mandag 30. november 2009

Siste kveld i november ♥


Tusen takk til alle som gratulasjoner til Augusta ♥  Hun har hatt en flott dag, og sover nå søtt på puta si:)

Jeg hadde ikke tenkt til å vise noen bilder fra dagens feiring (siden jeg har vist fra de to andre..), men siden bordet ble litt likt sånn jeg ser det for meg på julaften, kommer det noen bilder alikevel.. På julekvelden blir det damaskduk og finserviset selvfølgelig, det brukes kun til jul. Og kanskje litt rød pynt også?

Jeg har fått noen spørsmål i kommentarene i det siste, og klarer dessverre ikke svare på alle.

Her kommer svar på noen av spørsmålene ihvertfall:)

- Oppskriften på foccaciaen fant jeg på nettet, jeg søkte på "foccacia" på kvasir, og tok den første som kom opp.

- Spisestua vår er kjøpt på Møblèr (mener jeg?!)

- Lysekrona (den er til telys) over spisestua er kjøpt i en lokal interiørbutikk for flere år siden, og jeg vet dessverre ikke hva merket heter. Så den nylig i en reportasje i et interiørblad, men har ikke sett den hverken før eller siden.

Det var ihvertfall svar på noen spørsmål. Jeg må bare beklage at jeg ikke alltid får svart, setter så stor pris på kommentarene dere skriver, så jeg skulle gjerne svart alle! Takk til dere som skriver noen ord, og send gjerne en mail hvis dere lurer på noe!Jeg har fått svineinfluensavaksinen i dag, og nå kjenner jeg at armen blir stadig tyngre. Men et lite innlegg får jeg da alltids til;)


ha en fin mandag, i morgen er desember her ♥ ♥

Augusta 2 årI dag fyller vår skjønne og blide, men bestemte :), jente 2 år! Hun ble møtt av norsk flagg og gratulasjoner i barnehagen, og når hun kommer hjem blir det jentebursdag med mormor, oldemor og tanter:)


Gratulerer så mye Augustajenta vår!

søndag 29. november 2009

Tenn lys...
I dag har vi tent det første lyset. Adventstiden er i gang, dette har vi ventet på lenge;) Vi har hatt en fin dag. En rolig formiddag inne, og etter middag kom svigermor og min svigerinne på besøk. Vi tok med oss ungene til byen, hvor det var nissetog og tenning av julegrana. Forskjellige dyr var det også der, det var stor stas:) Med røde roser i kinnene trasket vi hjemover, og akkurat da begynte det å snø! Og det snør fortsatt, for en herlig start på adventstiden!Adventsstaken i år er i zink, og kommer fra pappa skrotnisse. Dvs, egentlig er den fra ikea, det står nemlig en prislapp under, med en ikea-logo som må være mange år gammel. Jeg har aldri vært vant til å pynte med lilla, men bruker hvitt og rødt hele desember. For en herlig tid vi har foran oss, jenter!


Tenn lys !

Et lys skal brenne for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.

Eyvind Skeie
 
 
 
ha en fin søndagskveld!


lørdag 28. november 2009

Bursdag med polkadotter og fluesopper!

I dag har vi hatt barnebursdag for Augusta med polkadotter og fluesopper;) Passet jo med litt rødt nå som det går mot jul. Vi har hatt en veldig koselig dag, og Augusta fikk mange flotte gaver:)

Muffins med smørkrem (oppskrift på den finnes hos Pippilotta), sjokladekake med marshmallowfondant, og kanelboller. Og vi har masse igjen, kunne nesten hatt en fest til:)Ingen barnebursdag uten gelè og godteposer!Bursdagsbarnet (prikkete hun også, men det var faktisk tilfeldig!) blåser ut to lys, og koser seg med muffins:)
ha en fin lørdagskveld!

her blir det garantert sofaen i kveld;)


Oppdatering: Til anonym og det hvite hjertet: To putter fløte er to fløtekartonger, de på 3,3 dl:)

fredag 27. november 2009

Tante Hilde's tomatsuppe


Som jeg skrev på bloggen i forrige innlegg, fikk vi storfint besøk i går! En av mine beste venninner (jeg føler at jeg skriver det så ofte, jeg har altså fire gode venninner som alle er verdens beste;)) og hennes herlige samboer kom på kveldsmat. Og siden denne karen jobber som matglad journalist i Telemarks største avis, Varden, kjenner jeg prestasjonsangsten komme! Hva lager man til en som er ekspert?:)Heldigvis har jeg en veldig snill tante, som er over gjennomsnittet opptatt av, og flink til, matlaging, baking og alt som har med hus og hjem å gjøre! Hun ga meg en oppskrift på en kremet tomatsuppe med kylling, og den smakte kjempegodt! Enkel å lage var den også:) Her kommer oppskriften: (dette er en ganske stor porsjon, så den kan gjerne halveres!)


Tante Hilde's tomatsuppe med kylling:

Skjær tre rødløk i små biter, skrell en halv sellerirot og del den i enda mindre biter:) Ha en ss smør i en stor kjele, og putt selleriroten og løken oppi. Det skal stå og surre i ca 10 min.

Ha oppi 6 bokser med hakkede, hermetiserte tomater (jeg brukte fire med oregano og basilikum, og to med hvitløk), og 3 bokser (tomatbokser) med vann. Legg i 2 store eller 3 små terninger med kjøttbuljong.Dette skal stå og putre i ca en time, da klippes noen stenger med stangselleri i biter, og puttes i gryta, sammen med to putter fløte. Dette skal småkoke i ca 10 min, og til slutt puttes biter av stekt kyllingfilet i (jeg brukte 1300 g) Smak til med salt og pepper.Suppen før..


...og etter fløten kom oppi. Som sagt er dette en stor porsjon, vi hadde til 4 voksne i går, og enda var det nok til to middager til. Den ene porsjonen gikk i fryseren, den andre spiste vi til middag i dag. Siden den hadde tyknet litt, spiste vi den som gryterett med ris til, veldig godt det også!Serveres med nybakt foccacia!

Bare et lite tips før helga:) En god, og lettvint rett, kjekt å lage en stor porsjon, så man har litt i fryseren også:) Takk for oppskriften tante, og takk for besøk J ♥ Fgod helg!

torsdag 26. november 2009

Rød julFor meg er det ingen tvil: Julen er rød! Ingen jul uten røde epler, nisser og fluesopper! Som sagt er det allerede jul i huset vårt. Normalt pynter jeg til jul til 1.søndag i advent eller 1.desember, men i år ble det enda litt tidligere. Når man har et barn som er født 30.november, må man planlegge litt, slik at man rekker både julepynting og bursdagsfeiring! (det er forresten like gøy begge deler:))De små "eplene" er ekte, og jeg har kjøpt de på et gartneri jeg forresten har blitt stamkunde hos. Har vært der flere ganger den siste uken:) Jeg har handlet inn mange svibler, som skal pynte opp overalt i huset, nesten ingenting får meg i mer julestemning enn lukten av svibler!

Formen sviblene står i, har jeg funnet hos pappa skrotnisse. Etter en tur i oppvaskmaskinen, ble den akkurat passe shabby:)
Nå må jeg sette i gang med matlagingen, vi får nemlig fintfolk på besøk i kveld;) Mer om det i morgen!god torsdag!

onsdag 25. november 2009

I gang!


Jepp, her er julen i gang! Eskene har kommet frem, og jeg fryder meg over gjensynet med alle de fine nissene våre, og all den andre pynten! Klokka nærmer seg midnatt, det er julemusikk fra cd-spilleren, julepynt overalt og fullt kaos, tente lys og kongerøkelse, en ivrig julepynter, og en mann som sover på sofaen... Alt er som det pleier her med andre ord:)

Nå skal jeg pynte videre (og nei, det er ikke for tidlig i det hele tatt!:)) og skrelle meg en mandarin;)


God natt!

tirsdag 24. november 2009

Sølvpuss
I går pusset jeg sølv, og er ferdig med ihvertfall en av tingene som "må" gjøres før jul! Vi har ikke så veldig mye, og en del er nysølv også, men jeg synes det er like sjarmerende. Den store og den lille bollen i sølv med glasskål i er gamle, og de er jeg veldig glad i. Passer perfekt på godtebordet til jul:)

Vi har vanligvis ikke godteri stående i huset slik, da hadde det isåfall ikke stått der lenge;) Vi har litt igjen  etter Augusta sin bursdag i helga.På kjøkkenbenken har sølvtøyet fått plass i en gammel mugge, et fransk kaffeglass og i en glasskål. Jeg tenker å la det ligge fremme (eller ihvertfall lett tilgjengelig) frem til jul, for da blir det sikkert brukt oftere! Ligger det i esker eller i plastikk blir det mer tiltak å ta det frem, synes jeg ihvertfall. Dessuten pynter det jo opp!
I dag er det èn måned til julaften!

ha en flott dag!

søndag 22. november 2009

En liten dukkemamma ♥

En av gavene Augusta fikk i går, var en hel garderobe til dukkene sine! Det er min flinke svigermor som har strikket, hun er utrolig flink med hendene. I dag har dukkene fått på ulike antrekk, og blitt lekt og dullet med.

Jeg må bare takke skjønne, snille Jorid nok en gang! Hun har hjulpet meg med noen ting på bloggen de siste dagene, og i dag hadde hun min blogg som dagens blogganbefaling! Tusen, tusen takk!
Angående bildestørrelsen på bloggen, får jeg ikke helt bestemt meg. I noen innlegg vil jeg kanskje ha store bilder, og i andre små. Uansett er det nye bloggoppsettet mye enklere synes jeg, men litt uvant. Dere som spør meg om hvordan jeg får bl.a snø og store bilder på bloggen burde gå inn på Jorid sin blogg, hun har egne innlegg som forklarer det! Snille Jorid!
Tenk at det bare er en uke til første søndag i advent... Hjelpe meg! Kjenner at jeg får både sommerfugler i magen og litt småpanikk på en gang... Men uansett er det en herlig tid, og i år skal den virkelig nytes! Jeg tenker å ta opp noen esker med julepynt til uka, og pynte litt hver dag. Hos oss er det nemlig fullt julehus fra første desember. I tillegg skal jeg jo ha "julekalender" på bloggen, dvs et nytt innlegg hver dag frem til jul. Jeg gleder meg! (må innrømme at jeg hører på julemusikk akkurat nå;))Storebror ville også være med å leke litt. Som dere kan se på bildene elsker Augusta å leke med dukker, så gaven fra bestemor falt virkelig i smak! Hun har fått enda flere antrekk en de som er på bildene, men jeg fikk ikke tatt bilder av alle!


goood søndagskveld!