mandag 30. mars 2009

Påskegult

Vi omgir oss (naturlig nok) med mye gult om dagen! Her jeg sitter og blogger er det gult å se flere steder rundt meg! Det er jo en typisk påskefarge, men jeg liker fargen ellers i året også!


Til og med strikketøyet mitt er gult!


En kjempe-kylling på toppen av hjørneskapet.


Påskeliljene blomstrer fortsatt på trappa. Men noen av dem er det på tide å bytte ut nå!


Jeg har fått noen kommentarer om at jeg har mye påskepynt, og det stemmer nok det.. Jeg har faktisk en 70 liters eske, og enda litt. Noen av tingene har jeg fått av mamma opp igjennom årene, hun er også veldig glad i pynt:) Jeg er rett og slett veldig glad i å pynte, om det er til jul, påske eller 17.mai:)
k
Et påskeegg mannen min malte for noen år siden. Vi hadde våre egne påsketradisjoner også før vi fikk barn. Vi har tatt vare på eggene vi har malt, men antallet ble kraftig redusert i år, da ungene var alene med dem et lite øyeblikk:) Da er det jo bare å male nye:)


I dag har Ferdinand og jeg vært på en liten handle- og kafètur. Det var koselig å gjøre noe bare oss to, og det var lenge siden sist. I lekebutikken fikk han velge seg et dyr, som er hans store "lidenskap". Vi var i Dyreparken i Kristiansand i går, og han syntes derfor det var gøy å se løvene og tigrene igjen i butikken i dag. Alikevel endte valget på disse to (hadde ikke hjerte til å si at han bare kunne få ett når han sto med disse to i den lille neven). Blant alle store, tøffe dyr valgte han disse to. Litt godt å se at gutten min som nærmer seg tre, fortsatt kan være "liten".
Og de passet jo veldig bra siden det snart er påske;)


Må vise dette lille lammet også. Det er mitt fra da jeg var liten. Jeg var veldig glad i dyr og bamser, og har fortsatt flere av kosedyrene mine. Dette lammet skulle jeg ha med en gang jeg skulle overnatte hos noen venner av oss. Da leggetid nærmet seg var lammet borte.. Og jeg ble dypt fortvilet.. Det endte med at faren i huset måtte kjøre meg tilbake til nabobyen for å lete etter det. På utsiden av et kjøpesenter vi hadde vært innom lå det i snøen, og gjensynsgleden var stor! Nå er det mine barn som leker med det:)


Tusen takk for de koselige hilsenene dere skriver hos meg!
j
j
j
j
Ha en flott kveld!

fredag 27. mars 2009

Påskepyntet hus

Siden det har snødd sidelengs i nesten hele dag, måtte vi finne på noe koselig inne! Vi fant frem esken med påskepynt, og begynte å gjøre huset klart til påske!


Som til jul liker jeg at pynten skal være tradisjonell. Så nå er stua fylt opp av kyllinger, kaniner og påskeegg.


Ferdinand hjelper til, han har selvfølgelig en mening om hvor tingene skal stå;)Jeg har flere gamle påske-skåler, og er veldig glad i disse. Ting som har en historie betyr ekstra mye for meg.

j
Det har blitt litt påskestemning i tallerkenhylla også.


Små, dunete kyllinger har jeg stort hjerte for.

Og kaniner da.. Men det vet dere jo:)


På den gamle hylla står påskeegget jeg hadde som barn. Det har jeg mange gode minner forbundet med.


to shabby kyllinger, kjøpt på antikvitetsmarked.
Da lillemor våknet fra formiddagsluren sin skulle selvfølgelig kyllingene utforskes!


...slik kommer nok vinduskarmene til å se ut hver kveld;)
Jeg var jo så heldig at snille pippilotta kjøpte to maileg-påskeegg for meg! Da jeg så at butikken (som også har blogg!) Fryd for øyet hadde små egg som kan henges på grener, spurte jeg om det var mulig å kjøpe noen og få dem sendt i posten (siden jeg bor et stykke unna butikken). Det gikk, og takket være super service er eggene nå på plass i stua! Grenene de henger på er litt puslete, men da jeg gikk ut i joggebuksa i snøstormen tok jeg fra det første treet jeg fant!


Nydelige egg, i rosa, lyseblått og lysegrønt- de kan åpnes og har samme prikker inni som de store eggene.


Påskekyllingen Ferdinand lagde i barnehagen i fjor er på plass i vinduet.


Og i dag har Ferdinand og jeg hatt vårt eget lille påskeverksted. Vi lagde slike kyllinger...


Og Ferdinand lagde påskekort. Han er på vei til Kristiansand med bestemoren sin nå, og har med kylling og kort i sekken, som han skal gi til oldemoren sin på 90 år.Til dere som fortsatt henger med ønsker jeg en....
RIKTIG GOD HELG!

onsdag 25. mars 2009

Frem med pastellene!

I dag har Augusta og jeg kost oss hjemme! De dagene jeg kan være hjemme med ungene er uten tvil de beste! Det har vært skiftende vær i dag, fra strålende sol til "snøstorm". Heldigvis er det ingen tvil om at våren er på vei, og da er det på tide å finne frem pastellene! (dvs, de har vel aldri vært helt borte...:))
Vi hadde besøk av min gode venninne Monica (med bloggen Min lille drøm) og sønnen hennes i dag, og da fikk vi de søte påskeeggene som henger på "treet". Tusen takk igjen:)Moccakoppene i pasteller fra PP gjør det fargerikt i hjørneskapet!


Green Gate i gangen!


Noen av blomstene denne uka. Håper de varer lenge!ha en flott kveld!

søndag 22. mars 2009

Påskeutstilling og pizzaverksted


Jeg har lenge hatt denne "hylla" liggende. Den har vært min i mange år, fra jeg bodde på jenterommet hjemme. Etter den tid har jeg ikke helt visst hva jeg skulle bruke den til, og den har ikke vært i bruk. Men nå har den kommet frem, og den står på hylla vi har i gangen. Tanken er at det kan være et "årstidskap", og at innholdet kan byttes ut etter ulike årstider og høytider.
Idèen har jeg fra den nydelige bloggen Haust, som for øvrig er en av mine favoritter.
Hun og ungene har utstillinger i en vinduskarm, akkurat nå er det vårutstilling der. I høstutstillingen hadde de nydelige, hjemmelagde fluesopper, det kan du se under "oktober 2008" på bloggen hennes.

Akkurat nå står det mest pynteting i hylla, men jeg håper den etterhvert kan fylles med hjemmelagde ting fra små barnehender. Kanskje kommer det noen små kyllinger nærmere påske? Til sommeren kan vi finne steiner og skjell på stranda, som kan pynte opp. Et lite utvalg av årtidens blomster passer også inn:)


Denne brosja har moren til min beste venninne heklet til meg, jeg fikk den da jeg hadde blitt mamma til Ferdinand. Den betyr mye for meg, fordi jeg er så glad i denne dama.


Om fredagen var svigerinna mi på besøk, den eldste søstra til mannen min. Hun bor i Oslo, så vi ser henne ikke så ofte som vi gjerne skulle. Ungene er veldig begeistret for tante Anette, de leker og har det så moro. Som dere såvidt kan se på bildet har hun lange, brune krøller... Gjett om jeg skulle ønske at et av barna våre arvet det håret! Men det ser ikke sånn ut gitt:)


Siden Anette er vegetarianer, tenkte jeg vi kunne ha et pizzaverksted, at alle laget sin egen pizza. Da kunne man velge selv hva man ville ha på! Vi har aldri hatt det her hjemme før, men vi skal absolutt ha det igjen, det var stor suksess, og ungene elsket det!


Ferdinand er i full sving.

-det er vel lov til å smake?


"HELT TOMT!" -sier Ferdinand, og holder opp et fat. Og det var jo ikke rart, alt havnet jo på hans pizza.. En god del ble pellet av etterpå..


Det ferdige resultatet! Pizzaverksted kan absolutt anbefales, for store og små!
b
b
b
b
ha en fin dag!