mandag 31. januar 2011

Sukkertøy...


...for øyet!Jeg har fått noen spørsmål om hva garnet jeg hekler med heter. Og vet du... Spør du meg, så spør jeg deg! Det jeg hekler de største lappene med er Smart fra SandnesGarn. Men de små lappene hekler jeg med et supermykt garn som jeg dessverre har kastet lappene på. Jeg kjøpte det i sommer. Så det kan jo bli festlig når jeg trenger mer garn.. Men hvis jeg finner ut av det skal dere få beskjed;)

Her står husarbeid på planen i dag. Blir man noengang ferdig?;)ha en fin mandag!

søndag 30. januar 2011

Fersken Først og fremst vil jeg si tusen hjertelig takk til dere som stemte på meg i Mammablogg awards 2010, det er helt uvirkelig at jeg vant prisen for mest estetiske mammablogg. Jeg er veldig glad, og veldig takknemmelig!


Ferskengrenene har sprunget ut med de nydeligste rosa blomster. Og nå er det lyst nesten til klokka 17, det går virkelig riktig vei!Her er det klart for god søndagsmidddag og bollebaking!
ha en herlig søndag, og takk igjen!

lørdag 29. januar 2011

Oslotur, og siste innspurt!I dag skal jeg på Oslotur med jentene i familien, vi skal feire kusina mi som hadde bursdag nå i januar:) Gleder meg til lunsjbesøk, skravling og kanskje litt shopping?:)

Tusen takk for fine tips om babyutstyr i innlegget under, ingen tvil om at det finnes mye flott og kjekt på markedet!
 I dag er siste sjangs til å stemme i kåringen av mammablogg awards 2010

Jeg er så heldig å være nominert som mest estetiske mammablogg, som jeg setter utrolig stor pris på! Konkurrentene mine har satt inn støtet, så dette blir spennende! Jeg blir kjempeglad for hver stemme jeg får, og hvis du vil gi meg din, kan du gjøre det her:)

TUSEN TAKK til dere som allerede har stemt på meg!
ha en flott lørdag!

fredag 28. januar 2011

Babyutstyr:)


Nå skal ikke dette bli noen baby- eller gravidblogg, men jeg har fått noen spørsmål ang babyutstyr, og tenkte å svare her:) Jeg har fått årebetennelse i det ene beinet, og må ligge en del med det høyt, og derfor er jeg (om mulig...) enda dårligere til å svare på kommentarer enn før! Beklager det!Denne vugga fikk vi da Ferdinand var åtte måneder, og rakk å bruke den til han en liten stund. Og ikke lenge etter kom lillesøster, og hun begynte å bruke den da hun var fire måneder. Frem til det lå hun i en Leandervugge, og det gjorde Ferdinand også. Leandervugga solgte vi for en stund siden, og planen var at babyen i magen skulle sove i vugga på bildet. Men så har vi jo katt, og jeg er livredd han skal hoppe opp i den. Det førte til at jeg ble liggende våken en kveld, og tenkte og tenke;)Noen ny leandervugge er ikke aktuelt å kjøpe, og det finnes ikke så mange andre takhengte typer (ihvertfall som jeg har funnet!) En hvit vugge som på bildet over har vi fått låne av noen venner, og den skulle stå på soverommet, siden sprinkelsenga vi har ikke kan heves. Men da jeg kom over en billig sprinkelseng på finn.no, har vi bestemt at den skal stå på soverommet, og denne vugga i stua:) Puh, henger dere med?:) Forstår at dette er for spesielt interesserte, men som sagt har jeg fått noen spm:)

I dag har jeg kjøpt sengehimmel (den på det første bildet) til vugga, og kantbeskytter i hvitt med engelsk blonde! Tror det blir fint.Ang. vogn har vi Emmaljunga Egde Duo Combi, i mørkeblå (nesten som denne, men med sportsunderstell). Den fikk vi i 2006, og har vært kjempefornøyde! Noen synes den er tung vet jeg, og det er den vel også, men skikkelig solid og perfekt når man triller på grusveier feks. Men jeg synes den er super å ha i byen også jeg, men nå bor jeg jo ikke i en storby da! Bremsene har som sagt blitt slitt, så nye deler til hjulene er bestilt.


Ellers er vel det meste av babyutstyr klart, vi har det meste etter de to største! Lekegrinda har vi riktignok solgt, men tiden vil vise om vi får behov for ny!


Har du noe babyutstyr du kan anbefale, som du har vært fornøyd med? Moro å høre andres erfaringer!


I februar skal vi på ultralyd igjen, og da får vi kanskje vite kjønnet sikkert (legen mente det var jente sist) Får vi det, skal jeg finne frem og sortere babytøy, sengesett osv. Og det er noe jeg gleder meg veldig til:)
Nå er det tid for fredagskos!ha en herlig kveld!


bildene i innlegget er lånt fra princessbutikken.no, emmaljunga.com og barnashus.no.torsdag 27. januar 2011

KlosterklokkeLøkblomster er en stor favoritt på denne tida, og i år som i fjor har jeg tenkt til å ta vare på løkene og plante dem ut i hagen. Har noen tips om når og hvordan det er best å gjøre det, forresten?
Da jeg handlet blomster i går, kom jeg over denne skjønnheten, som visstnok heter klosterklokke. Denne håper jeg virkelig jeg kan få til å blomstre ute etterhvert!
klosterklokke, Leucojum, slekt i narsissfamilien med smale blad og klokkeformede, ca. 2 cm brede blomster, som er hvite med grønn flekk i spissen av kronbladene. 12 arter i Sør-Europa og Nord-Afrika. Flere dyrkes som prydplanter i Norge. Marsklosterklokke, L. vernum, blomstrer svært tidlig om våren, samtidig med snøklokke, som den ligner.

tekst og bilde lånt fra snl.no
 


I dag har vi kjøpt sprinkelseng (fant en billig og bra på finn.no!) og nye bremser til barnevogna er bestilt. I tillegg har endelig grisbjørnen kommet i hus, og sover nå ved siden av en lykkelig Augusta! Det var litt av en prosess å få den i hus, men når enden er god....;) Takk igjen til alle som ga gode råd!

Nå er jeg klar for å legge meg i nyvasket sengetøy, vi pleier å brålufte på soverommet før vi legger oss, ingenting er som å legge seg da:) Her er det kaldt igjen nå, nesten 20 minus i skrivende stund. Det er visst meldt mildvær til uka, så det håper jeg på;)


Ser dere forresten på Undercover Boss på TVNorge? Jeg pleier å se på det, og synes det er utrolig flott. Så mange flinke og positive mennesker som finnes! I kveld trillet tårene igjen, jeg synes det er mange varmende og rørende historier der ute. Godt med noe positivt, i alt det negative som preger tv-bildet.ha en flott fredag alle sammen!


RosalillaJeg har lenge hatt lyst på nye puter til sofaen. Jeg kjøper det veldig sjeldent, og synes det kan være litt vanskelig å finne! Jeg falt for disse fra Himla, og synes de passer både til vår, sommer og høst. For meg er fargen lyselilla, men den heter visst Pink Shadow:)Nye blomster ble også med hjem, så nå er det igrunn klart for helga:)I dag fyrer jeg i peisen, det var hele -21 da vi sto opp. Men nydelig sol og vakkert vintervær!
 I dag skal vi ut og ordne litt babyutsyr. Barnevogna vår har litt dårlige bremser, og det må selvfølgelig fikses opp i! Sprinkelseng skal vi også kjøpe, og jeg skal se etter sengehimmel til en vugge. Det er enda noen uker igjen til termin, men jeg vil gjerne ha ting klart i god tid!
håper du får en flott torsdag!

onsdag 26. januar 2011

Muffinsonsdag!


Fridag betyr gjerne bakedag, i dag har vi bakt muffins!Først fordele formene.......så blande ingrediensene......og når de er stekt skal de pyntes! Det ville ikke storebror være med på, men lillemor pyntet ivrig!
Bordet skal dekkes, og resultatet ble flott ser dere:)


      

 Augusta viser stolt frem muffinsene til storebror.
Og så er alt klart for formiddagsbesøk av mormor, med muffins og vafler!
ha en fin onsdag!