onsdag 30. september 2009

Årets siste...

...roser er plukket inn fra hagen. Nå knopper står riktignok igjen, kanskje blir det fine blomster av de også. Roser må være en av de mest takknemmelige blomstene man kan ha. Blomstrer fra tidlig til seint, og krever ikke så mye. Min favoritt i år har vært denne hvite, Winchester Cathedral. Den tåler lite regn (tydeligvis;)), men ser fantastisk ut, og lukter herlig.
Disse to små kannene er jeg veldig glad i. De er like i fasongen, men allikevel forskjellige som dere ser;) Jeg merker at jeg bryr meg mer og mer om de gamle tingene mine, og nyter å bruke dem i dagliglivet.


Kulda kom brått i år. Opptil flere minusgrader om natta, og jeg tenner lys inne om dagen for å få varme i huset. Jeg liker å ha det godt og varmt inne (bare spør de som er på besøk her;))


Mine småtroll liker så godt å sitte på kjøkkenbenken mens jeg lager middag. Her har de full oversikt, og det vanker gjerne noen smaksprøver:) Må bare fortelle om kveldsmaten til Ferdinand i dag.... Brødskive med banos og majones!!! Skrekk og gru!! Han fikk mast seg til det, og syntes visst det var godt også;(


Augustamor i kjent positur, med en dukke under armen...
nyt den siste septemberkvelden!

tirsdag 29. september 2009

Fargerik tirsdag

I dag har jeg omgitt meg med masse farger, mer enn jeg er vant til tror jeg:)


Man vet at man er interiørblogger når man kjøper økologiske tomater i masse herlige farger, selv om man egentlig ikke spiser så mye tomater... (men tenker at de er jo fine å se på, og vil ta seg bra ut på bloggen.. Huff:))


En stor grunn til min fargerike dag ser dere her. Jeg har hatt ungene hjemme fra barnehagen i dag, vi er alle litt såre i halsen, og jeg tenkte vi kunne ha godt av å slappe av hjemme en dag. Vi lå først og leste bøker i dobbeltsenga til klokka var nesten 9.30, resten av formiddagen så vi på film, var på lekeplassen, spiste lunsj på verandaen, og ikke minst, lekte med Duplo!


Man kan jo ikke annet enn å bli i godt humør av å leke med disse herlige fargene. Ungene kan leke i timesvis, og jeg kan sitte og se på dem leke i timesvis.. Små barnehender som bygger klosser med stor iver, og øyne som lyser av glede og dyp konsentrasjon.Morsomt å se hvordan de setter ting sammen også. Jeg skulle egentlig bygge et hus, men Ferdinand mente at her måtte dyrene bo. Se på de små grisungene nederst som nusser;)


Da jeg tok frem kameraet satt Augusta seg rett ned på en krakk og poserte. Begynner visst å bli vant til at mamma tar mange bilder:)Siden ugler er i vinden for tida, kan jo jeg vise ugla i vårt hus:) Den store kurven i stoff er kjempekjekk til oppbevaring av Duplo, og den kan pakkes helt sammen. Vi har fått den av min skjønne svigerinne, hun har kjøpt den i USA. Ugler minner meg forøvrig om Den Gode Feen:)


I går var jeg i byen og kjøpte vintersko til begge barna, og høstsko til Augusta. Hadde ingen planer om at hennes skulle være rosa, men herlige er de. Høstskoa (til høyre) ville jeg egentlig ha i beige, men de hadde ikke størrelsen. Rosa er vel aldri galt til ei jente på snart 2 uansett:)


Nå går det mot vinter dere, det er kuldegrader om natta! Brrrr....
n
n
n
Ha en flott kveld!


mandag 28. september 2009

Eplekake

Å bake eplekaker hører med til høsten. Men jeg gjør det nesten aldri, rett og slett fordi jeg ikke får det til... I dag bestemte jeg meg får å gi det et nytt forsøk;)


Kjøkkenvekta har jeg hatt lenge, men jeg liker ikke å ha ting stående på benken, og derfor har den stått langt inne i skapet i gangen. Jeg har faktisk vurdert å gi den til pappa skrotnisse så han kan selge den i butikken, men den fortjener kanskje en sjanse til. De er jo litt koselige også.Norske epler, fra Telemark.
Noen av eplene hadde litt rosaskjær, herlig:)


Det ferdige resultatet! Det vanskeligste når man baker kaker er steketiden, synes jeg. Denne ble nok litt for godt stekt i kanten, men den måtte stå så lenge for å bli gjennomstekt. Er det noen som har tips i forhold til steking? Evt noen gode eplekakeoppskrifter?:)


Da ble det varm eplekake med krem til kveldsmat. Oppskriften fant jeg her, og den kan absolutt anbefales!

For noen dager siden fikk jeg en BEST BLOG award av Cecilie, med bloggen Den blå halvkule. Den er forøvrig en av mine favoritter, og absolutt verdt et besøk! Tusen takk Cecilie:)
n
Jeg vil gi den videre til en annen av mine favoritter, skjønne Merethe, som har hatt blogg tidligere, og endelig har startet opp igjen:) , besøk Many little blessings :)
n
nn
Jeg får mange spørsmål om den "rustne" lysestaken jeg har i stua, blant annet om hvor den er kjøpt. Vi fikk den i innflytningsgave for fire år siden, og den er kjøpt i en lokal interiørbutikk. Derfor vet jeg dessverre ikke om den fortsatt selges, og evt hvor.
n
n
n
ha en fin kveld!
n

søndag 27. september 2009

Nytt til småfuglene!

Jeg skrev i forrige innlegg at jeg hadde kjøpt noe nytt til småfuglene! Jeg så det da jeg var på det lokale hagesenteret i forrige uke. Siden prisen var litt stiv, reiste jeg dessverre hjem uten.. Men jeg fikk det ikke ut av tankene, og siden det er salg nå, reiste jeg innom noen dager senere, for å se om det var nedsatt..


Jeg fikk vite at jeg kunne få 25% rabatt, men jeg syntes fortsatt det var for dyrt, og kikket derfor videre i hagesenteret. Der var alle busker og planter på 50%, og siden vi har en skråning i hagen som sårt trenger en make-over, kjøpte jeg en god del busker til å ha der.. Tydeligvis ganske mange, for da jeg skulle betale, sa hun som ekspederte meg at jeg kunne få 50% rabatt på...


....fuglebrettet også! Og da kunne jeg ikke si nei! Siden jeg hadde fått litt penger til bursdagen, brukte jeg dem. Moralen er altså at det lønner seg å handle mye damer;)


Her er det i sin helhet. Det står ved siden av syrinbusken, og vi ser det fra kjøkkenvinduene når vi spiser. Jeg er så glad jeg kjøpte det, tror jeg aldri hadde klart å glemme det...


En stor og flott hortensia falt jeg også for, den fikk jeg for 45 kroner.


Man merker at det blir kaldere ute nå, i dag har vi tent stearinlys inne hele dagen. I kveld skal vi tenne enda flere lys, og så skal mannen min og jeg se the reader, som jeg fikk av han og ungene til bursdagen... Kate Winslet er en av mine favoritter!
n
n
ha en kjempefin søndagskveld!
n
n

,

fredag 25. september 2009

Høst i hallen

Tusen takk for alle bursdagsgratulasjoner! Dere er herlige;)


I dag har jeg ordnet litt i hallen. Den lille benken står rett på innsiden av døra, og jeg kan love dere at den aldri ser slik ut... Vanligvis er det et par vesker og en stellebag på den ene siden, og noen tomme brusflasker på den andre. Og oppå er det gjerne noe også, nøkler, klær... Ja ja. Men det er vel ikke akkurat inspirerende å se bilder av sånt, og siden det ser slik ut akkurat nå, er det det jeg viser:)


Jeg fikk flotte bursdagsgaver av mamma i går. Vi elsker antikviteter begge to, og hun kjenner smaken min veldig godt. Jeg fikk blant annet disse to gamle putetrekkene.


En nydelig bukett med roser fikk jeg også. De fikk plass i "høst-kannen", som jeg har fått av henne tidligere.


Ved siden av benken er det et Pax-skap fra ikea, med glassdører i midten. Det er fire "skapdeler", så her har vi god plass til jakker, luer, skjerf og votter. Og mye annet..Av mamma fikk jeg også dette nydelige "bildet" til å henge i vinduet! Jeg har nesten ikke sett noe skjønnere... Tenk så fint det blir å se på når snøen daler ned utenfor vinduet... Jeg fikk også noen fine, gamle ting til å henge på juletreet, det får dere se en annen dag.
n
n
god helg!
n
n
Jeg har kjøpt nok en fin ting til småfuglene i dag, gleder meg til å vise dere i neste innlegg!
n
n

torsdag 24. september 2009

27

I dag fyller jeg 27 år! Og jeg er så barnslig at jeg fortsatt synes det er kjempegøy å ha bursdag;) Dagen har vært veldig fin til nå, med gave og kort fra mann og barn. Men det beste var vel da Ferdinand på 3 år sang bursdagssangen for meg ved kjøkkenbordet, for så å tømme oppvaskmaskinen på eget initiativ etterpå! Skjønningen;)


Blomstene fikk jeg av mannen min i går, da hadde vi 4-års bryllupsdag

Jeg fikk mange spørsmål om hvor dukkevuggen til Augusta er kjøpt, og siden jeg ikke har rukket å svare alle, skriver jeg det her: Jeg kjøpte den på Plym & co i Sandefjord, nettbutikken heter plymshop.no. Den er dessverre utsolgt der nå, men det kan jo hende de får den inn igjen. Merket heter Pinolini, og den ser ut til å være av veldig god kvalitet!


b
b
ha en fin torsdag!
v
v
Her skinner sola, og jeg skal pusse vinduer;)
b
b

onsdag 23. september 2009

Hagen i slutten av september ♥

Nå er siste rest av sommerblomster ryddet vekk, og i hagen begynner busker og trær å miste bladene sine. Det er ingen tvil om at det går mot høst, og da er det minst like viktig å gjøre det koselig rundt seg synes jeg!Jeg kjøpte en del blomsterløk i går, perleblomster, snøklokker, krokus... Noen skal i krukker og andre i bedene. Da blir det fint i hagen når våren kommer også!
De amerikanske blåbær-buskene får en nydelig farge om høsten.


Syrinhortensia.

En duggfrisk rosegren lener seg mot husveggen.
Junisøtmispelen skifter farge.

I ettermiddag skal Ferdinand og jeg i bursdag, nabojenta fyller fire år
n
n
n
ha en fin onsdag!