søndag 31. oktober 2010

Vimpel på jenterommet!Endelig har jeg fått opp vimpelen på jenterommet, den er fra Nyblom o Kollèn og ble med hjem fra Gøteborg i sommer. Ny lampe har Augusta også fått, hun måtte jo ha lys over senga si! Nå kan vi krype ned under dyna når vi leser godnatthistorien. Lampa er mange år gammel, men kommer fra Ikea.
I helga har mannen og jeg fått prøve oss som firebarnsforeldre:) De skjønne guttene til søstra mi sov her i natt, og alle ungene har lekt så fint sammen! I går kveld ringte det på mange utkledde barn (selv om Halloween er i dag!) og da ble de to største helt ville her:) Er vel fare for at det kommer noen på døra i kveld også:)
nyt søndagen alle sammen!

fredag 29. oktober 2010

Enda litt mer planlegging!


Er det noe jeg liker, så er det å planlegge! Om det er jul, bursdager eller som nå, hvordan vi skal løse soveromssituasjonen når vi får tre barn:) Jeg skrev noen tanker om dette for en liten stund siden, og da trodde vi at vi hadde funnet den perfekte løsningen! Men så målte og tenkte jeg litt til, og fant ut at den delen som da ville bli loftstue rett og slett ble for liten, sånn at man like gjerne kunne latt være...

Så da måtte jeg tenke og måle enda mer... Og NÅ tror jeg vi har funnet ut av det! Vi tenker at vi tar garderoben til soverom, det blir ikke plass til stort mer enn dobbeltsenga, men mer trenger man jo ikke heller! Da må vi (les mannen) tette igjen veggen fra soverommet til garderoben, og lage ny døråpning mot loftstua. Også må vi sette inn et par takvinduer, og kanskje flytte kneveggen litt. Altså ikke så altfor stort prosjekt, og vi vil beholde den fine, lyse loftstua, og ungene vil få hvert sitt "store" rom. Så veldig store er de riktignok ikke, men bra barneromstørrelse!


Løsningen blir nok da at Ferdinand tar vårt soverom (i gustaviansk blå, passer fint til hans hvite møbler!) og at lille babyen får det som nå er F sitt. Jeg tenker at det nye barnerommet skal få røde detaljer, det passer jo til både jente og gutt! Blir det en gutt hadde dette flyet fra sprell.no vært lekkert!


I loftstua har vi lyst på en hvit Ektorp med sjeselong, og en tv på veggen. Det blir vel bra vel?;)Jeg drømmer og planlegger, og jeg elsker det;)ha en fin lørdag!


bildene er lånt fra ikea.no og sprell.no

PrinsessekjoleDe to siste lørdagene har Ferdinand vært i bursdag, og i morgen er det endelig lillesøster sin tur. Det er stor stas, og kjolen henger allerede fremme. En nydelig kjole i herlig rosa, i ekte prinsessestil! Kjolen er kjøpt hos Lindex.

I dag er ungene hjemme, og vi skal blant annet ta helgehandelen. Det er vel best å ha litt godteri på lur siden det er Halloween i helga;)ha en herlig fredag!

torsdag 28. oktober 2010

Høstmiddag


Først må jeg takke så mye for alle de supre tilbakemeldingene jeg fikk på innlegget om julekalender til barna! Utrolig mange flotte tips! Jeg fant frem smågavene jeg allerede hadde kjøpt i går, og det viste seg å være ganske mange. Blant annet hadde jeg kjøpt mange små Disney-dyr på supersalg i sommer, og de blir nok en stor hit i kalenderen. Dermed ser det ut til at ungene får hver sin pakke hver dag, men de er ganske små. Noen dager vil de få felles gaver, som pepperkakehus og teaterbilletter.

Til neste år skal jeg finne frem alle de gode rådene deres igjen, de kan leses her!Her i huset gjøres det klart til vennemiddag. Jeg hadde lovet meg selv å ikke vise bilder av borddekking i dag, men det ble visst til det alikevel.. I dag fikk jeg jammen kjøpt flere julegaver også, nå er jeg godt over halvveis!ha en flott dag!

onsdag 27. oktober 2010

Julekalender


Jeg funderer på dette med julekalender om dagen. Eller pakkekalender rettere sagt. Ungene fikk sin første i fjor, med en pakke til begge hver dag. Det var jo forsåvidt vellykket, men at noen av småtingene ender opp som rot er vel ikke til å unngå. I år vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg ser jo at det går en del penger med til en kalender, selv om jeg faktisk har en del gaver til dem allerede. Jeg har også vurdert å gi dem en pakke annenhver dag, men er redd vi vil starte hver morgen med krangel og sure miner. Selv om de selvfølgelig har bare godt av at andre enn de selv får noe.

Hvordan gjør du det? Får dine barn pakkekalender, eller en annen type kalender? Jeg tar gjerne imot tips fra noen som har mer erfaring. Når vi etterhvert får tre barn, tenker jeg at de kan få en pakke sammen hver dag, små spill feks.

Jeg har også tenkt på å kjøpe en eske med sangkort (de har vært stor suksess her før, og at de kan få de som gaver noen dager. Og andre dager kan det feks være en pepperkakeform, som gir dem hint om at vi skal bake pepperkaker?

Ja ja, det er heldigvis ikke noe stort problem dette, mer en tanke jeg deler!ha en fin dag!

Regntung onsdag


I dag våknet vi (kl 8.30!) til grå himmel og øsregn. Da er det godt å kunne slappe av under dyna enda noen minutter... Planen var å dra på tur med gode venner i dag, men i dette været blir det lunsj og lek inne i stedet. Nå ser ungene på film om Dyreparken, og jeg får gjøre oss klare til å dra.
I går kveld laget vi gresskarlykt sammen med barna. Det var stor suksess, og den lyste på verandaen hele kvelden.ha en fin onsdag!

tirsdag 26. oktober 2010

Lilla på badet ♥
 Nye lilla tekstiler er på plass på badet!
På lillebadet går det i lavendel, mens her er det en mørkere lilla.

I dag har jeg vært på bytur med mamma. Nå er ny vinterdress og nye cherrox til Ferdinand i hus, og enda flere julegaver! Nå er jeg over halvveis. Augusta har fått en supersøt prinsessekjole, og nattkjole til seg selv, med samme til dukka. Stor stas.


Nå blir det pizzasnurrer til middag!ha en fin tirsdag!


mandag 25. oktober 2010

Min lille sessepott ♥


         

Gledene ved å ha barn er mange 

  En av dem er å betrakte dem når de leker alene. Mens mannen min og jeg ryddet i går, oppdaget vi at Augusta var i gang med å dekke på til teselskap på badet. Hun bar inn flere stoler, og la en duk over badekrakken. I sin egne lille verden stellet hun så fint, for seg selv og "musen". Da hun etterhvert så meg, forklarte hun at musen hadde skallet hodet sitt, og måtte legge seg litt. For en fantasi, og for en deilig verden å leve i;)

Navnet sessepott er det Augusta som har funnet på, det er en blanding av askepott og prinsesse. Hun elsker begge deler like mye. Og Hello Kitty, smykker og perlekjeder... Akkurat som ganske mange andre små jenter på snart tre tenker jeg:)
 
 
Etter mange dager hjemme med syke barn i forrige uke, har vi i dag vært på jobb og i barnehage igjen. Jeg merker at energien ikke er på topp, sånn har det vært hver gang jeg er gravid. Men jeg klager ikke, for jeg koser meg veldig. Men jeg må igjen beklage at det tar tid før dere hører fra meg, i kommentarer og mailer.
 
Nå blir det 71 grader nord og strikketøy.
 
 
 
ha en fin kveld!

søndag 24. oktober 2010

Boblekåpe


Jeg har fått flere spørsmål om hvor boblekåpa til Augustamor er kjøpt, og siden jeg dessverre er så dårlig til å svare, skriver jeg det her, så håper jeg dere som lurer leser det! Den er fra Hennes&Mauritz. Det samme er Ferdinand sin boblejakke, vi hadde lik i fjor, og den ble brukt hele vinteren.


Her pågår en intens jakt etter ungenes (og våre!) vinterklær. Vi har visst ikke helt oversikt i år...ha en fin kveld!

Søndagsmorgen....

   

Ferdinand koser seg i ny og deilig pysjamas, den kan kjøpes hos lille martine
Den er i utrolig myk bomullskvalitet, vi fikk den faktisk nesten ikke av han i dag...:)Og med pysjamasen følger det en søt pose, kjekk å henge på senga og ha kaniner i!Fyr på peisen, og nye, hvite roser mamma hadde lagt på trappa vår om fredagen.. Takk snille mamma:)Deilig strikketøy, som skal bli et babyteppe til den lille i magen. Godt terminen er i april, for det går ikke i et rasende tempo... Men nå skal det nevnes av svigermor måtte legge opp maskene for meg, for det hadde jeg glemt siden hun lærte meg det i fjor....;)Julpyssel for store og små... Lillesøster serverer deilig "taffi"!


I dag skal vi gå løs på andre etasjen. Der er det klær som må sorteres, leker som må ryddes, og noe må nok ut... Er mye annet hyggelig man kunne brukt søndagen på, men vi får ihvertfall vært sammen, og det er det som betyr noe! I kveld skal jeg i bursdag:)ha en flott søndag!

fredag 22. oktober 2010

Fargerik frøken!Som jeg har skrevet før, er svigermoren min en kløpper med strikkepinnene! Nå har Augusta fått en ny, fargerik kjole i deilig alpakkagarn! Den måtte brukes da vi skulle på bytur i dag:)


  

Først måtte de utforske den fine snøen som hadde kommet! Storebror var kjempefornøyd, mens lillemor er fortvilet fordi hun fikk en snøball i nakken..


Som sagt har vi vært i byen i dag. Jeg kan krysse av noen flere julegaver på lista, og noen bursdagsgaver fikk vi også kjøpt. Pluss at det ble både kafètur og is, da er alle fornøyde:)


Nå blir det fredagskos!ha en fin kveld!