torsdag 30. juni 2011

I farmors hage..


...vokser roser, peoner, lupiner og mange andre vakre vekster!


Jeg har verdens beste farmor. Hun er det snilleste og søteste mennesket jeg kan tenke meg. Jeg har så utrolig mange gode barndomsminner fra tiden med henne. Varme dager på den bittelille hytta, med jordbærplukking og vaffelsteking på trappa. Fra hagen hjemme hos henne, med måltider under morelltreet i hagen, og huset som alltid har sett likt ut... Hun laget verdens beste semulegrøt til oss, og hver jul var vi barnebarna på besøk og laget marsipan med henne. Og vi fikk med oss flere kilo hjem!I går besøkte Augusta og jeg farmor. Hun bor på sykehjem nå, og kommer ikke hjem til huset sitt mer. Hun har fått 12 oldebarn, som betyr så utrolig mye for henne. Verdens beste farmor, med myke kinn og smilehull.

Etter besøket på sykehjemmet kjørte jeg innom huset hennes, og Augusta og jeg gikk en tur i hagen. Som er slik den alltid har vært, men uten pleie fra hennes kjærlige hender. Regnvåte peoner lå tunge på bakken, og rosebuskene sto i full blomst. Jeg plukket med noen få blomster hjem, de lukter søtt og sommer, og minner om et av menneskene som har betydd mest for meg i livet.  I hagen hennes er det også mange lupiner, og jeg har bestemt meg for å også ha det i min egen hage, tross advarsler fra lesere;) Jeg plukket med meg noen frøkapsler hjem, så jeg kan plante de her, og de kan minne meg om farmors hage. Jeg tok flest rosa, farmors favoritt!Å gå i farmors hage var en rundtur i barndomsminner. Håper min hage en dag blir like flott og frodig som hennes. Langt fra perfekt, men veldig, veldig sjarmerende... Og som kan skape barndomsminner for mine barn! Jeg skal be henne å lære meg å lage semulegrøt også...

ha en fin fredag alle sammen!

onsdag 29. juni 2011

Eføykranser


Jeg liker kranser veldig godt, og synes det gjør et hus hjemmekoselig. Derfor er jeg stadig på jakt etter noen som kan pynte opp gamle skap eller dører, men jeg synes utvalget er litt begrenset. De skal jo helst se ihvertfall litt ekte ut, og ikke koste skjorta.Mellom hallen og stua har vi dobbel skyvedør med glass, og den ene står slik at den synes. Jeg falt for disse eføykransene i en lokal interiørbutikk, og tenkte det ville være best å kjøpe to, siden det må se pent ut fra begge sider. De kom på 400, dyrt nok, men så holder de jo evig. I tillegg er den ene pyntet med nydelige blonder..


Ungene og jeg endte med å ta en tur til nærmeste kjøpesenter i dag, det er 2 km unna. Augusta og Ferdinand syklet, og jeg trillet Constanse i vogna. Og jammen ble det ikke en skikkelig shoppingrunde, jeg fikk til og med kjøpt klær, som jeg attpåtil rakk å prøve først! Det hadde jeg ikke trodd var mulig med tre små på slep:)Tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene på barnedåpen. Dere er verdens beste! Jeg er faktisk nærmest i sjokk, så i går at bloggen min har passert 900 000 unike besøkere! Det er jo helt vanvittig! TUSEN TAKK til dere som forgyller min hverdag.
ha en herlig kveld!

tirsdag 28. juni 2011

Dåpsgaver


Jeg tenkte jeg skulle vise dåpsgavene Constanse fikk, for det er så utrolig mye fint! Smykkeskrinet og det rosa hjertet falt virkelig i smak hos meg, og det gjør det nok hos lille prinsesse etterhvert også:)Mormor på 75 har jobbet i skobutikk i over 40 år, og har gitt alle oldebarna hvite sko til dåpen. De har visst blitt litt mer sporty nå -og veldig søte! Kortet som fulgte med var så koselig, vogna er jo nesten prikk lik den hun fikk av oss!

Oppbevaring til dåpsattesten, og nydelig smykkeskrin, josa det også:)
Tante Anette er en observant og raus person, og hadde kjøpt nydelige ting som kommer til å passe perfekt på rommet til lillemor, der skal det nemlig gå i rødt! Søte elefant-kleshengere fikk hun også. Takk tante Anette, du er verdens beste:)Gullhjerte med ekte diamant, det har jo ikke mammaen engang!:)

Sølvbestikk og hvitt emaljehjerte, nydelig nostalgisk!

I dag fant jeg frem alt sølvbestikket ungene har fått, nå skal det pusses og brukes! Det er jo mye mer sjarmerende at det blir preget av daglig bruk, enn at det ligger i eskene sine! Gavebordet var skjenken i gangen, som i de andre dåpene.

I morgen er det fridag for Augusta og Ferdinand, og vi skal finne på noe koselig! Jeg vet ikke helt hva enda, det må være noe som alle kan trives med, både store, små og bittesmå;)
ha en herlig onsdag!

mandag 27. juni 2011

Dåp: Kakebordet


I dag blir det enda flere dåpsbilder på bloggen, nemlig fra kakebordet:) Det var mange søte fristelser, og i dag kommer jentene fra den ene barselgruppa mi på restefest! Det eneste jeg bakte selv var muffins, og så kjøpte jeg inn litt frukt og sjokolade.Tante Hilde laget pavlova..... og min søster, og Constanse sin gudmor, laget ostekake.Tante bakte også kringle, og mamma spanderte nydelig marsipankake.Verdens beste kokosboller, og snickerskake som svigermor bakte til oss.I dag plasker regnet ned, og jeg er så glad det var i går vi hadde dåp, og ikke i dag! Nå skal jeg dekke bord og tenne stearinlys, så får jeg og de andre mammaene kose oss inne i regnværet:)

ha en søt mandag ♥

søndag 26. juni 2011

Barnedåp


I dag har vi hatt barnedåp for Constanse, og det har vært en kjempeflott dag! Strålende sol, en veldig fin gudstjeneste, et fornøyd dåpsbarn, god mat og deilige kaker, og blide unger.
Som jeg skrev laget jeg blomsteroppsatsene selv. Jeg er ikke så flink, men synes det er veldig moro, og veldig spennende å ordne med blomster. Tusen takk til jentene på Mester Grønn på Down Town for super service (tror et par av dere er innom bloggen iblant;)) Jeg brukte lys rosa og kremhvite roser, fresia og brudeslør. To gamle sølvboller med glassinnsats ble til oppsatser, og jeg satt også blomster i små glassflasker.

Jeg brukte også eføyranker og hvite hjerter som pynt på bordet. Hvite damaskduker får jeg alltid låne av min snille mamma.Navnene på alle gjestene skrev jeg på pc'en, og printet ut. Så ble de limt på et rosarutete ark, og festet med sølvklype på glassene. Enkle og greie bordkort.
Det er kjekt å kunne dekke langbord til 18 mennesker i stua. Fine taler ble holdt, og som den sentimentale familien vi er, ble noen tårer felt;) Vi er heldige som har en utrolig stor og flott familie rundt oss!

Vi spiste nydelige snitter, og kaker etterpå. Det får bli et eget innlegg om kakebordet, det kommer i morgen!


       

 Dåpsbarnet, i nydelig kjole hun har fått av min gode venninne. De to største hadde klær i blått og hvitt.


Nå har mannen min og de to store tatt seg en sykkeltur for å se på sykkel-NM. Constansemor sover i vugga, og jeg måtte bare ha meg en bitteliten pause i sofaen før jeg fortsetter å rydde. Bilder av dåpsgavene må jeg også vise dere senere, vår lille prinsesse har fått så mye fint!


Tusen takk til familiene våre som var med på å gjøre dagen så fin

ha en flott søndag!