torsdag 31. mars 2011

Fargerik mars!


klikk på bildet for å forstørre

Ingen tvil om at mars har vært en fargerik måned hos oss! Dessverre avsluttes den på ytterst fargeløst vis ute, nemlig med snø! Men det skal snart gå over til regn, og i går ble jeg faktisk solbrent på nesa, så det er ingen tvil om at våren er her!


I dag skal jeg på to koselige jentetreff, først til lunsj og så i kveld!

ha en flott torsdag!

onsdag 30. mars 2011

Hagen i slutten av mars


I dag har ungene og jeg tilbragt mange timer ute! Sola varmet skikkelig, og vi fikk koselig besøk!  Lekestua ble også tatt i bruk igjen, så får vi heller vaske den ordentlig når det ikke er så vått og sølete lenger. Jeg raket litt i grasset, og gikk rundt og kikket på buskene og trærne. Det er herlig å se at ting vokser, for en utålmodig sjel som meg;)Mons var med, han storkoste seg ute, og rullet seg i grasset! ha en fin kveld!

Morgenstund...


....har gull i munn ♥


Eller formiddagsstund er vel mer riktig å si:) Ungene har fri i dag, og vi sto seint opp, og spiste lang frokost.
 
Nå leker Ferdinand med biler og Augusta legger puslespill, mens jeg nyter en skolebolle, som lillemor og jeg bakte i går kveld. Jeg kjøpte et nytt hageblad i går, Maison Hage&Terrasse. Men nå skal vi ut og nyte sol og vårvær, jeg tenkte å rake litt i hagen, dvs der hvor det ikke er snø da;)
 
De flotte rosene fikk jeg av mamma for 9 dager siden, nå er det bare to igjen, men til gjengjeld er de vakrere enn noensinne!
 
 
 
 
ha en strålende onsdag alle sammen!

tirsdag 29. mars 2011

Vår i gangen!


Nå syntes jeg det var på tide å skifte ut rådyr, kongler og lyshus i zink med litt vårligere pynt i gangen! Rødt og lyseblått er en stor favoritt hos meg, og gjerne sammen!Årets første pelargonia ble med hjem i dag, jeg har nemlig aldri prøvd å få dem til å overvintre, for jeg har ikke noe sted å ha dem.Den lille benken i gangen står rett ved utgangsdøra, og brukes mye!Speilet over hylla har jeg arvet fra farmor, det er nesten 100 år gammelt. I trappa opp til annen etasje henger tre gamle skoleplansjer. Jeg ønsker meg flere, drømmen er en med markjordbær på!


Nå får jeg fortsette vårrengjøringen, jeg er nemlig bare halvveis i å rydde gangen. Det er det med å dytte ting unna før man tar bilder vet dere;) Innimellom ryddingen skal jeg lage lasagne, det blir dagens middag! I ettermiddag skal vi finne frem ungenes sykler, endelig er det bart i gata!
ha en herlig tirsdag!

mandag 28. mars 2011

Blomsterbloggen:)


Jeg tror jeg snart må bytte navn på bloggen min, blomsterbloggen passer vel best akkurat nå:) For det er visst ikke så mye annet jeg viser om dagen! Litt fordi jeg elsker blomster, og med våren dukker det opp mange både ute og inne! En annen grunn er at jeg (naturlig nok) ikke har så mange interiørprosjekter for tiden, det går mest i husvask og nødvendige sysler. På håndarbeidsfronten er det også sakte fremgang, jeg hekler i snitt en lapp om dagen, og har med andre ord ikke noe å vise frem med det første;) I dag har jeg vært på koselig lunsjbesøk. Vi er tre jenter (alle sykepleiere) med termin i løpet av ti dager i april, og alle venter jente. Gjett hva samtalene våre dreier seg om;)
ha en god kveld alle sammen!

søndag 27. mars 2011

Stille søndag


Her i huset er det en stille søndag. Så stille at man kan høre en knappenål falle (ihvertfall hvis ikke mannen hadde sett på tv:)) Våre søte små er hos besteforeldrene sine, og storkoser seg der. Og vi koser oss vi også, selv om jeg er glad huset er fylt med latter, liv og røre til vanlig!Jeg hadde tenkt å ta en tur til hagesenteret i dag, noen av påskeliljene er det på tide å bytte ut. Men det er grått og kald vind, så det fristet mer å pusle med vårblomstene inne, og så leke meg litt med kameraet etterpå:) En makrolinse står høyt på ønskelista!Jeg synes det hadde passet fint om babyen i magen hadde bestemt seg for å komme ut i helga, siden vi hadde barnepass og alt. Men det er ingen tegn til det, og det er enda over to uker til termin, så jeg får vente tålmodig videre! Augusta hadde allerede kommet på denne tiden, men det var det med tredjemann da! Nå skal vi nyte den siste tiden på sofaen, før det er på tide å hente barn og dra i familiemiddag. Håper dere alle har en fin dag!
god søndag!

lørdag 26. mars 2011

Vårtegn og tv-favoritt ♥


Jeg blir glad av de minste vårtegn om dagen, som at gresset kommer til syne igjen, tørr asfalt og spirer i hagen. At snøen har smeltet så jeg ser blomsterpottene igjen, og at sola skinner på dem kl 17.30!

Små kaniner som ligger i en skål og venter på å bli hengt opp på påskeriset er også nok til å få meg smile:)Tulipaner som strekker seg mot sola. Som jeg skrev fikk jeg dem av Ferdinand i går, og det var så mange at det måtte bli to buketter!Jeg har vist den før, men må bare gjøre det igjen:) Stemorsblomsten som hang som et slips har virkelig kommet til sin prakt igjen, med masse skjønne blomster på!

Jeg planter som regel en del stemor ute, og for et par år siden hadde jeg dem også i verandakassene. De bugnet etterhvert, men jeg ble så lei av å plukke dem, og synes det er dumt at de er ferdig blomstret allerede i begynnelsen av august (men da har de jo blomstret lenge, for all del!). Men så er de så skjønne og villige også, så finner jeg de rette fargene blir det nok en masse stemor i år også!

Hva pleier du å plante i dine krukker og kasser? I går gikk Trädgårdsfredag (eller Fredag i hagen som det kalles på norsk) i reprise på NRK, og det er et av mine favorittprogrammer tror jeg! Nydelige omgivelser, bra tips, matlaging og masse fint i hagen! Snart begynner nye episoder på svensk tv også, så nå må jeg bare huske å se på det:)


 
ha en fin lørdagskveld!


fredag 25. mars 2011

Klare for helg!I dag har Augusta og jeg vært på en liten bytur! Vi skulle ikke handle så mye, men måtte blant annet ha votter eller hansker til Ferdinand, ikke lett å finne på denne tida! Det har kommet så masse fint i butikkene nå, så en søt sommerkjole til Augusta fikk bli med hjem. I tillegg spiste vi is og var på kafè, faste rutiner på bytur:)Ferdinand har sovet hos mamma i natt, og da han kom hjem i sta hadde han med seg en flott bukett med hvite tulipaner til meg, plukket i gartneriet hvor mamma ofte kjøper blomster! kjole fra h&m


Tusen takk for alle fine ord om stelleplassen til babyen! Stellematten er kjøpt i en lokal barnebutikk, merket er italiensk og heter Primi Sogni.
ha en fin helg!

torsdag 24. mars 2011

Stelleplassen ♥Her fortsetter redebyggingen, og i dag har jeg ordnet ferdig stelleplassen ♥Vi har kjøpt en kommode fra Ikea, og lagt en stellematte oppå. Den skal festes med antiskli, selv om den ligger veldig stødig allerede. I skuffene ligger klær, kluter og tepper, og andre ting en baby trenger!

(ikke lett å ta bilder i sollys, men det er jo et luksusproblem igrunn;))På den ene siden har jeg hengt denne, kjekk til oppbevaring av kremer og salver! Må bare få mannen til å sette inn noen skruer som kan holde den oppe, tegnestifter og skoletyggis holder vel ikke så lenge;)Matten har søte bamser og dyr på, og er ekstra lang, det er praktisk synes jeg!
 I dag er det nok en nydelig dag med sol og 10 varmegrader! Dynene henger ute til lufting, og etter jeg har spist lunsj skal jeg pusle videre her hjemme, det går i mitt eget tempo!
Tusen takk til alle dere som skriver så fine ord hos meg, jeg setter stor pris på det, selv om jeg ikke alltid får skrevet tilbake!


Vi så jo forresten Kongens tale på kino for et par dager siden, for en nydelig film! Mange har sikkert sett den, men har du ikke, kan den absolutt anbefales!

ha en flott torsdag folkens!