onsdag 31. mars 2010

Besøk av snille tanter:)
I dag har vi hatt besøk av mannens søstre og ungenes tanter. To herlige jenter som virkelig stiller opp:) Vi spiste påskelunsj, så på film, tegnet og lekte, helt etter ungenes smak:) Bordet ble dekket med det grønne serviset vårt fra Figgjo og servietter fra Green Gate.

Det er grått og regn her vi bor om dagen, men det er helt ok! Dagene skal fylles opp med besøk til venner og familie, og noen ganger er det deilig å være hjemme og gjøre ingenting også.. Jeg har fått hekledilla, så hvert ledige øyeblikk går med til det.ha en fin kveld alle sammen!
      

tirsdag 30. mars 2010

Tilbake fra påskefjellet!
Vi er tilbake fra noen nydelige dager på fjellet. Sene morgener, lange frokoster, påskeegg, ake i bakken, god mat, påskekrim og badstu, kan man ha det bedre? Og det beste av alt, det er enda en uke igjen av ferien! Resten av påska skal nytes hjemme, jeg håper å få vært litt ute i hagen!ha en fin kveld!


mandag 29. mars 2010

Mine påskefavoritterMarsipan og gammel påskepynt- to av mine absolutte favoritter i påsken!
ha en fin dag!

søndag 28. mars 2010

Gamle påskeeggFør helga ringte det på døra, og utenfor sto vår gode venn og antikvitetsekspert:) Han kom innom for å gi meg et interiørblad og dette gamle påskeegget. Han fortalte at det er ca 80 år! Tenk på det. Jeg synes det er fantastisk fint, og ble helt rørt av å få en sånn fin gave!
Dette påskeegget hadde jeg da jeg var liten (det er altså ikke sååå gammelt;)) og det bringer frem gode minner hver gang jeg tar det frem. Jeg forbinder det med hytta på fjellet, hvor vi feiret mange påsker da vi var små. Jeg synes det er synd det ikke finnes slike skjønne påsekeegg lenger! Vet ihvertfall at mine barn hadde elsket å få et slikt!

Hvordan er ditt påskeeegg?:)


ha en fin palmesøndag!

fredag 26. mars 2010

Klare for våren!I går handlet jeg litt vårnytt til ungene. Augusta trenger nesten en helt ny garderobe, etter å ha brukt samme størrelse i et år, har hun nå vokst fra det meste. I tillegg trenger de begge nye sko og jakker.
Augusta har fått skjønne sko fra Nike, og gummistøvler fra Din sko.For storebror er Cars tingen, og han har bodd i "Lone Kivvin"-støvlene siden han fikk dem i går. De er fra Din sko, og skoene er i merket "Disney", de fantes i flere butikker.
Augusta har også fått ny olakjole denne uka, og i går fant jeg jakker til dem. Den blå til lillemor er fjorårets modell, og var på halv pris. I fjor hadde hun den i lyserosa, så jeg kjøpte blå nå. Liker så godt rutene inni. Ferdinand har også fått jakke, en utrolig fin en synes nå jeg;) Begge jakkene er fra h&m.

Nå er det påskeferie her i huset, og vi skal nyte ti herlige dager sammen!


god helg!

torsdag 25. mars 2010

Lykke er.......å være snart fire år, og få tohjulssykkel i gave av mormor. Og i tillegg oppleve at man mestrer den helt fint!


Lykke er også å være mamma eller pappa til denne fireåringen, og kjenne at det nesten gjør vondt i hjertet når man ser hvor stolt han er!


Lillesøster ble fryktelig skuffet da ikke hun også fikk sykkel, gråt sine modige tårer, og ropte "meg og!"
Da er det godt å ha en storebror som kan forklare at når du blir stor, da skal du også få sykkel! Da er tårene borte, og hun løper fornøyd rundt med melkekoppen i den ene hånda, og en kald pølse i den andre. Det er to av hennes favoritter...Lykke er også å spise en herlig, passelig kaotisk restemiddag med min lille familie! I går ble det lasagne og pølser, en skikkelig hverdag:)-Hvordan gjør mamma dette igjen, da??I dag skal jeg til byen med en god venninne, vi skal shoppe litt vårnytt til garderobene til våre søte små! Er rart hvordan de trenger alt nytt når en ny årstid kommer...


ha en flott dag!

onsdag 24. mars 2010

Knerten og gardiner!


Tusen takk for alle koselige hilsener under dagens innlegg! Siden det var flere som hadde spørsmål, svarer jeg på dem i et eget innlegg:)

Gardinene kommer fra Lene Bjerre, og er kjøpt i en lokal tekstilbutikk (ikke i kjede). Høydene er kjøpt som de er, mens liftgardinene er sydd av mammas flinke venninne (som er sydame) i samme stoff.Knerten finnes i flere bokhandlere og lekebutikker. Mamma kjøpte våre på Notabene. Jeg så dem for en stund siden, men plutselig var de utsolgt overalt, jeg overhørte flere spørre etter dem i butikker. Men nå er de altså inne igjen (ihvertfall her jeg bor), de er i gummi og koster 79 kr. Ikke verst for de skjønne skapningene, men så er de jo bare en pinne da;)Lintøyskapet er i lutet furu, og innkjøpt på auksjon. Tidligere var det tredør også, men da vi flyttet inn i huset fikk jeg satt inn en glassplate hos en glassmester.


Tusen takk for alle de fine tingene dere skriver til meg. Det er utrolig koselig at så mange liker bloggen min og det jeg viser her. Jeg kjenner at jeg bobler over av bloggelyst om dagen, og det er mye på grunn av alle de herlige tilbakemeldingene jeg får! Så takk til dere alle!


Flere skriver at de liker at huset vårt er et hjem, og ikke et utstillingsvindu. Det gleder meg å høre, for det er viktig for meg, at dette skal være et hjem for både store og små. Jeg må bare nok en gang presiesere at det ikke alltid er like ryddig her, og litt rot blir gjerne flyttet på når jeg tar bilder! Jeg har ingenting imot å vise "sannheten", men tror bare det er litt mer inspirerende å se ryddige og rene rom? Eller hva synes du?:)
Huset vårt skal ihvertfall være et hjem hvor både barn og voksne (og katt!) kan trives, og det bærer det preg av:)

Flere bilder av hallen kommer, og flere helhetsbilder av rommene også. Vet at jeg har en tendens til å ta nærbilde av mye.. Men det var det med rotet da, jenter;) Men altså, det kommer:)


Tusen takk for at DU leser min blogg!


nattaklem fra Silje

Nypusset

Denne formiddagen har gått med til å få huset i orden igjen. Mandag og tirsdag var ungene hjemme fra barnehagen, og da ble husarbeid nedprioritert:) Derfor var det litt å ta tak i i dag. Jeg har også vasket vinduene i 2.etasje, det var virkelig på tide:) Barneromsvinduene gjenstår, men begge rommene skal få en grundig vask ved neste mulighet:)

I loftstua strømmer sollyset inn gjennom vinduene, og gjør det til husets "luftigste" rom. I lintøyskapet ligger alt sengetøyet vårt (ungenes ligger i et annet skap), og i dette rommet står jeg og stryker. Dynene henger ute til lufting på verandaen.
Siden vi har tenkt til å få sofa og tv her oppe etterhvert, må lintøyskapet få et annet sted å stå, jeg tror det blir i gangen nede. Da blir det isåfall malt hvitt, hva det skal fylles med vet jeg ikke enda.
Jeg har en veldig snill mamma, som ikke bare stiller opp 100% for oss og ungene, hun er også veldig gavmild, og kommer stadig innom med små og store gaver. I går hadde hun med "påskeegg" til oss! En gavepose full med påskegodt, gaver til ungene, og en "knerten" til de hver. Nå kan vi kose oss skikkelig i påska!god torsdag!

Hanne Margrete: Takk for hyggelig hilsen:) Gardinene kommer fra Lene Bjerre:)