onsdag 31. august 2011

Smuldreeplepai!


Onsdag = fridag = besøk av gode venner = noe godt å spise!


I dag har vi hatt en høstfavoritt her i huset, og den er veldig enkel å lage (bortsett fra at man kan glemme den i ovnen, slik jeg gjorde i dag;))



Jeg er ganske sikker på at jeg har lagt ut oppskriften på denne før, men siden jeg ikke finner den igjen selv, gjør vel ikke dere det heller;) Oppskriften har jeg fått av en god venninne.



Smuldreeplepai

nydelige norske epler
4 dl havregryn (lettkokte)
2 dl mel
4 ss sukker
200 gram smør


Eplene skrelles, deler i biter og legges i ildfast form. Eplene skal dekke bunnen. Bland de tørre ingrediensene, kna inn smøret (jeg pleier å dele det i terninger først). Dryss kanel og sukker over eplene, og strø over havregrynsblandingen. Dryss kanel og sukker over her også, og stek i ca en halvtime. Den skal altså være litt mindre stekt enn den jeg viser;) Serveres lunken med vaniljeis!



I morgen er september her, min favorittmåned! Kanskje fordi jeg er septemberbarn?:)




ha en strålende onsdag!

mandag 29. august 2011

POSTkasse før og etter!


Da vi giftet oss for snart seks år siden ønsket vi oss ny postkasse til huset vi holdt på å bygge. Og det fikk vi, en fra Bruka, i rødt og hvitt, samme som huset. Men etter kort tid...



...ble den mer og mer oransje.



I går spraylakket mannen min den, så nå er den hvit i stedet. Klar forbedring, og mye bedre enn å måtte kjøpe ny!



Nummerskiltet på huset fikk seg også en dusj, de var nemlig i avskallet gull. Kjekt med maling på sprayboks!



ha en flott tirsdag!

søndag 28. august 2011

På epleslang


jakke fra lille martine

 


I dag har ungene og jeg vært på epleslang:) Men vi kjenner hun som eier hagen da, så da er det vel litt lov?

Vi setter stor pris på å bo i nybygd hus, men jeg skulle gjerne hatt en hage med gamle frukttrær! Da er det godt å kunne besøke noen som har det.






På vei hjem stoppet vi og plukket solsikker, og kjøpte noen høstblomster til trappa.

I år skulle jeg faktisk ønske sommeren varte litt lenger, for første gang i mitt liv tror jeg! Eller rettere sagt venter jeg fortsatt på at sommeren skal komme, for jeg føler liksom at den ikke har vært her... Men samtidig er høsten min favoritt, og den gleder jeg meg alltid til. For to år siden hadde jeg nylig vært innlagt på slagenheten med halvsidige lammelser, og var under utredning hele høsten. I fjor var jeg ny-gravid (og veldig glad for det!), trøtt og kvalm. I år er jeg hjemme i permisjon med verdens søteste baby, og jeg skal nyte høsten til det fulle! Liker du høsten?




ha en fin søndag!



fredag 26. august 2011

Gammel barnebok på veggen!


Herlige fredag!

For en tid tibake kom jeg over et gammelt hefte med dyremotiv, i gulnet papir og med håndskrevet hilsen på første side, gledelig jul, Gunnar, hilsen tante og onkel.

Jeg elsker slike gamle motiv og trykk, og i stedet for å la heftet bli liggende i en skuff rev jeg sidene forsiktig fra hverandre, og hengte dem opp på veggen til Ferdinand. Det er dyremotiv på begge sider, og siden jeg brukte skoletyggis til å feste dem med, kan de snues etter ønske. Ferdinand elsker dyr, og kommer sikkert til å like disse, selv om han er stor gutt som akkurat har mistet sin første tann:)




Og det er en grunn til at jeg kun viser nærbilder, resten av rommet er dessverre ikke like ryddig...;)




 I loftstua har jeg hengt opp en månedsplakat for August, i herlige farger!




 Nå må jeg finne frem finstasen, vi skal nemlig i bursdag i dag!




ha en flott fredag!

torsdag 25. august 2011

I all enkelhet...






...ønsker jeg deg en fin kveld!



onsdag 24. august 2011

Muffinstips og stor gutt!


I helga bakte ungene og jeg eplemuffins, som vi skulle ha med på tur i skogen. Men siden regnet øste ned spiste vi dem hjemme, og var gode og mette da vi dro på tur senere på ettermiddagen. Da vi skulle bake oppdaget vi at vi manglet egg, så da ble det ferdigmiks i stedet, lyse muffins fra Toro (greit å ha på lur;)) Vi skrellet norske epler, som vi delte i biter og rullet i kanel og sukker. Så helte vi muffinsrøra i formene, og puttet eplebitene oppi, og strødde hvitt perlesukker over. Makan til saftige muffins skal man lete lenge etter, også så fort gjort da;)



Og så til den store, gode gutten min! Ferdinand er raskt i gang om morgenen, og har kledd på seg før jeg kommer meg ut av senga som regel. I dag forsvant han ned, og mens jeg kledde på meg og stelte Constanse, hørte jeg han styrte med noe på kjøkkenet. "Nå kan du komme ned, du kan glede deg!" sa han, og spente gikk Augusta, lillemor og jeg ned. På kjøkkenbordet sto tre asjetter, alle med hver sin brødskive med smør og brunost på. Og et glass til hver, som han helte melk i. Mens vi satt oss tente han et lys, og hentet avisa... Er det rart jeg fikk en tåre i øyekroken?? Hverdagslykke på sitt beste

Og vet dere hva, nå har den store femåringen vår en løs tann! Gjett om han er spent:) (og jeg også:))


Takk for alt skryt om sofaen, vi er virkelig storfornøyde med den! Den er kjøpt på Trendmøbler i Skien, til dere som lurte på det:)




ha en herlig kveld!

tirsdag 23. august 2011

Ny sofa!


Plutselig står det en ny sofa i stua vår! Det hadde vi nemlig ingen planer om. Vi ønsket oss riktignok en større sofa på sikt, koselig å ha plass til noen gjester også, og ikke bare oss fem. Så gikk jeg inn på bloggen til Merethe, som jeg har møtt gjennom bloggingen, og blitt venninne med i det virkelige liv også:) Den skjønne fembarnsfamilien hadde fått ny sofa, akkurat samme som vi har drømt om.. Og snille Merethe synes det var greit at jeg kjøpte den også, så jeg er rett og slett en skikkelig hermegås!



Slik ser vår nye sofa ut, og vi er så fornøyde! Mannen også heldigvis, og det er godt siden det måtte litt overtaling til:) Nå har vi plass til store og små i sofaen, og de som måtte komme innom på besøk også:)



Og som Merethe også skriver, virker stua mye større nå, og mer romslig!



Jeg kjøpte med to nye puter også (hadde lyst på flere, men følte igrunn jeg hadde tøyd strikken langt nok;)), men etterhvert håper jeg vi får fylt opp sofaen med mange myke puter!





ha en fin kveld alle sammen!


mandag 22. august 2011

Fine klær i ruskevær!


I går var en nokså regnfull dag, og da det endelig klarnet opp på ettermiddagen tok vi en liten tur i skogen. Augusta var klar med kurven i tilfelle hun kom over sopp eller bær, men dessverre var den like tom på hjemveien. Uansett, i ruskevær trenger man gode klær, og med ny jakke og dress fra Ticket, kom ungene like tørre hjem. Klærne er vann- og vindtette, og kommer fra lille martine. Jakka finnes her og den rosa dressen her!


Her prøvesitter vi vår nye sofa... Et veldig spontant kjøp, men vi er fornøyde! Bilder kommer:)




ha en fin tirsdag!


Tenn lys ♥


Tenn et lys for Wilma i dag du også ♥


Vi glemmer deg aldri!

søndag 21. august 2011

Høstfargen for meg


I år blir høstfargen grønn hos oss, sammen med litt plommelilla og rust. En salig blanding:) Jeg begynte å ta grønt inn i stua i fjor høst, og jeg synes det er en herlig farge, som passer til det meste.





De små bildene blir fortsatt uklare, men de kan klikkes på og forstørres.




Etter en herlig hektisk lørdag med hagefest med familie og venninnekveld, nyter vi en rolig søndag. Ungene ville også være hjemme i dag, de nyter å bare gjøre som de vil de også. Men en tur i skogen har vi planer om senere i dag.




 Gode og varme tanker går til ofre og etterlatte i dag, etter tragediene i Oslo og på Utøya. Dere er i våre bønner.






ha en fin søndag!