fredag 29. juli 2011

Resultat grønnsakshage!


I går var tiden kommet for å høste i grønnsakshagen vår! Vi har plukket en omgang med reddiker tidligere, og nepene fjernet vi fordi de tok for mye plass.Slik så grønnsakshagen ut i går, jeg er imponert over frodigheten! Og ungene synes det hele har vært topp, fra vi sådde det første frøet til vi kunne høste alt sammen.Konklusjon, og note to self, er som følger:

-Reddiker er kjempemoro, fordi de vokser så fort, og man rekker ha flere omganger i løpet av sesongen. Ungene likte dem ikke, men synes det var stas uansett!

- Gulrøtter vil vi ha mer av, de var kjempegode! Men kanskje vi kan så frøene litt før, eller finne tidligere sorter? Verdt å vente på var de ihvertfall! De kunne nok ha stått litt lenger, men siden jeg oppdaget en snegle i grønnsakshagen i går, bestemte vi oss for å ta opp alt. Fille-sneglene hadde allerede kost seg med reddikene.

- Neper tar altfor stor plass, og ble ikke så vellykkede. Også stakk de fælt!

- Erteblomstene er på vei opp espalieret, men om de rekker å blomstre vet jeg ikke. Dessuten ble det bare to planter, og vi sådde mange frø! Kanskje kjøper vi små planter til neste år?

- Det er ikke nødvendig med en hel rad persille. For hva skal man egentlig med alt sammen? Annet enn å ta seg en liten kvast i ny og ne, og fryse ned litt i poser.Det var vår erfaring med grønnsakshagen, moro har det vært, for store og små! Har du noen tips om hva som passer i en grønnsakshage? Kanskje vi prøver oss på poteter til neste år? På verandaen står tomatplantene vi sådde i vinter, nå er de høye med masse blomster og små, grønne tomater på!
riktig god helg alle sammen!

torsdag 28. juli 2011

Tilbake...


De siste dagene har vært tunge for oss, som for alle andre. Et av våre nærmeste familiemedlemmer var på Utøya, men kom heldigvis unna med livet i behold. Det er vi så ubeskrivelig takknemmelige for, men samtidig tenker vi på alle de som mistet sine kjære.

Med små barn rundt seg tvinges man til å fungere i hverdagen, på tross av katastrofer og elendighet. Vi har vært på en liten ferie til herlige Göteborg denne uka, og har heldigvis klart å kose oss, selv om tankene raskt vandret avsted...
Liseberg er et herlig sted å være, og ungene var i ekstase! Unntatt da Liseberg-kaninen ville ha kos av Augusta, da fikk hun helt panikk!Det finnes mange flotte butikker i Göteborg, og det ble litt shopping! Men bare et par ting til oss selv, resten er faktisk julegaver! Nå er jeg over halvveis med gavene. Noen synes nok det er sprøtt å tenke på julegaver i juli, men jeg begynner alltid så tidlig. Man får så mye mer for pengene, og slipper stresset i desember.Nå vasker vi klær, og jobber litt i hagen. Senere skal resten av ripsene plukkes inn, i kveld står saftkoking på programmet!
Kanelboller i Haga!ha en fin kveld, og ta godt vare på hverandre!


lørdag 23. juli 2011

fredag 22. juli 2011

Sommer ved sjøen


klikk på bildet for å forstørre

Vi har tilbragt en herlig sommeruke ved sjøen! Sol, saltvann, krabbefiske, bading (for de små!), nyrørte bringebær, kirsebærplukking, sommerblomster, måneskinn, markjordbær, øs-pøs regnevær, nystekte kanelboller, lange sovemorgener, grillkvelder, gode venner... Livet ved sjøen er herlig! Noen utflukter ble det også, til blant annet Kragerø og Stavern.

Nå er vi vel hjemme, vaskemaskinen går for fullt, og regnet plasker ned... Det blir nok en rolig helg hjemme!

ha en fin sommerhelg alle sammen!fredag 15. juli 2011

Sommerferie!


Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!

Nå er det endelig sommerferie for oss også! Første feriedag begynner riktignok med regn, 12 grader og unger som krangler, men da kan det jo bare bli bedre, ikke sant?:)Nå venter tre uker uten de store planene, og det skal bli herlig!!Jeg titter nok innom her iblant, men jeg vil ønske dere alle en...

...riktig god sommer!

torsdag 14. juli 2011

Ingen sommer uten......bursdagsfest for onkel Jan!

Nydelig grillbuffet (som jeg må huske å ta bilde av neste år!), krabbefiske, skravling, latter, gode kaker... Rett og slett samvær med de som betyr mest, familien! Tante og onkel hadde funnet ut at i dag var tjuende gang vi feiret denne dagen, det er ikke dårlig!Jeg har vist bilder fra huset deres før, og tar med noen i dag også! Dette er tatt fra brygga.

Augusta venter spent ved kakebordet! Og jammen var kakene gode! Nevøen vår på snart fire ble Årets kakespiser 2011!Inne i skipperstua har jeg ikke vist så mange bilder fra, det er det røde bygget.Ingen sommer uten erteblomster!

Takk for nok en herlig dag ved sjøen, tante og onkel! Gleder oss allerede til neste år:)
ha en flott fredag folkens!

onsdag 13. juli 2011

Endelig....


....kom sommervarmen!Måtte den vare leeeeenge!håper alle mine lesere har hatt en fin dag!
god onsdagskveld!

tirsdag 12. juli 2011

Takkekort


       

Da er endelig alle takkekortene i forbindelse med Constanse sin fødsel levert ut, håper jeg ihvertfall:) Ammetåka slo virkelig inn denne gangen, så jeg har sendt dem ut i etapper, og det har gått en stund mellom hver gang.

Jeg synes kortene ble kjempefine, jeg elsker de duse fargene og ikke minst at bokstaven hennes står inni kortet. Takkekortene kommer fra kortshop.


    

   
Her har himmelen igjen blitt mørkegrå, så mens lillemor sover skal jeg vaske badene. Ikke min favorittsyssel, men det må til:)ha en flott tirsdag!