mandag 28. februar 2011

RustenGod mandag alle sammen!

Jeg sveiver over med vaskefilla nå på formiddagen, av og til føles det som om hele huset trenger en vask! Den rustne lysestaken har kommet frem igjen, den fikk vi i innflytningsgave for snart seks år siden. De søte rosene fikk jeg av mormoren min før helga!
 I dag er det den siste dagen i februar, og det føles godt! Jeg skal snart møte en venninne for å spise lunsj, også tenkte jeg å dra innom Barnas Hus og kjøpe de siste tingene vi trenger til lillemor i magen.
ønsker alle en fin mandag!


søndag 27. februar 2011

Nesten litt påskestemning...
Jeg er klar over at det nesten er litt påskestemning over disse bildene, men jeg måtte bare forevige de nydelige Anton Berg-marsipaneggene før de forsvant;) Mamma kjøpte dem med seg på Sverigetur, og planen var å spare dem til påske, men sånn gikk det altså ikke... Da er det jo godt man kan nyte dem på bildene også, lenge etter de er spist opp! Tusen takk til skjønne, svenske Anna som tipser om min blogg på sin blogg i dag! Jeg anbefaler Annas blogg rett tilbake, den er så fin! Den heter vita rosor och förgätmigej!


Her skal søndagen fylles med familiebesøk!
god søndag kjære lesere!

lørdag 26. februar 2011

Ny sofa! Da er endelig den nye sofaen på plass i loftstua, og vi er veldig fornøyde! Da den var ferdig montert i går, var noe av det første ungene gjorde å hente ned bøker fra tallerkenhylla og sette seg godt til rette i sofaen!Sofaen er også sovesofa, og vi kjøpte med overmadrass også. Ferdinand gleder seg til neste overnattingsbesøk, for da har jeg sagt de kan sove her. På andre siden, der jeg tok bilde fra, skal vi på sikt ha en stor kommode og et tv. Må bare spare litt mer først:)Det mangler en del i loftstua fortsatt, litt pynt, et lite bord, blomster i pottene og nytt teppe til gulvet. Men jeg klarte ikke vente med å vise dere sofaen;) Jeg trodde ikke tallerkenhylla ville passe over sofaen, at vi ville få den i hodet. Men det var ikke noe problem, så da kan den henge, ihvertfall inntil videre!
Bildene ved siden av er gamle, prisen står bak, 2,75 kr:)
ha en flott lørdag alle sammen!

fredag 25. februar 2011

På den gamle hylla...
 Den gamle hylla som henger i stua har jeg kjøpt på antikvitetsmesse, og den er takknemmelig å pynte! De bittesmå lysestakene i glass passer fint her, siden hylla også er ganske liten. Zinklykta kjøpte jeg i Kragerø i sommer, og den har blitt en favoritt hos meg.Nå skal jeg på bytur med mormoren min, og senere i dag kommer sofaen som skal stå i loftstua i hus! Også er det jo fredag, den beste dagen av alle


 

ha en herlig dag!

torsdag 24. februar 2011

Engelsk pelargoniaI dag blir det nok et blomsterinnlegg fra meg! De siste årene har jeg fått en engelsk pelargonia av tante på denne tiden! Og to år nå har jeg tatt vare på den frem til sommeren, og plantet den i en krukke ute. Ganske lenge har den bare blader, men så kommer det masse knopper, som springer ut til de nydeligste blomster, gjerne i en litt annen farge enn de var da jeg fikk den!

Jeg kjøpte to lilla med hjem denne uka, fordi det var så bra tilbud på dem! Nå håper jeg å kunne nyte engelsk pelargonia nok en sommer! Keiserkrona (stemmer det tro?)) har sprunget ut. Også har jeg fått øynene opp for akeleier, og har lyst til å plante det i hagen! Jeg har kjøpt en pakke med frø, men så leste jeg på baksiden at de ikke vil blomstre før året etter såing. Men man kan kanskje kjøpe dem i potter også? Nok en gang blir jeg kjempeglad for blomstertips:) Nydelige er de ihvertfall!
ha en herlig dag alle sammen!

onsdag 23. februar 2011

Redebygging


Med termindatoen noen uker unna, har jeg fått et stort behov for å vaske! Ikke hus (dessverre..), men tekstiler. Og ikke bare til babyen, men helst vil jeg vaske alt av sengetepper, pledd og liknende også. I øyeblikket er et nyinnkjøpt babysengesett i maskinen,
med deilig lavendelskyllemiddel.

Det er vel rett og slett redebyggingen jeg er igang med:)
Nå håper jeg lysten til å stryke kommer over meg også, for haugen på senga i loftstua er der fortsatt, og nå har sofaen vår kommet på lager, så klærne må vekk!


Tusen, tusen takk for masse gode brødbaketips! Gleder meg til å prøve dem ut!


I dag laver snøen ned, og det skal den visst gjøre en stund. Prinsippet mitt om å ikke spise påskemarsipan før til påske ble dermed oversett, og en gul pose ble med hjem fra butikken. Og det er jo ingen tvil om at det er nå den er best! Men nå skal jeg vente altså, ihvertfall litt....:)
ha en herlig onsdagskveld!

tirsdag 22. februar 2011

Brødbakst!


I går bestemte jeg meg: Vi skal begynne å bake brød igjen! Den utløsende faktoren var en handletur på butikken. Jeg har alltid visst at brød har vært dyrt, men den siste tiden har jeg registrert at de vi pleier å kjøpe har blitt enda dyrere! I går kjøpte jeg et helt "vanlig" grovbrød, og det kostet 28,50! Hos oss går det ca et brød om dagen, så da kan man jo begynne å regne....For et par år siden bakte vi stort sett brødene selv. Dvs mannen gjorde! Han bakte flere ganger i uka, og det var kjempegodt! Men dengang kjøpte vi ofte ferdigposer (mix med grovbrød, solsikkebrød e.l) og de ble veldig gode, men samtidig ikke veldig billig det heller. Dessuten ser jeg for meg at man da heller ikke er kvitt det jeg misliker med kjøpebrød, som tilsetningsstoffer og for mye sukker og salt?I går handlet jeg inn gjær, ulike meltyper og det man trenger, og bakte fire brød. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er noen brødbaker... De ble gode riktignok, ihvertfall da de var helt ferske! Kveldsmaten smakte nydelig! Men i dag synes jeg de er for tørre og kompakte. Hvis noen har gode brødoppskrifter å dele med seg, blir jeg kjempeglad!

Nå skal det sies at jeg liker å handle god og sunn mat, og det er noe vi prioriterer å bruke penger på, men når man kan bake egne brød, som er mye sunnere, til en tredjedel av prisen, er det jo dumt å la være:) ...og neida, det ser ikke slik ut på kjøkkenet hver gang jeg baker... Men det skulle det gjort, for det er jo SÅ mye koseligere å bake da!


Vi har brødformer i silikon fra Tupperware, og de kan absolutt anbefales! I går bakte jeg to av brødene uten form, og de fra formene ble absolutt best! Har du noen gode brødbaketips tar jeg imot med takk:)
ha en flott tirsdag alle sammen!


mandag 21. februar 2011

Ta våren med hjem ♥


Nok en dag med snø og alfor mange kuldegrader her hos oss. Jeg fant ut at det mest fornuftige å gjøre var å reise til hagesenteret, og få med litt vår hjem! Faktisk kom vårstemningen allerede i butikken, med fuglekvitter og flotte farger overalt! Vel hjemme ble terrinen fylt med snøklokker, iris og perleblomster, som tilsammen kom på 125 kr! Ikke så ille synes jeg, særlig ikke når de kan plantes ut i hagen og skape enda mer glede der!

 Nå blir det taco til middag, som jeg har skrevet før liker jeg å ha litt "gode" middager på mandager, det skaper litt ekstra glede i hverdagen!
ha en super mandag!