fredag 1. april 2011

Sommer i Sverige


bilde lånt fra dansommer.noGod fredagskveld!

Vi har planer om å legge årets sommerferietur til skjønne Sverige! Leie et koselig hus, som kan være en base, og så reise litt rundt omkring. Den lille babyen i magen vil nok bestemme hvor mye farting det blir, så da er det greit å ha et fast sted som utgangspunkt. Vi ser for oss å bo i nærheten av Göteborg, og så ta dagsturer derfra. Både mannen og jeg har vært mer i Danmark enn i Sverige, bortsett fra noen turer til Göteborg de siste årene. Derfor trenger vi tips! Hva burde vi se, hvor burde vi dra, hva kan man oppleve?Vi blir kjempeglade for tips, jeg tenkte å bruke kvelden på å sjekke litt på nettet også. Kanskje jeg lager et oppsummeringsinnlegg etterhvert!Har du begynt å planlegge sommerferien?
ha en koselig kveld!

19 kommentarer:

whitebite sa...

Å Silje! det dere planlegger er drømmen min.. men for oss er det så langt, på et vis.
Vi har planlagt og bestilt, stort feriehus i Danmark. Det var det det ble i år. Danmark er greit det. Legoland synes både store pg små hos oss er topp!!
Har ingen tips, har aldri vært i Sverige. Og det er jo galskap.. Er jo like gal etter svensk nostalgi som deg! klem♥

Monica sa...

Vi og prinsessefamilien var i sverige i fjor ( prinsesse elin) leide et superfint hus som lå landlig men samtidig sentralt till. Det var i nærheten av lysekil, bohuslan. Sjekk ut min og elin sin logg for bilder og innlegg. Det var barnevennlig, flott og ikke minst hyggelige folk å leie av. Spør gjerne om du lurer på noe.

Monica sa...

http://monihobby.blogspot.com/2010/05/sommerferien-er-i-boks.html

Her er li k til innlegg med bilder av det vakre huset

Kine sa...

:) I gøteborg er det jo masse å se. Det finnes et sted som heter universeum...som er et museum eller noe slikt, er visst veldig populært hos barn.
Og så finnes det en dyrepark i nærheten som heter Nordens Ark, den ligger litt utedfor Uddevalla.
Og så er det jo Liseberg da.
Og hvis du skal på litt shopping så anbefaler jeg HAGA i gøteborg, en kjempekoselig gate med små herlige butikker og antikivitetsbutikker :)

Og så er det vel ikke så langt til Ullared hehe, der er det vel kanskje verdt å ta en tur bare for å ha vært der;p

Beate sa...

Vi var på telt tur til sverige i fjor. Da besøkte vi Astri Lindgrens verden. vet ikke hvor langt det er fra der dere planlegger å være, men var veldig gøy:)

Tone sa...

Astrid Lindgrens verden i Vimmerby!
Vi skal ha feire i Sverige vi og! I Lønnebeget faktisk!! Vi leier et hus vi også;)
Tror det blir fint med ferie i Sverige!
God helg, god feire og ikke minst lykke til med bebissen i magen!

Anonym sa...

Så koselig det blir!
Jeg har ikke så mange tips bortsett fra Astrid Lindgrens verden.

Ville bare si at du har en fantastisk blogg. Virkelig!
Elsker når du skriver lange innlegg. Litt interiør, litt barn, litt baking og litt hage.

Lykke til i dagene fremover, håper vi får se bilde når lillemoren kommer. Har dere funnet navn til henne?

Klem fra fast leser:)

Anita Kristin sa...

Dyreparken i Borås er ikkje so langt unna. Ein stor flott dyrepark. I tillegg er det mange gode strender rundt om i nærleiken som er svært barnevennlige. Finns og mange museum, festning og litt av kvart. Syns og huske at det var ein stor botansik hage òg.
Lykke til med leitinga og riktig god helg.

Liftup sa...

Sverige er et flott land å være. Gøteborg er min favoritt by. Her er det masse å oppleve, men Liseberg må dere få med dere, kjæmpe bra tivoli, Slottsparken er også verdt et besøk og gjerne et tur til ullarede som ikke ligger så langt fra Gøteborg. Lykk til med planlegging og riktig god helg :)

wenche sa...

Må bare føye meg inn i rekken og anbefale Astrid Lindgrens verden i Småland. Det er en flott park - og veldig barnevennlig - vi var der med liten baby og det var behagelig å kunne trille rundt på stiene i skogen i mens de større ungene lekte med Emil og Ida eller Ronja Røverdatter.
Og så er det jo mange sjarmerende smålandske hus og småbruk å leie der. Ha uansett en flott ferie:-)

mali-mo sa...

Her følger jeg med Silje, for vi planlegger Sverige / Gotland neste år. Har tidligere vært i Gøteborg og Motala, fine steder begge to på hver sitt vis ;)

Metteflette sa...

Hei hei Silje! Ferien din høres kjempekoselig ut!! Vi har vært masse i Sverige og fartet mest langs kysten fra Strømstad og ned mot Gøteborg. Her ligger sommeridyllene som perler på en snor! Hunnebostrand, Grebbstad, Smøgen og Lysekil for å nevne noen :-) Nedover samme veien ligger Nordens ark. En dyrehage med overnatting. Her synes ungene mine det var helt topp! Kan også nevne akvariet i Lysekil og botaniska museum i Gøteborg hvor de har en utstoppet hval blant annet!! Veldig spennende for barn :-)) Gamlebyen i Gøteborg er også veldig koselig.I lysekil blant annet kan man ta ferge over til en øy hvor man rusler rundt i smale smug og dufter på rosene som bugner over stakittgjerdene!! Ren skjær idyll!! Anbefales! Håper dette var noen tips med på veien! Klem fra Mette

Monica sa...

Uff mange kommentarer fra meg her nå men kan også nevne nordens ark som er en fin dyrepark, fjellbacka var en flott by, grebbestad, smøgen og. I koste oss i liseberg også:)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Vi har leid oss hus i Vennesla en uke, og skal reise sammen med to familier dit. 1 uke i sør, med sol (?), sjø og Dyreparken. ;)

Norgesferie i år - det blir stas! :D

Vilja Redesign sa...

Orust, en nydelig øy 10 mil fra Gøteborg. Gullholmen, Tjørn..Mass fint å se, kysten med sine mange visuelle skatter. Handesmann Flink er en vakker resturant, hotell og gammeldags handelsbod..http://www.handelsmanflink.se/start.asp

Lykke til

Anonym sa...

Anbefaler Astrid Lindgrens Verden på det varmeste. Parken ligger i Vimmerby. Et minus for dere som skal bo i Göteborger kjøretiden; antar at den er mellom 3 og 4 timer til Vimmerby. Men har dere anledning, vil en tur til Astrid Lindgrens Verden garantert bli en minnerik opplevelse for både små og store! Se http://www.alv.se/ for mer info om parken. Anbefaler å ha to dager i parken for det er så utrolig mye å se og å oppleve! Hva med å bo én natt i nærheten av parken? Ønsker dere uansett en god ferie, Sverige har mye å by på! :)

Beth sa...

Jeg skulle mer enn gjerne eid en sånn "rød liten stuga" i Sverige...
Tenk såå koselig?

susan`s side sa...

Strømstad er veldig koselig, man kan også ta ferge derfra og over til Koster. Ellers så har du små koselige byer som smøgen og grebbestad.
Et annet vakkert sted er Marstrand som ligger ca 30 min utenfor Gøteborg. Der er det kjempekoselig.
Og hvis dere vil på langtur er det ikke mer enn 3 timer til København med bil fra Gøteborg.

ELIN sa...

Jeg er Sverige fan, og vi har vår egen hytte i Sverige, så jeg kan komme med masse tips he he. Masse små nydelige kystbyer som f.eks. Grebbestad, Fjellbacka, Hamburgsund, Smögen osv. Av dyreparker finnes jo Nordens Ark og Borås dyrepark, så har dere jo Havets Hus i Lysekil. I Gøteborg har man jo både Liseberg og Universum, og i Trollhättan så er det spennende med Innovatum.Båttur til Koster er også å anbefale.Klemmer fra Elin