tirsdag 31. mai 2011

Hagen i slutten av mai


Jeg avslutter mai-måned med en oppdatering fra hagen! Ingen helhetsbilder, for her trengs det både luking og kantklipping;) Men nå skal sola og varmen komme, så da håper jeg på masse tid i hagen! Vi har mange pågående prosjekter, blant annet å legge kantsten rundt bedene. Og rundt noen trær og busker har vi lagt hvite steiner, som gjør gressklippingen lettere.Plantene i rose- og staudebedet vokser seg større for hver dag, og jeg ser jo nå at noen av dem er dumt plassert i forhold til hverandre! Lammeøre er nydelig, og de føles jo virkelig som lammeører, men at de skulle vokse seg så høye og store visste jeg ikke... De tar helt over plassen til lavendelen, så jeg tror jeg må frem med hagesaksa!Jeg fikk spørsmål om jeg kunne forklare hvordan vi har laget grønnsakshagen vår! Og det gjør jeg gjerne, men må presisere at vi ikke har peiling, så dette er et prøveprosjekt;)

Kassen er laget av to europall-rammer som er malt og satt oppå hverandre! Vi la fiberduk (barkduk) i bunnen, og stiftet langs kanten av kassen, det er duk nesten helt opp til jorda. Så fylte vi opp med 7 sekker plantejord.

Vi har sådd gulrøtter, neper, erteblomster og persille, i plasseringen som er skrevet på bilde. Noen av frøene ble lagt i vann et par døgn først, etter hva som sto på pakka! Når jeg har sådd før, har jeg pøst på med frø, og det er visst en vanlig feil! Denne gangen puttet jeg ETT frø i hvert hull, og der jeg ved et uhell la to, kommer det to spirer opp! Så det er tydeligvis høy "spiringsprosent";) Jeg fulgte anvisningen på pakken om hvor tett de skulle plantes, men vet ikke om jeg har gjort riktig! Bittesmå reddikspirer kommer opp i sikk-sakk, akkurat som de ble plantet! (er ikke bare ungene dette er stas for, som dere skjønner;))

Jeg oppdaterer etterhvert som grønnsakshagen vår utvikler seg!

De første nettene hadde vi fiberduk over også, men siden den var mørk tok jeg den vekk for at det skulle komme sol inn! Men burde jeg kanskje ha noe over tror dere?

ha en fin kveld!

mandag 30. mai 2011

Innekos...


...er vel og bra, men nå kan vi vel få litt sommervarme snart vel?:) Det er jo juni om bare to dager! Jeg vet at det er teit å klage på været, og heldigvis er det meldt herlig vær mot helga! Jeg synes bare det er så trist at det er regn og kaldt i denne tiden på året som egentlig er så fin, føler at jeg snart har gått glipp av hele syrinblomstringa i år!


I dag har jeg vært på koselig barseltreff, og det skal jeg i morgen også. Det er jammen hektisk å være i mammapermisjon;) Jeg elsker disse dagene.. Vi får de skjønneste smilene fra Constanse nå, og jeg tør nesten ikke si det høyt, men hun sover hele natta. Siden hun har to storesøsken som er ganske så bestemte om dagen, setter jeg stor pris på å ha en så "snill" baby.


hvordan er været hos deg om dagen?ha en fin kveld:)

søndag 29. mai 2011

Ønskes kjøpt!


Av og til (eller egentlig ganske ofte...) ser jeg ting i butikker eller nettbutikker som jeg får lyst på! Men de aller fleste gangene klarer jeg å la være å kjøpe, og så glemmer jeg faktisk den fine tingen jeg hadde lyst på.. Men det er noe jeg ikke klarer å glemme, og som jeg fortsatt har veldig lyst på! Nemlig en slik adventsstake i fil de fer! Har søkt på nettet etter den, men dessverre uten resultat.

Hvis noen vet et sted de selger slike blir jeg kjempeglad! Svar gjerne i kommentarfeltet, eller send en mail, adressen står i sidefeltet.
ha en fin søndagskveld!

Grønnsakshage!


Forrige helg fikk vi endelig på plass grønnsakshagen vår! Det har vi planlagt siden snøen var på sitt høyeste i vinter, og ungene har vært svært så ivrige! Så nå håper vi på god avling av gulrøtter, reddiker, neper og persille. Og lukterter til pynt! I kjøkkenvinduene har tomatplantene vokst seg store, så det er vel på tide å få dem ut også!Ungene og jeg var ute og kikket i sta, og nå har det kommet små spirer som skal bli reddiker og gulrøtter. Blir spennede å følge veksten videre! Nå har mannen og de to store reist i barnebursdag, lillemor sover, og jeg, jeg nyter stillheten...;)
ha en god søndag!


lørdag 28. mai 2011

Familielørdag!


Vi har hatt en skikkelig familielørdag! Først spiste vi vafler og kake, og var mange samlet rundt bordet, mens regnet pisket på vinduene. I ettermiddag har svigermor vært her, og mannen stelte i stand nydelig grillmiddag! Det er herlig med slike sosiale dager, å tilbringe tid med familie og gode venner er noe av det beste (og mest verdifulle!) som finnes ♥♥Koselig å tenne lys ute og inne, selv om jeg aller helst skulle jobbet i hagen i strålende solskinn. Man må gjøre det beste ut av det;) Rosa blomster er midlertidig plassert på inngangspartiet, men skal flytte over til andre siden av huset, bare det blir opphold i mer enn en time;)


Jeg bruker kveldene denne helga til å planlegge dåp! Kaker, borddekking og pynt.. Lovely


 


håper du har hatt en fin dag!

Jeg har helt glemt.......å si TUSEN TUSEN TAKK for at min blogg er nominert i kategorien Landliv i forbindelse med Norske Interiørbloggers Glansdag i juni!


Det setter jeg kjempestor pris på, så tusen hjertelig takk

Jeg skulle så veldig gjerne vært der den dagen, men med liten baby i hus får jeg vente til neste gang:)
I dag er det Barnas Dag i byen vår, og mann og barn skal kle seg ut som Bukkene Bruse. Jeg gleder meg til å se på:)
ha en herlig lørdag!

fredag 27. mai 2011

Fredag!


Fredag, og hjemmedag med tre søte små! Gode venner på overraskende besøk, rett etter at browniesen ble satt i stekeovnen:) (snakk om bra timing!) En god anledning til å innvie det nye serviset....;)Koselig kaos, med to store og fire små...En flink storesøster som passer på! Travle og til tider slitsomme dager, men også alt jeg noensinne har drømt om!


...og nå kommer pappaen hjem fra jobb, og helga kan begynne!
ha en kjempefin fredag!


torsdag 26. mai 2011

Forsommer hos tante del 2


Så koselig at dere likte bildene fra huset til tante! Og jeg kan love dere at det er like koselig å være der som det ser ut som! Nydelig mat og hjemmebakst, og blide og positive mennesker:)

I dag kommer noen bilder fra innsiden av huset! Tante hadde fått to nye englebilder, og de er blant de vakreste bildene jeg har sett!

Badet er nyoppusset!

Tante er et stort forbilde for meg. Hos henne kan man faktisk dukke opp uanmeldt, og huset ser strøkent ut! Tenk å bare kunne knipse bilder i alle rom, uten å måtte rydde vekk noe eller vaske først! Sånn er det ikke hos meg, det kan jeg love dere! Og det hadde vært slitsomt å prøve på det også, ihvertfall med tre små:) Men jeg synes det er utrolig inspirerende å være i slike ryddige hjem!Å ta bilde av et vindu er ikke lett, men jeg håper dere ser de fine gardinene og den ubetalelige utsikten. Å våkne hver morgen og se ut på et hvitt stakittgjerde og sjøen må være deilig!Nydelige peoner, og kjøkkendøra sett innenfra! Stua, med soverommet i bakgrunnen. Takk for en koselig kveld tanta mi

 
Angående plenen til tante og onkel har dere helt rett, det ligger MYE arbeid bak ja... Kanskje tante kan gi oss noen tips, så skriver jeg et innlegg om det senere:) Jeg må innse at vår kommer aldri til å  se sånn ut (ihvertfall ikke på mange år!) men gode tips er alltid kjekt;)
 
 
Her er regnet og gråværet tilbake, og nå begynner jeg å lengte etter sommervarmen! Det er jo snart juni:) Jeg får ihvertfall unna litt husarbeid da:)
 
 
 
 
ha en fin torsdag folkens!
 

onsdag 25. mai 2011

Forsommer hos tante


I dag har jeg som jeg skrev tidligere besøkt tanta mi som bor i et nydelig hus ved sjøen. Jeg har vist bilder herfra før, men noe så pent kan man vel ikke se for ofte?:)Rekk opp handa alle som har en gressplen som ser slik ut! Det har ihvertfall ikke vi...:) Eller en sånn klematis for den saks skyld:)Hortensia blir nok en stor favoritt for meg i sommer.. Men nå har jeg allerede to store, og da holder kanskje det! Margeritter er sommer for meg, men jeg får dem dessverre ikke til.. Noe på stamme vil jeg også gjerne ha, fint med blomster i ulike høyder!Jeg elsker døra inn til kjøkkenet, med de små rutene! Jeg tok mange bilder inne også, men siden det ble over 20 bilder tilsammen kommer resten i morgen:)

 ha en fin torsdag!


Inspirasjon!


Jeg har enda ikke plantet sommerblomster i år, uvanlig sent til å være meg;) De siste dagers sure vind og regn har ført til at inspirasjonen har vært ganske fraværende.. Men i dag er det mye mindre vind, sol og herlig temperatur, og nå hører jeg hagesenterene rope på meg;)To nydelige hortensiaer er det som foreløpig pryder verandaen. Og noen stemor, som alle henger som slips.. Jeg har visst glemt å vanne de, og skylder på ammetåka! Og med det i bakhodet burde jeg kanskje ikke velge de mest krevende sommerblomstene i år;) I ettermiddag skal jeg besøke tanta mi, som bor i et nydelig hus ved sjøen! Hun har allerede plantet masse, det vet jeg, for vi har flere telefonsamtaler hver uke, blant annet om blomster;) Jeg gleder meg til å få inspirasjon fra hennes flotte hage, og tenkte å ta med kameraet, så kanskje dere andre også kan få litt inspirasjon:)
ha en strålende dag!
jeg svarer på resten av spørsmålene i innlegget under i kveld;)