fredag 30. oktober 2009

God helg!

I dag er det grått og trist vær, med andre ord blir det en skikkelig innedag! Jeg har vært innom et par bruktbutikker i dag, og funnet litt koselig julepynt. Ikke noe store greier, men gøy alikevel:) Nå skal jeg sette i gang med å lage fredagspizzaen!


Ble så inspirert av Marie med bloggen Vita Ranunkler, som hadde satt lys i en zinkbøtte og pyntet med kongler. Her er min lille variant, den står på stuebordet.


En liten julegris har jeg også kjøpt i dag, av skjønne Lena, med nettbutikken Bo med barn! Takk for en hyggelig handel Lena:)
ha en riktig god helg!

torsdag 29. oktober 2009

Høst på stranda

I dag har min skjønne venninne Monica (Min lille drøm) og jeg tatt med oss ungene på tur til sjøen! Vi grillet pølser og spiste kjeks, ungene lekte og lette etter skjell, og sola skinte!


Full fart ned sklia!To gode venner.


Augusta måtte varme seg litt i dunposen. Det var nydelig i sola, men ganske kaldt i skyggen!Sjøstjerne!Ferdinand plukket med seg skjell hjem fra stranden, nå pynter de opp på et brett i stua, med grener med røde bær, fluesopper og stearinlys. Sommer, høst og jul i skjønn forening:)
l
Torsdag allerede....
b
b
ha en fin kveld!

tirsdag 27. oktober 2009

Rent og pent på badet;)

I dag er det badet vårt oppe som har fått seg en skikkelig vask! Skuffer og skap er ryddet og vasket her også, og en hel bærepose ble kastet, utrolig hva som samler seg opp av nesten tomme shampoflasker og solkremer.. Hos oss er det ihvertfall sånn:)


Badet oppe går i hvitt, både gulv, vegger og tak.


Jeg synes gamle møbler er koselig, også på badet!
Sminkesakene fikk seg også en opprensning:) Det lille skapet fra Ikea er veldig kjekt, og var en nødvendighet da lillemor ble mobil. Da måtte ting opp i høyden, redde det som reddes kan! Selv om hun nærmer seg to år, elsker hun fortsatt å dra ting ut av skuffer og skap.
I dag hadde jeg en deilig og rolig morgen. God frokost, God Morgen Norge på tv, en fersk avis og noen juleblader fra i fjor. En fin start på dagen:)


Og med duft av mandariner, ble julestemningen total! Jeg har også hentet to julebøker på posten i dag, som jeg har bestilt fra Capris. Dermed tror jeg kvelden blir ganske bra også:)


Sola skinte gjennom vinduet, og laget et nydelig lys i stua..
n
n
n
ha en kjempefin kveld!

søndag 25. oktober 2009

En bloggfri uke er over. De første dagene var det litt uvant å ikke blogge, fikk nesten litt abstinenser;) De siste dagene har jeg innsett hvor mye tid jeg fikk til overs da jeg ikke brukte tid på bloggen. Og da begynner nok en gang tankene å surre om å kanskje kutte ut bloggingen. Men jeg synes jo det er så gøy også, så jeg fortsetter ihvertfall litt til;)


Som sagt har vi skrevet en liste over hva som skal gjøres i huset før jul! Vi flyttet inn for 3,5 år siden, fikk vårt første barn tre uker etterpå, og nr to 19 måneder etter. Med andre ord har vi ikke hatt så mye tid til å vaske inni skap og skuffer, og nå var det på høy tid! Og så deilig det er etterpå:)
n
Kjøkkenet er ferdig vasket (bortsett fra kjøleskapet...) og to ikea-poser er fulle med ting som skal til pappa skrotnisse. I glasskapene har det blitt litt forandring, servisene fra Figgjo i lyseblått, lysegrønt og gult har byttet plass, og nå er det kun hvitt og glass (og litt rødt) som er synlig. Det ble litt ryddigere med èn gang;)


I går var mamma og jeg på samler- og antikkmesse, der kjøpte jeg blant annet den fine porselenskoppen med blomstermotiv (var visst til kaffe, og den kommer fra Frankrike). Jeg fant også noen koselige småting som jeg skal pynte med til jul, det kommer på bloggen i desember!


Utenfor kjøkkenvinduet har fuglene fått dagens påfyll med brødbiter.
I skapene er det orden, jeg liker å ha tingene lett tilgjengelig, og ikke måtte behøve å løfte og flytte på ting for å få noe ut. Disse bollene og kannene er i daglig bruk.


Tusen tusen takk til alle som har skrevet så hyggelige kommentarer og mailer til meg, det setter jeg kjempestor pris på! Koselig å høre at man er savnet, og jeg har savnet dere også!
n
Jeg har aldri følt at det å blogge har vært en plikt, men jeg synes faktisk man har en plikt til å gi noe tilbake også. Å svare på alle kommentarer er ikke lett, og det trenger man jo ikke, men å kunne skrive litt tilbake en gang iblant er viktig. Og det er det jeg må bli bedre på! Helst vil jeg publisere innlegg ofte, svare på kommentarer og lese mange blogger.. Men det er ikke alltid lett å få det til. Jeg er ihvertfall veldig glad for at DU leser bloggen min, tusen takk for det!
m
m
ha en flott kveld!

søndag 18. oktober 2009

Bloggfri uke!

Jeg ligger på etterskudd. Med klesvask, rengjøring, og den lange lista med ting som skal gjøres i huset før jul! Jeg har derfor bestemt meg for å ta en uke "fri" fra bloggen. De fleste som blogger vet nok hvor tidkrevende det kan være. Den neste uken må jeg rett og slett prioritere andre ting:)
m
En annen ting jeg ligger på etterskudd med, er å svare på alle de koselige hilsenene dere legger igjen. Derfor vil jeg bruke denne uka på det også. Jeg har dessverre ikke mulighet til å svare på spørsmål og hilsener fra tidligere innlegg, men alle som skriver en hilsen under dette innlegget skal få svar:) Beklager at jeg har vært sløv den siste tiden, dette får være en ny mulighet;)

n
n
n

ha en fin uke alle sammen!

lørdag 17. oktober 2009

Gamle barnebøker

Jeg er alltid på utkikk etter gamle barnebøker (føler nesten at jeg er på evig jakt etter gamle ting...), det finnes så mange koselige bøker som ikke er å få tak i i butikkene lenger.Alle disse bøkene har kommet i hus den siste uka. De har nok gledet mange barn opp igjennom, og nå står de her og skal glede våre barn.En av de fineste (synes jeg!) er Barnas flora, med masse flotte blomsterbilder. Det får være min erstatning for gamle skoleplansjer, siden jeg dessverre ikke har noen av de.


Smånissene av Elsa Beskow har mange nydelige motiver.Putte i blåbærskogen.En klassiker, og en av Ferdinands favoritter om dagen.


Lille Ida.Et bilde av en annen av mine favoritter, som jeg har kjøpt brukt tidligere, Lek med Mons og Marit fra vår til vinter.


Men her er min aller største favoritt, bamsen jeg hadde da jeg var liten. Insa og jeg holdt sammen i tykt og tynt, og fortvilelsen var stor da mamma vasket den og hang den på snora etter halen. Jeg hadde den i senga veldig lenge (den ble til slutt kastet ut av mannen min;)) og nå slapper den av på dagsenga til Ferdinand. Det ser dessverre ikke ut til at mine barn får noen favorittkosedyr, litt trist synes jeg!
m
m
I dag skal Ferdinand og jeg i 3-årsdag, og i morgen er det søndagsmiddag hos mamma.
n
n
n
God helg!