante og onkel som har fylt 50, bakt kjeks, hatt Halloweenfest og Augusta har fått litt nytt på rommet sitt. Ryddet litt har vi også gjort;)

Nå venter november, som jeg ser for meg kan bli litt travel, siden det både skal males og lages barnerom, og så smått forberedes til jul. Men vi skal også feire Augusta, og kose oss masse sammen!

ha en fin siste oktoberkveld!


Nytt skrivebord på jenterommet


For en stund siden ba jeg pappa skrotnisse være på utkikk etter et skrivebord Augusta kan ha på rommet sitt. Etter et par påminnelser fortalte han om dette, som var i en leilighet han skulle tømme. Augusta, Constanse og jeg var og hentet det, da var det oransje-gult med masse merker etter sigarettglør.

Etter tre strøk med hvit Sens-maling ble det som nytt, selv om eieren ville ha det josa:)
Nå har hun et sted å tegne, perle og alt det andre hun liker å gjøre. Selv om jeg regner med at kjøkkenbordet er stedet hun vil bruke hyppigst;) Og det er koselig.FØR (her har mannen pusset bordplata)....og ETTER. Kjekt med den lille hylla til bøker. Augusta sin reaksjon da hun så skrivebordet var: Så flinke dere har vært!! (noen som sa veslevoksen?:)) Så satt hun og storebror i gang med å tegne.
"Mamma, jeg tegnet litt på bordet jeg. Det går bra!"... Typisk kommentar fra Augusta. Og jada, det går bra. Det er til for å brukes;)

ha en fin mandag alle sammen!


søndag 30. oktober 2011

I dag har vi....


...syklet/gått/trillet tur i nydelig høstvær......matet hestene....


   

....og hilst på hestene for første gang!Pratet litt med endene....


Og plukket to bæreposer mose fra vårt faste mosested! Det burde vel holde ut året...;) Jeg plukket også litt tyttebærris, og tenker å prøve meg på en krans når ungene har lagt seg i kveld.....nytt synet av sprakende høstløv i nydelige farger.


...og igrunn kost oss skikkelig! Det har vært så mildt i dag, herlig!

Og vi har også tatt bilder til årets julekort! Jeg tror vi bestiller dette fra kortshop i år. Men med bilder av våre barn da;) (ha ha....) Jeg synes dette kortet er fint når man har tre barn, og jeg elsker skriften! Bildet er lånt fra kortshop.
Tusen takk for alle tips angående malingsfarge! Nå er jeg igrunn enda mer i tvil;), men skal dra til malingsforhandleren og be om hjelp, da er det kjekt å ha noen forslag i bakhodet:) Siden vi har benhvitt i resten av huset tror jeg nok vi burde velge noe som passer den. Da må det kanskje bli en farge som har gult i seg, og jeg liker forsåvidt det, det dumme er bare at de blir gulere over tid... Tusen takk igjen for tips, og kom gjerne med flere:)Håper du har hatt en fin dag!

god søndagskveld!

lørdag 29. oktober 2011

Valgets kvaler


bildet er fra i sommer, jeg har (dessverre) ikke peoner på bordet nå...Hei herlige lørdag!

Om ikke lenge skal vi få malere på besøk her hjemme. De skal male alle takene i førsteetasjen, det er grunnet panel som har vært skikkelig dårlig. Alle kvistene har kommet igjennom, og det ser veldig stygt ut. Nå skal det bli hvite, glansfulle tak, og det gleder jeg meg til!

Siden vi også har en del heksesot, må noen vegger også taes. Jeg har hele tiden vært bestemt på å ha samme fargen som nå i stua, benhvit. Men så blir jeg plutselig litt i tvil, vinglepetter som jeg er! Nå har vi hatt denne fargen i fem år, kanskje det hadde vært moro å prøve noe annet? Samtidig vet jeg jo at vi er fornøyde med denne, det er alltid litt risikabelt med ny farge.


Jeg regner med at jeg kommer til å kjøre "safe" og velge den vi har. Men har noen evt tips til andre lyse farger som er fine? Det jeg liker minst med den vi har nå at den kan virke litt gul i noen lys. Men i den forrige stua vår hadde vi franskgrå, som gikk over i rosa, og da vil jeg heller ha gult:) I-landsproblemer kalles det vel....Nå er maleklærne på, vi har nemlig funnet skrivebord til Augusta, som trenger ny farge!

ha en fin lørdag folkens!

fredag 28. oktober 2011

Litt juks...Så er den deilige fredagen her, med hjemmelaget pizza og en rolig kveld foran tv. Vi har hatt koselig familiebesøk i dag, og resten av helga er helt uten planer, lovely

Jeg har en ting for slike "bur", og har flere forskjellige. Dette kjøpte jeg i Kragerø i går, for 50 kr! Ferdinand foreslo at vi kunne ha en fugl inni det, men det er vel ikke så humant... Derfor ble det et lys og små kongler nå, og jeg har jukset litt og satt på et bånd med røde hjerter også:) Snik-julepynting kan det vel kalles. Men jeg lover at jeg ikke skal begynne med jula helt enda altså! Først står en rosa bursdagsfeiring for tur også, når Augusta fyller fire.

ha en flott fredagskveld!


torsdag 27. oktober 2011

Det nærmer seg...Jeg må ærlig innrømme at det begynner å bygge seg opp julestemning hos meg, og den steg et par hakk da jeg så dette julecollaget fra lille martine. Akkurat slike plagg liker jeg på ungene i jula. Små gutter i skjorter og med duffelcoat, og jenter i kjoler og kåper og med sløyfer i håret! God, gammeldags jul er det jeg drømmer om, og den skal være rød!


I dag har jeg vært på koselig tur til Kragerø, og kan krysse enda tre gaver av lista, og da gjenstår bare ÈN!!! Pluss til mine to døtre, men det skal ikke bli så vanskelig å finne noe til dem tror jeg;)Har du begynt å tenke på jul, eller synes du det er altfor tidlig?

ha en fin kveld!


onsdag 26. oktober 2011

Herlig sett til jente!

     

Augusta har fått et kjempefint sett fra søte små! Bukse, tørkle og hårbøyle fra Wheat. Posebuksa er lett og myk i stoffet, herlig å sprette rundt i for ei lita frøken:)Deilig med strikk i livet......og strikk nederst på beina. Den kan også brukes som knebukse!   

Hopp og sprett og tjo og hei...;)Tusen takk til søte små for herlig antrekk, det er veldig populært! Du kan bestille posebuksa her!
Her er det hjemmekosedag i regnet, med både bursdags- og juleplanlegging. Skal man rekke alt man vil må man starte tidlig;)

ha en fin onsdag!tirsdag 25. oktober 2011

Og vinnerne er...

Nå har jeg trukket vinnerne av give away'en! Det var over fem hundre som meldte seg på, TUSEN TAKK til dere alle! Skulle ønske jeg hadde like mange premier å dele ut!

Jeg brukte random.org for å trekke vinnerne (litt mye å skrive over 500 små lapper...) og hadde tenkt til å kopiere bildet av telleren for å vise dere tallene, men det gikk ikke. Mannen min har fulgt med på trekningen og kan bekrefte at alt skjedde på riktig vis:) Da tre vinnertall var trukket, trakk mannen lodd om hvem som skulle få hvilken premie.


Og vinnerne er...Vinneren av valgfritt dørskilt fra kortshop er Lille Jull som hadde skrevet følgende:

Gratulerer Silje!
Kjempefin blogg du har :)
Utrolig flotte premier!
Tone

Vinneren av gavekort fra lille martine på kr 500 er Mona, som skrev dette:

Gratulerer med alle besøk!!
Du har en utrolig bra blogg, og jeg synes det er helt herlig å lese om ungene dine og hva dere holder på med!! Utrolig flotte premier også, så da blir jeg med på giwe awayen!! :-)
Ha en god natt :-)

Og vinneren av gavekort på 500 kr fra søte små er Sara, som skrev:

Gratulerer med kjempe gode besøkstall!
Blir gjerne med i trekningen, dette var flotte premier!
Gratulerer til dere alle sammen!
Det er fint om vinnerne kan sende meg en mail, adressen er  siljewest@hotmail.comOg en stor takk til de flotte annonsørene mine som stilte opp med så fine premier!Tusen tusen takk til alle dere som har skrevet så herlige, varmende, gode og hyggelige ord til meg! Det gir meg enorm glede og inspirasjon til å fortsette bloggingen!...og til dere som ikke vant kan jeg fortelle at venninna mi Silje har gi bort på sin blogg også, besøk bloggen hennes her!

ha en super kveld!

Siste sjanse!I kveld kl. 22 trekker jeg vinnerene av èn million besøkende-give away'en min, om du ikke har meldt deg på enda kan du gjøre det HER!
Jeg blir stadig mer glad i gammeldagse blomster, og falt for denne duse rosa alpefiolen. Kanskje det blir en av juleblomstene hos meg i år!

ha en fin ettermiddag alle sammen!

søndag 23. oktober 2011

En ydmyk takk......til dere som skriver så utrolig koselige ord til meg! Ikke nok med at SÅÅ mange vil være med i give away'en, men jeg sitter med tårer i øynene av å lese alle de fine ordene deres! Tusen takk!

Jeg ser jo på telleren at jeg har over 2000 lesere hver dag, men jeg klarer bare ikke å forstå hvor mange det egentlig er! Når jeg skriver innleggene mine tenker jeg faktisk ikke på at noen leser bloggen min i det hele tatt, så det er veldig koselig å vite mer om dere som er innom her!Jeg har brukt store deler av helga på å rydde, sortere, kaste og vaske på barnerommene. Dette blir rett og slett julerengjøringen, så tørker jeg bare litt støv og vasker gulvene før vi pynter i desember. Og for en deilig følelse når det er ryddig og orden i sakene! Så lenge det varer;)

Hyllen på bildet skal snart over til Constanse sitt rom, når det en gang blir ferdig.... Augusta skal få et skrivebord der i stedet.
...og hun har allerede fått en ny hylle, den på bildet over. Både mannen og jeg hadde med oss hver vår furu-bokreol da vi flyttet sammen, og de står nå hvitmalte på barnerommene.

 


 Her er eieren av rommet i full sving med tyllskjørtet sitt! Ungene fikk hver sin cd-spiller av mamma i fjor til jul, og de har de brukt utrolig mye. Et julegavetips kanskje?:)Har du ikke meldt deg på give away'en kan gjøre det i innlegget under dette!


Og langt viktigere, ikke glem å støtte TV-aksjonen som er i dag!

ha en fin kveld alle sammen!
...og tusen takk igjen!