søndag 31. januar 2010

Rolig søndag ♥

I går var mannen og jeg i 30-årsdag, og ungene sov hos mormoren sin. Så i dag våknet vi klokka 11 (kan virkelig ikke huske sist det skjedde), sto opp kvart på tolv (kan ikke huske at det noengang har skjedd..) og nå slapper vi av foran peisen etter en god frokost! Jeg har egentlig ikke savnet slike morgener etter at vi fikk barn, men at det er deilig en gang iblant, må jeg innrømme...

Nå skal vi snart en liten tur innom skjønne Anna på 2,5 uke, før vi skal på middag til mamma, og møte våre søte små igjen:) Blir deilig det også ♥Jeg har blitt spurt om jeg kan vise flere bilder fra rommet til Ferdinand, det kommer i morgen :)


ha en god søndag ♥


snør det hos deg også?:)

lørdag 30. januar 2010

Tidlig en lørdagsmorgen...
Vel, så veldig tidlig står ikke ungene her i huset opp. I dag var klokka 08 da de våknet, og det er faktisk tidlig til å være dem:) Late, lange morgener med familien er det beste jeg vet. Fyr på peisen, Bakkebygrenda på dvd, perling (igjen) og frokost med kokte egg. Ute snør det, og vi har ikke hastverk med å komme oss opp av sofaen. (Bildene av ungene som perler er fra i går kveld, men de kunne like gjerne vært tatt i dag;))

Vi trenger en ny vedkurv som dere ser.. En hvit plastikkurv er hverken praktisk eller pen. Jeg ønsker meg en stor kurv med slitt utseende.ha en fin lørdag alle sammen!


..og takk for varm velkomst ♥

fredag 29. januar 2010

Det ble ikke...

  

...noen lang pause på meg gitt:) Jeg har virkelig savnet bloggingen, og DERE, og nå vil jeg blogge igjen!!


Grunnen til at jeg tok en liten pause var blant annet dette med TID. Jeg ser selv at jeg bruker for mye tid foran pc'en. Tid jeg burde bruke på andre ting, som husvask og stryking, for å nevne noe.. Eller å gå en tur!  Er kanskje flere enn meg som erfarer at tiden virkelig flyr når man sitter foran pc'en?
Også ville jeg bruke litt tid på å svare på noen av mailene jeg har fått, og helst noen kommentarer også.. Jeg føler rett og slett at det er umulig å få svart alle. Så igjen, beklager at jeg ikke rekker å besøke alle sammen!

Alle hilsenene på forrige innlegg er også en STOR grunn til at jeg er tilbake så kjapt! Så rørende å lese at så mange liker bloggen min! Tusen takk alle sammen:) Blogging er en tidkrevende hobby, men det gir jammen mye tilbake også! Det har faktisk gitt meg mange nye venner!


  
Denne uka har vi bakt boller, vi har perlet MASSE, tegnet og fargelagt, sett på film...


  
...tent masse lys, og jeg har vært på babybesøk til verdens nydeligste lille Anna
Jeg har strøket noen skjorter, og fått bladd litt i interiørpermene mine, det er lenge siden sist! Men jeg har altså savnet bloggen.

Jeg føler at jeg må velge mellom å skrive innlegg ganske ofte, og dessverre ikke få skrevet så mye til dere andre, eller å skrive sjeldnere innlegg, og heller besøke dere andre mer (besøke gjør jeg jo, men jeg legger ikke så ofte spor etter meg..) Hva mener, og gjør, dere andre?:)


  

  
I går kjøpte jeg meg verdens fineste roser. Grenroser i tre forskjellige farger. Og de er enda vakrere i virkeligheten!


  


god helg alle sammen!


takk for at du er innom bloggen min ♥

søndag 24. januar 2010

Har bestemt meg......for å ta en pause fra bloggen!ha det fint, til vi sees igjen:)

fredag 22. januar 2010

Strikkekjole til lillemor

    

    
Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne strikke! Det er så mange som tryller frem det ene lekre plagget etter det andre, og for en god følelse det må være å kunne strikke klær til barna sine! Heldigvis har jeg en snill svigermor som er kjempeflink med hendene, og hun har strikket mange flotte ting til ungene våre. Sist hun var her hadde hun med denne flotte kjolen til Augusta!Jeg tok den på henne i dag tidlig for å ta noen bilder, men det var jammen ikke snakk om at hun skulle ta den av igjen! Jeg hadde tenkt å "spare" den til vi skulle noe spesielt, men samtidig er det jo fint at klærne blir brukt!

TUSEN TAKK til Siv-mitt lille hjem,  Lene Christin ,jordbærpiken og Kines scrappeverden som har gitt meg denne awarden! Og beklager at jeg ikke har fått takket dere personlig enda! Tror og håper jeg har nevnt alle jeg har fått den av da...

Morsomt at denne awarden fortsatt går rundt, jeg fikk den nemlig i mai i 2008 også! Men dengang skulle man ikke fortelle sju ting om seg selv, så det får jeg prøve på nå:)


jeg har en storesøster som heter Trine, hun er 2,5 år eldre enn meg, og betyr utrolig mye for meg!

jeg liker ikke å drikke kaffe, men elsker lukten! Spesielt av en nyåpnet kaffepose.

jeg er gift med en snekker!

jeg liker ikke eggeplommen i kokt egg

jeg var lita da jeg ble født, veide 2610 gram og var 47 cm.

når jeg kjøper leverposteibokser i butikken, må jeg alltid ha en boks med gutt på, og en med jente.

jeg har gått skiløp med brukket ben, fordi mamma ikke trodde på at det var brukket:)


Siden jeg har gitt awarden videre før, hopper jeg over det denne gangen!

god helg!

torsdag 21. januar 2010

Snøstormkaker


Hver kveld leser vi bøker for ungene på senga, og en av Ferdinands favoritter er boka "Snøstorm med overraskelser", som handler om familien Katt som bor i Travelby. Det er snøstorm den dagen, og huset fylles etterhvert av folk som må søke ly i det dårlige været. Mamma Katt baker en snøstormkake, og til slutt har de overraskelsefest for pappa Katt når han kommer hjem fra jobb.

I dag har ungene vært hjemme fra barnehagen, og Ferdinand og jeg hadde avtalt å lage snøstormkaker vi også! Vi bakte sukkerkjeks fra boka Barnas beste bakebok. Veldig enkle, og veldig stas.Deigen smakte veldig godt, syntes både mor og barn....

(Augusta har fått seg en kilevink som dere ser, storebror ble litt ivrig da han lekte tiger... Men i dag har lillesøster tatt igjen... Da ble det enda noen tårer, og enda en time out...)Til slutt ble kakene pyntet etter alle kunstens regler!Heldigvis var ungene fornøyde etter en kake hver, men de hadde jo spist litt deig også så;)I dag har vi også fått bokpakke fra bokklubben....

...og vi har perlet, lekt med dukker og sett på Bakkebygrenda. En deilig dag!


ha en flott torsdagskveld!

onsdag 20. januar 2010

Svar ♥

Tusen takk for spørsmål, og hyggelige tilbakemeldinger! Skal prøve å svare så godt jeg kan;)Malin sa...

Hei Silje!
Du har en kjempefin blogg!
Lurer på hvor du har kjøpt liftgardinene til barnerommene og hvordan du evt har pusset opp sengen til datteren din? Jeg har kjøpt en gammel brukt barneseng som jeg har tenkt å male hvit.
Takk for svar! :)


Svar: Hei Malin:) Liftgardinene er sydd av ei venninne av mamma, som jobber som sydame. De er sydd med lystett stoff bak, og fungerer kjempeflott! Det koster litt ekstra å få dem sydd, men det er verdt det, og de holder seg veldig bra, og er enkle å ta opp og ned! (har vært borti liftgardiner som er umulige å få til å henge rett)
Senga til Augusta så slik ut da jeg fant den, og jeg tenkte at jeg ihvertfall måtte fjerne glansbildene før jeg malte. Men de satt utrolig godt fast, så jeg bare vasket senga godt, lot den tørke, og malte over. Jeg er litt utålmodig, og har ikke tid til veldig nøye forarbeid. Men resultatet ble bra alikevel! Lykke til med maling:)
 
 
 
 
Anonym sa...

Hei! Jeg synes lyset på alle bildene dine er så fint. Hvilken innstilling på kamera bruker du? Eller redigerer du lyset i Picasa i etterkant?
Ha en fin dag :-)

Svar: Jeg er dessverre altfor dårlig til å benytte meg av alle egenskapene til kameraet vårt. Jeg bruker auto-innstillingen når jeg tar bilder av mennesker, og ellers har jeg funnet en som gir bra bilder i dagslys, det er en rute med et fjell på. He he, jeg har ikke mye peiling som dere skjønner;)FØR                 og             ETTER
 
redigering i Picasa. Bare juks som dere skjønner:) Noen ganger blir bildene lyse av seg selv, men jeg bruker Picasa veldig mye. Spesielt innstillingene "utfyllingslys" og "lyse områder".
 
 
 
Lykkeliten sa...
Ehh, du har kanskje skrevet det tidligere, men hvor er de flotte koppene i headingen din fra.
Har forelsket meg helt i dem....

   
 
Svar: Koppene er gamle Mocca-kopper fra Porsgrunn Porselen, mener å ha hørt at de er ca 100 år gamle! De kommer fra ekteparet mamma og jeg kjenner, som er enormt flinke med antikviteter, de finner mange skatter til oss!
 
 
 
Anonym sa...

Hei Silje
Jeg følger bloggen din ivrig, har dessverre ikke min egen (ennå) Tusen takk for fantastisk inspirasjon og gode innlegg.
Noe jeg ofte har lurt på, er de vakre stuegardinene dine. Hvor har du kjøpt dem?
Tusen takk for svar
Anne Line


  
Svar: Hei Anne Line! Gardinene i stua er også sydd av mammas venninne, som jobber som syerske i en tekstilbutikk. Blondestoffet er kjøpt metervis, og prisen var ikke så ille heller! Kanskje noe liknende finnes i en tekstilbutikk der du bor?
 
 
 
Anonym sa...

Å silje!! topp med en liten (stor..) spørsmålsrunde!!
Kan du vise mer av rommet til Ferdinand?!
Er du hjemmeværende?
Har barna dine full plass i barnehage?
Bor dere landlig eller nær tettsted?
Fryktelig nysgjerrig..hehe
Takk for svar om malingsfarge!!
Linnea:)


 
Svar: Hei Linnea! Jeg kan gjerne vise flere bilder av rommet til Ferdinand:) Det kommer etterhvert!
 
Jeg er ikke hjemmeværende, men er sykemeldt for tiden, etter at jeg fikk halvsidige lammelser i fjor sommer. Jeg ble innlagt på slagenheten med mistanke om et hjerneslag, og var under utredning i tre måneder etterpå. Legene har konkludert med at jeg har hatt "en nevrologisk hendelse", mulig en blodpropp. Beinet mitt sviktet helt, armen ble så tung at jeg ikke kunne løfte den, og ansiktet ble skjevt. Alt gikk fort tilbake, bortsett fra armen, som fortsatt føles tung, og har nedsatt kraft. Siden jeg jobber som sykepleier, er det vanskelig å ha en "dårlig" arm. Heldigvis har jeg en fantastisk fysioterapeut som hjelper meg med armen, jeg er hos han og trener 2-3 ganger i uka. Derfor er jeg altså hjemme nå, men håper armen bedrer seg så jeg kan jobbe igjen snart!
 
Ja, begge ungene har full barnehageplass. Tidligere har begge hatt 60%, men fra i høst har de hatt 100% begge to. Siden jeg er hjemme nå, leverer jeg de sent, og henter dem ofte tidlig. Pleier å ha dem hjemme en dag i uka, i morgen skal vi ha bakedag! Heldigvis trives de veldig godt i barnehagen sin, og de lærer masse der! (*mor som forsvarer at ungene er i barnehage* :))
 
Vi bor ca 4 km fra byen, ganske landlig. Vi har både jorder og kuer i umiddelbar nærhet, veldig koselig! Men samtidig er det gåavstand til byen. Vi trives veldig godt her:)
 
 
 
Anonym sa...

Hei. Du har en veldig koselig blogg, mye inspirasjon å hente her! Lurer på hvor den nydelige lysekrona du har over spisebordet kommer fra? Synes den er veldig flott og spesiell. Ha en fortsatt koselig kveld. Klem lindapetrine 
Svar: Lysekronen (den er til telys) fikk vi til bryllupet vårt, den er kjøpt i en lokal interiørbutikk, og jeg vet dessverre ikke hva merket heter. Vi fikk den for snart fem år siden.
 
 
 
Hvit Villa sa...

Jeg lurer på hvor du har kjøpt de rosa kulene du hang opp i vinduet etter jul?De var så vakre.. Ha en fin kveld! 
Svar: Hei:) Der var et spørsmål jeg har glemt å svare på ja, beklager:) De er kjøpt i en lokal interiørbutikk, lurer litt på om det var av merket Nordahl... Noen som vet?
 
 
 
Anonym sa...

Hei,
Hiver meg på spørsmålsrunden...nydelig gulv dere har i stue og kjøkken, vet du hva det heter, og er det parkett eller laminat??
Hilde

 
Svar: Gulvene vi har i huset, bortsett fra der det er fliser, er parkettgulv i bjørk fra Kärhs. Et lunt og varmt gulv, men det blir noen riper og merker. Det er stort sett sjarmerende synes jeg da:) Ville valgt det samme om igjen.
 
 
 
Cecilie sa...

Du har nok allerede skjønt det, men jeg setter stor pris på bloggen din!
Men jeg har skjønt at man ikke kan vite alt, så jeg ser somregel bare - og nyyyter!
Men en ting som hadde vært litt gøy å vite, hvis du vil fortelle; er hva du jobber som/er utdannet til?
Ønsker deg en fin kveld!
Klem,cecilie!

 
Svar: Hei Cecilie:) Jeg er utdannet sykepleier.
 
 
 
Timoteia sa...
Hvilken hustype har dere? Jeg synes det virker som at dere har en fin planløsning.
Fin blogg forresten! :)Har fulgt med i flere år allerede :)


Svar: Hustypen vår kan du lese om her, siden er hentet fra firmaet vi bygde hos. Vi gjorde noen forandringer, blant annet er huset vårt litt større, og noen ting inne er annerledes. Vi er veldig fornøyde, det eneste jeg kanskje ville gjort annerledes er å ha en èntre, det er deilig med en stor hall, men litt upraktisk på vinteren, med snø og søle:)KRISTIN sa...

Hei! Bare lurer på hva du har gjor så man ikke kan høyreklikke på bloggen din? Er det kanskje en innstilling på blogger?
Ellers så må jeg si du er snill som inviterer til en spørsmålsrunde. Håper bare du ikke sitter med dårlig samvittighet hvis du ikke får svart på alt - IKKE ha det i så fall. OK?
Ha en fin kveld og en god natt! ♥
Svar: Takk for nydelig kommentar:) Når det gjelder bloggutforming anbefaler jeg alle Jorid sine bloggtips, hun er så flink til å hjelpe og forklare, og disse tipsene er kjempekjekke!
 
 
 
Kristine sa...

Smart med en liten "spørrespalte". Jeg lurer på hvor serviettene som er røde med hvite prikker er kjøpt? Er det green gate?
♥ kan du også skrive ved å trykke Alt+Fn (den blå)+ blått 3-tall (hos meg er den på L-tasten). Eller ved å bruke Alt+ 3 på det numeriske tastaturet♥


 
 
Svar: Takk for supert tips angående hjertene, var jo mye enklere på den måten:) Serviettene er fra Green Gate ja:)
 
 
 
 
Anonym sa...

Lurer på hvilket hagesenter du stadig er innom;)


Svar: Huff, jeg har jo blitt helt avhenging av blomster! Jeg er veldig glad i Mester Grønn, Plantasjen og Oasen Hageland er også blant favorittene. Og små, koselige blomsterbutikker uten kjede, er jo utrolig sjarmerende!
lillepetrine sa...

Hei!
For en nydelig blogg du har! Jeg blir kjempeinspirert:)
Lurer på hva slags maling du bruker når du pusser opp møbler og småting? Jeg skal male både lampeføtter og hyller, men aner ikke hva jeg skal bruke:)
Svar: Jeg har brukt litt forskjellig, men nå er det kun Jotun Sens jeg bruker. Fantastisk maling, som hverken lukter eller avgir gasser. Tørker fort, og sitter fint! Men vet ikke om det alltid er det "riktige" å bruke altså:)
 
 
 
 
Oj, nå ble jeg sliten i hendene av all skrivingen:) Men igjen tusen takk for alle hyggelige ord, og spørsmål! Tar gjerne en spørsmålrunde igjen senere, eller så er det jo bare å spørre i kommentarene da, eller  på mail:)
 
 
 
ha en fin kveld!

tirsdag 19. januar 2010

Spørsmål? ♥


Jeg får stadig spørsmål fra dere som leser bloggen min, både på mail og i kommentarene. Det er veldig koselig! Men dessverre får jeg ikke svart alle, og etterhvert som tiden går er det tungvint å bla gjennom de gamle innleggene for å finne spørsmålene. Derfor lurer jeg på om de som har spurt om ting kanskje kan spørre under dette innlegget, også svarer jeg i det neste?
Her kommer noen svar på spørsmål jeg ofte får:

Hvilket kamera bruker du? Jeg bruker Nikon D40, og er veldig fornøyd med det! Før hadde vi Nikon D50, men det var jeg jo litt uheldig å drukne i vaskebøtta:( For å ta nærbilder og bilder om kvelden bruker jeg et kompaktkamera fra Canon.


Hvilket bilderedigeringsprogram bruker du? Jeg bruker Picasa, og det er gull verdt!


Kan du legge ut oppskriften på sjokoladekaken med marshmallowfondant?  Sjokoladekaken er ferdigmiks, tror den heter Min kake, fra Møllerens. Marshallowfondant-oppskriften fant jeg på nettet, siden jeg fant finnes ikke lenger, men det er bare å søke på kvasir!


Hvordan får du i teksten? Jeg finner et hjerte i en tekst (feks fra en blogg eller facebook, før brukte jeg fra min egen blogg, men det går ikke nå siden man ikke kan høyreklikke på siden min lenger), markerer hjertet, klikker på høyre musetast, går til "kopier", så går jeg tilbake i innlegget og klikker på "lim inn" der hjertet skal være.


Hva slags farge er det på barnerommene? Fargen heter Benhvit, og vi har den i alle rom i huset bortsett fra vårt soverom, hvor vi har Gustaviansk blå.Er det fortsatt noe dere lurer på, så spør gjerne:)


 Her er jeg i gang med storrengjøring på barnerommene. Kommodene med klær blir tømt og vasket, og klærne sortert. Det er utrolig hvor fort barn vokser, jeg synes jeg legger vekk klær hele tiden! Litt vemodig i grunn:) Lekene blir også ryddet opp i og sortert. Deilig med litt orden!


ha en fin tirsdag!