torsdag 30. juli 2009

Regnværsdag

I dag har det vært en skikkelig regnværsdag, og vi har kost oss masse! Dagen begynte med en tur i badeparken, før vi spiste god lunsj. I ettermiddag tok vi på oss regntøyet og gikk ut en tur, og i kveld har vi kost oss med hjemmelaget pizza og nybakte kanelboller! En perfekt sommerdag synes jeg (som fortsatt ikke savner sola;))Hvem drømmer vel ikke om et slikt tre i hagen... Sukk:)
Sol og regn om hverandre!

Jeg har vært veldig heldig og fått mange awarder i det siste, som jeg tenkte å vise og gi videre i dag. Men det har blitt så mange at jeg nesten har mistet oversikten (huff, det hørtes skrytete ut...) og jeg rekker dessverre ikke å finne frem alle jeg har fått. Jeg vil derfor TAKKE så veldig mye her, til dere som har gitt dem til meg! Og spesielt til dere som har gitt meg tre stykker! Føler at det er utakknemmelig å gjøre det slik, men denne gangen får det bli ingen nevnt, ingen glemt.. Takk til alle sammen:)Til gjengjeld får jeg servere på en nybakt kanelbolle....:)
n
n
n
ha en flott kveld!

lørdag 25. juli 2009

Nytt skap i stua!

Vi har fått et nytt skap i stua! Det var tidligere i furu, og har stått på hytta til mamma i mange år. De siste månedene har det stått i vår garasje, jeg tenkte egentlig å ha det (ihvertfall den nederste delen) på rommet til Augusta, men så kom jeg plutselig på at det ville være perfekt å ha det i stua! Etter tre strøk med hvit maling er det nå på plass!


Deilig med enda mer skapplass! Jeg har satt inn to av de hvite servisene mine, glass, og de fineste gamle skålene mine.


Det står i hjørnet i stua, rett ved kjøkkenet. Det var her ungene hadde sin egen krok tidligere. Nå er barnemøblene satt opp på rommet til Augusta. Jeg synes det nye skapet/skatollet er praktisk, med masse oppbevaring (i skuffene kan vi ha leker og spill), og en ekstra sitteplass, når ungene vil tegne, eller jeg skal begynne med julpysselet:)


Vanskelig å holde lankene unna mens mamma tar bilder;)


Den fine blomsterbuketten har jeg fått av min kjære mamma:)

Slik ser skapet ut når dørene er lukket. Det mangler knotter, jeg er på utkikk etter noen små i hvitt porselen.


Må ta med et bilde av mine herlige barn som sitter med hver sin skål med lørdagsgodt og ser på barne-tv. Når ungene er så nære i alder (det er 1,5 år mellom dem) får de en veldig god kontakt, og de leker så fint sammen. Men det er en god del krangling også...:)ha en fin kveld!

fredag 24. juli 2009

Husmorsysler

I dag har jeg kost meg med noe av det beste jeg vet, å lage saft! Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn den herlige lukta som fyller huset når man safter og sylter, den er et herlig barndomsminne for meg. Og nå er det jeg selv som safter, mens ungene flyr rundt bena mine:)


Hagen vår er bare tre år gammel, men solbærbusken jeg plantet den første sommeren har vokst seg kjempestor, i dag plukket jeg 2 kg bær av den! De to ripsbuskene kom i fjor, og tilsammen var det 300 gram på dem. Derfor ble det solbær....


...og rips i salig blanding!


For noen år siden fikk jeg en saftkoker av pappa skrotnisse, men den hadde blitt preget av å stå ute i garasjen litt for lenge.. Derfor gikk jeg til anskaffelse av en ny i dag, og noen nett pris var det ikke på den.. Men den kan brukes på induksjonstopp (det kunne ikke den gamle) og jeg skal bruke den hvert eneste år! (det var argumentene jeg sa til mannen min også;))


Og her ser dere resultatet! Nydelig saft, akkurat passe søt og syrlig!


Som sagt brukte jeg 2 kg solbær og 300 gram rips, så det ble jo nesten solbærsaft da... Jeg brukte ca 1,3 kg sukker (såpass måtte jeg faktisk ha også!). Det ble tilsammen nesten 3 liter saft!
n
Pappa har hagen full av bær som de ikke skal plukke, så jeg lurer på å ta meg en tur dit en dag.. Hadde vært godt med litt ripssaft også:) Jeg elsker slike husmorsysler, skulle visst ha levd på 50-tallet tror jeg;)

TUSEN TUSEN takk til alle dere som skriver så koselige hilsener hos meg! I det siste har jeg fått noen veldig varmende og positive kommentarer, og det gir meg masse inspirajon til å fortsette med bloggingen! Tusen takk:)
n
n
nn
ha en fin fredagskveld!

torsdag 23. juli 2009

Innedager ♥

Vi er godt i gang med første ferieuke, og siden været ikke er det beste, har vi hatt noen herlige innedager!

Vi koser oss med barna, og leker med kitt, duplo, leser bøker og ser på film. Bringebærsyltetøy og nystekte kjøttkaker ligger i fryseren, klare for høstens og vinterens måltider. Augusta ordner litt på sitt eget kjøkken også:)


My little Pony-klistremerkebok passer fint for små jentelanker.Vi holder på med noen små prosjekter inne og ute, og i løpet av de neste dagene skal vi plukke inn rips og solbær fra hagen, og lage saft! Det blir nok ikke mange desiliterene men;) Og enda har vi to ferieuker til:)
ha en fin kveld!

lørdag 18. juli 2009

Yndig...

Jeg synes det er ordet som best beskriver rosene som vokser i hagene nå... Jeg har blitt veldig glad i roser, og liker spesielt godt de som er sart rosa.


Den nydelige lille buketten med rosa hageroser har jeg fått av ei venninne, og det fine kortet også. Slike ønsker om god bedring varmer veldig, og nå står de på et zinkfat på stuebordet, og minner meg om hvor mange flotte mennesker jeg har rundt meg!


I dag har det regnet nesten kontinuerlig, helt herlig synes jeg! Vi rakk en liten sykkeltur før regnet startet, men etter det har vi nesten bare vært inne, bakt boller og hatt koselig besøk.Denne buketten fikk jeg av tanta og onkelen min, den ble levert av bud på døra, og det er like spennende hver gang! (det skjer ikke så veldig ofte, så det er veldig spennende når det skjer)Til slutt må jeg takke for alle de flotte hilsenene angående rommet til Augusta, så mange snille og fine ord dere legger igjen! Og TUSEN TAKK til dere som har gitt meg en award, har ikke fått nevnt dere her på bloggen, men skal prøve å få takket personlig:)


god helg!