søndag 29. august 2010

Utflukt


I helga har vi vært i Kristiansand. Mannen min er ansatt i Kruse Smith, som fyller 75 år i år og ba med ansatte med barn og barnebarn på en dag i dyreparken! Med grillmat og greier, og det ble en flott dag.

Både store og små her i huset elsker dyreparken, og i dag fikk vi gå med en dyrepasser og ta på en slange og mate giraffer. Løvematingen var kjempeflott, og vi har kjørt både trikken i Kardemomme By og skuta til Sabeltann.
Tømmerrenna, for dem som liker det. Det gjør ikke jeg....:) Augusta har vunnet josa premie, helt topp:)


Håper du har hatt en fin helg!


god søndagskveld!

fredag 27. august 2010

Høstfest!


I dag var hele nabolaget samlet til høstfest på lekeplassen. Utrolig koselig når store og små møtes slik, og en av våre gode naboer hadde laget fersk suppe til oss alle sammen! Etterpå ble det sjokolade og kaffe. En koselig ettermiddag, som endte da det begynte å lyne og tordne. Ingen tvil om at høsten er kommet, da mannen dro på jobb i dag var det 2,5 grad her.


Nå blir det avslapning resten av kvelden:)ha en fin fredagskveld!

torsdag 26. august 2010

Kreta 2010

Vi har hatt en nydelig uke på Kreta. Så til dere skjønne, skjønne lesere som har vært bekymret for meg, jeg har altså hatt det helt supert:) Sol, bading, god mat og masse tid med mann, barn, svigerforeldre og svigerinna mi. Ungene har storkost seg, og det har vi også:)Disse bildene ville ikke bli større.. De er tatt i går kveld, da vi spiste middag på en flott restaurant ved stranda.


Men så er det alltid godt å komme hjem igjen også. Nå er jeg klar for høst, hverdagsmiddager, hekletøy, hobbykvelder, eplekaker og høstblomster.. Høsten er min favoritt!Tusen takk for alle fine ord, for tips om maling,
og takk til dere som skriver så rørende og koselige hilsener!ha en fin kveld!

torsdag 19. august 2010

Kjøkkenet


Bildene av kjøkkenet har jeg vist før, men nå har jeg "fikset" litt på dem, så de er litt nye alikevel:)
Vi har et Herregårdskjøkken fra Sigdal, og er veldig glade i det. Jeg synes rommet er akkurat passe stort, og vi tilbringer mye tid her.

Neste prosjekt for meg er å male kjøkkenmøblementet. Jeg liker det egentlig veldig godt som det er, og det er preget av mange års tegning og lekselesing, for det har stått i barndomshjemmet mitt. Men nå har bordplaten blitt veldig stygg, så det må helst dekkes til med duk. Og det følger med flere lemmer, som vi ikke får brukt fordi de er i en annen farge. Så nå blir vel alt hvitt.. Men har noen tips om hva slags maling jeg bør bruke?


     
ha en fin dag!

onsdag 18. august 2010

Høstlig onsdag


Denne augustdagen har vært mer en høstdag enn en sommerdag, og det er jo den veien det går nå. Jeg plukker inn blomster fra hagen, de er til større glede inne i stua enn ute i den våte hagen.


Da jeg skulle laste opp bilder nå, var det et helt nytt (og helt håpløst...) opplegg for å laste opp bilder på bloggen. Er det flere som har fått det sånn?ha en fin kveld!

tirsdag 17. august 2010

Insa og musen ♥


Dette er Insa. Min kjæreste eiendel som barn. Jeg fikk henne da jeg var ganske liten, og kalte den opp etter naboens katt. Vi hang sammen i tykt og tynt, og jeg husker fortsatt synet da mamma hadde vasket den og hengt den opp på snora etter halen. Da var det en trampende liten jente som ikke var fornøyd!
Jeg har alltid klødd den under halsen, så der har den nesten ikke pels igjen.. Og den har en gang vært HVIT....

Insa var faktisk med meg helt til jeg ble "stor". Mannen min glemmer aldri den natta han våknet, av at jeg,
i søvne, febrilsk lette etter kosedyret. Da jeg til slutt fant den, grep jeg tak i den og dro den inntil meg, og sov søtt videre. Altså i en alder av noen-og-tjue...:) Så kom Ferdinand til verden, og jeg måtte innse at Insa måtte finne en ny plass å sove. Nå ligger hun i skuvsenga på Ferdinands rom, og nyter rolige dager med de andre kosedyrene.Ungene mine har ikke fått noen yndlingskosedyr. Litt trist synes jeg, men også greit ift at man ikke trenger være redd for at de skal miste det. Men så var mamma og mannen hennes i Italia i påska, og hadde med seg noen Disney-dyr hjem til ungene. Augusta fikk Minnie Mus, og falt pladask. Siden har det vært de to... Den er med overalt, og får både rene bleier og trilleturer... Hun kaller den "musen" sin, vi sier "musa" her vi bor, men hun er visst litt "penere" i språket;)

Musen er ganske godt brukt, og har lenge hatt behov for en vask. Men jeg har ikke turt å vaske den, siden den i følge etiketten kun tåler "overflatevask". Hadde ikke vært noe særlig å få den ut i flere deler... Men så var mamma og de tilbake i Italia sist uke, og da ble mus nr 2 kjøpt inn. Så i morgen skal denne lille musa få seg en vask, så er det nok min lille tulle som kommer til å trampe i bakken når den henger etter halen på snora....


Har du eller dine barn noen favoritt-kosedyr?ha en fin kveld ♥

Fuglemat


Jeg var vært litt redusert i formen de siste dagene, og har stort sett holdt til på sofaen. I dag er hodepinen og feberen på vei tilbake, og jeg har ihvertfall fått gjort èn fornuftig ting, nemlig matet fuglene!

Jeg har nemlig trodd at småfuglene bare trenger mat om vinteren, men i går så jeg på et dansk mat- og hageprogram, og en dyrlege der sa at de trenger å få mat hele året. Og spesielt om sommeren! Nå har de fått påfyll på fuglebrettet, så håper jeg de vil spise. Mater du fuglene hele året?Dagens lunsj, med nyplukkede blåbær fra hagen. Buskene er fulle av bær i år, og de er så gode.ha en fin dag alle sammen!

søndag 15. august 2010

Sensommerhelg


Vi har vært så heldige å få nyte nok en deilig helg på mammas hytte ved sjøen. God mat,  koselig besøk, bading (for barna, siden de voksne glemte badetøyet..) gode filmer, og selvfølgelig krabbefiske. Slike dager gjør virkelig at batteriet lades.


Nå skal jeg legge meg under pleddet på sofaen, formen min er ikke helt på topp. Men med en snill mann som lager kveldsmat til oss, og en god film, skal jeg nok kose meg:)


Håper din helg har vært fin!

fredag 13. august 2010

God helg til dere alle ♥Med en duggfrisk eplegren fra hagen ønsker jeg dere alle en


riktig god helg!

torsdag 12. august 2010

Klinkekuler og erteblomster!
...i like herlige farger!


Erteblomster skal jeg ha masse av til neste sommer, så fine de er!
Klinkekulene er i stein, noen er kjøpt på antikvitetesmesse og resten i Gøteborg. Ferdinand og bestekameraten liker så godt å leke med dem, og kaller dem "skatter":)

I dag har vi vært på grillfest hos den herlige familien til mannen min. Nydelig vær, god mat og en gjeng glade mennesker, bedre kan man vel ikke ha det;)ha en fargerik kveld alle sammen!