fredag 30. april 2010

Fargeglad fredag!

Helgas blomster ble av det fargeglade slaget:)
Det har regnet og vært grått i dag, og da er det hjelper det med blomster i friske farger inne!


Fredag igjen, ukas beste dag! Vi har absolutt ingen planer i helga, herlig!


ha en nydelig helg alle sammen!Jeg er tilbake i morgen med bilder og oppskrift fra dagens middag:)

torsdag 29. april 2010

Hagen i slutten av april


I dag har vi tilbragt ettermiddagen ute og i hagen. Så utrolig deilig det er å bare kunne ta på seg en tynn jakke og lette sko og gå ut!Knoppene på syrinbusken vokser seg stadig større! Bak leveggen ser dere lekeplassen, som er vår nærmeste nabo!Vi har nok å gjøre ute i år. To av husets vegger skal males, terrassen beises, leveggen males, stakittgjerder skal settes opp og masse skal gjøres på fremsiden også. Det er visst på tide å bytte ut påskeliljene nå også;)
Glade barn med rennende neser og skitne hender, et skikkelig vårtegn!Og enda et vårtegn er det når vi må trekke ned persiennene på kjøkkenet på ettermiddagen. Det blir rett og slett uutholdelig varmt der inne:)
ha en fin kveld alle sammen,
og takk for at nettopp du er innom her:)

onsdag 28. april 2010

Snickerskake


Etter bursdagsinnlegget forrige helg, fikk jeg spørsmål om jeg kunne legge oppskriften jeg har på snickerskake! Her kommer den:Snickerskake

(langpanneoppskrift, 1/2 porsjon passer til rund springform)

6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 pk Ritz-kjeks
350 gram peanøtter

Sukker og eggehviter stivpiskes, bland i vaniljesukker og bakepulver. Ritzkjeksene knuses, og puttes i røra sammen med peanøttene.


Stekes på midterste rille på 180 grader i 20-30 min.


Sjokoladefyll:

6 eggeplommer
100 gram melis
2 lyse kokesjokolader
100 gram margarin

Margarin og sjokolade smeltes i en kjele, alle ingredienser røres sammen. Smøres på lunken kake.Enjoy:)

tirsdag 27. april 2010

Noen bilder fra jenterommet...


...en herlig tirsdag!

Senga til Augusta har fått lysslynge på seg i dag. Jeg synes det pynter opp på et barnerom! Fra før har hun en rundt vinduet også. Nå er jeg på vei for å hente ungene i barnehagen, og i kveld skal jeg i jentebursdag!
ha en fin dag!

mandag 26. april 2010

Happy!Tok noen bilder i dag mens sollyset flommet inn i stua. Etter en grå og kjedelig formiddag ble det så fint på ettermiddagen. Liljene jeg kjøpte på Mester Grønn før helga er supre. Nydelige å se på, og lukter ingenting! Jeg synes nemlig liljer har en tendens til å lukte for sterkt!

Ellers har det vært en skikkelig hverdagsmandag hos oss. Fiskekaker til middag, og jeg har bakt en ny porsjon knekkebrød. Har sluttet å spise brød og kjøpeknekkebrød etter at jeg begynte å bake disse. Oppkriften finner du her! Nå er mannen ute og sykler, og jeg skal shine litt opp her før jeg setter meg ned med noen interiørblader.Tusen takk til Siri med bloggen Familien og jeg som har gitt meg denne awarden! Det følger en utfordring med også!

Her er

10 ting som gjør meg glad!

¤ mine skjønne barn

¤ at vi kan være masse ute om dagen!

¤ at vi er heldige og har flott familie og gode venner rundt oss

¤ at over 500 har lagt seg til som følger av bloggen min! Helt utrolig! (og det burde egentlig feires!)

¤ når mannen min skriver "silje" med hjerte rundt på handlelappen jeg har lagt frem til neste morgen

¤ at vi har det så godt her i Norge

¤ å kjøpe blomster!

¤ å tilbringe tid med familien min

¤ å våkne hver morgen av at en liten frøken i nattkjole og med bustete hår står ved siden av meg og sier "mamma!"

¤ at jeg har fått så mange gode venner gjennom bloggingen!


ha en flott kveld alle sammen!


Oppskrift på snickerskake kommer!

søndag 25. april 2010

Vi må huske....


...å ta vare på de eldre!

Det tenker jeg mye på om dagen. Tenk på hvor mye de har opplevd, og hva de kan lære oss! Vi må vise dem respekt, at vi setter pris på dem og er glade i dem. Jeg skal bli flinkere til å besøke de jeg er glad i. Kanskje du også kjenner noen som hadde satt pris på et besøk?

Bildet er tatt under dagens bursdagsfest, og viser en stolt toåring som vil vise frem neglene sine til oldemor. 85 år skiller dem, men alikevel har de stor glede av hverandre.


Noen tanker fra meg sent på kvelden...


nattaklem fra Silje

lørdag 24. april 2010

BarnebursdagI dag har vi feiret barnebursdag for Ferdinand som har fylt fire år! Tanken var å sette litt bondegård-preg på bursdagen, siden gutten vår elsker både dyr og traktorer. Det har han gjort siden han var bitteliten.
Bordet ble dekket med hvit papirduk, og ungene fikk hver sine fargestifter de kunne tegne på duken med. Pappkrus fra Rice, servietter fra TineK. Bordpynten besto av bondegårdsdyr, traktor og smarties.

Ei venninne av søstra mi baker kjempefine kaker, og laget denne flotte Gråtass-kaken for oss! Det var stor suksess:) I tillegg hadde vi gelè, kanelsnurrer, boller med vaniljekrem, muffins og snickerskake. Sistnevnte er pyntet med bondegårdslys fra Wilton, kjøpt på Jernia. Muffinsformene er også derfra, med traktorer på:)

 

Jeg svarer på noen spørsmål til slutt:

Muffinsene er pyntet med smørkrem, ja:) Smør, melis, vaniljesukker og melk.

De røde skoene til Augusta kommer fra KappAhl, Vintage Stories.

Perlesukkeret jeg bruker på kanelbollene er kjøpt i Sverige, har aldri funnet i Norge.

Lysekrona over spisestua er kjøpt i en lokal interiørbutikk for flere år siden, og jeg vet dessverre ikke hva merket heter.Nå har jeg satt meg godt tilrette i sofaen, og her blir jeg sittende;)ha en flott lørdagskveld!


Klare for fest!


Ungene har vært klare lenge, kakene er bakt, bolledeigen står til heving og bordet er dekket... Om noen timer fylles huset av 25+ barn og voksne, og vi gleder oss!ha en fin lørdag!


Her er det strålende sol, herlig!

fredag 23. april 2010

En kjekk sak!
Herlige fredag,
og hipp hurra for storesøster Trine som fyller 30 år i dag!


Helt siden jeg så stekebrettstativet i en brosjyre før jul, har jeg hatt lyst på et. De hadde blitt utsolgt med èn gang, og det har vært tomt hver gang jeg har sett etter dem siden. Men for et par uker siden lå det èn eske igjen i hylla, og da slo jeg til! Jeg brukte det da jeg bakte boller i går, og det er kjempepraktisk, nå slipper brettene å stå utover kjøkkenbenken. Kjøpt hos Clas Ohlson, for 129 kr tror jeg det var. Et lite husmortips på en fredag;)   ....glemte forresten å skrive at det kan klappes sammen:)

I kveld skal jeg på jentemiddag til søstra mi som fyller 30 år i dag!ha en fin fredag!

torsdag 22. april 2010

En fin dag!
Det tror jeg både fireåringen og vi har hatt! Koselig besøk av familie og mange gratulasjoner på telefon, meldinger, på facebook, og ikke minst fra dere herlige bloggvenner!

I tillegg til kanelboller og boller med vaniljekrem hadde vi marsipankake fra bakeriet, det smaker alltid godt. Bursdagsbarnet har jeg visst ikke fått tatt noe bilde av i dag, heldigvis er det et par sjanser til, vi skal ha selskaper i helga også.Stor stas å bli vekket av bursdagssang og muffins med lys. Lillesøster hjalp til med å både åpne gavene og spise kake...:) Fra oss fikk han Noahs ark fra Playmo, det var kjempestor suksess! Fra Augusta fikk han en liten gråtasstraktor. I tillegg har han fått mer playmo og masse fine klær i dag!ha en fin kveld!


Takk igjen for alle gratulasjoner, og takk til dere som har gitt meg award, og som jeg ikke har fått skrevet til enda!