fredag 27. februar 2009

Løvinne mot sin vilje..

Som jeg skrev i forrige innlegg var det karneval i barnehagen til ungene i går! Det var ikke lett å vite hva man skulle kle ut en aktiv ettåring og en trassig snart-treåring som...


Jeg er litt imot å bruke masse penger på slike ting også, og tenkte egentlig å lage noe til Augusta selv, dvs gjøre det enkelt med hvit body og strømpebukse, og kaninører og hale feks. Men da ei venninne sa hun hadde et løve-kostyme jeg kunne låne, takket jeg selvfølgelig ja til det:)


Som forventet ville lillemor IKKE ha på hetta hvor løvehodet var. Ikke snakk om.. Hun rev og slet i den helt til den var av.. Jeg synes lillegutten til Drømmen om en eplehage hadde så fine værhår da han var løve, men fikk ikke helt til å tegne samme på Augusta.. Hun prøvde nemlig å spise kajalen jeg brukte:)Skummel løve..


Her nærmer vi oss klare for avreise. Ferdinand var veldig opptatt av løvens hale, eller tisselass, som han kalte det...
k
k
Med Ferdinand gjorde vi det enkelt, og brukte Pinky-kostymet vi kjøpte i Dyreparken i fjor sommer. Han er SVÆRT bestemt om dagen, og jeg tror ikke noe annet hadde kommet på tale. Jeg ville tegne fregner i ansiktet hans, men NEI! Kjekt med egne meninger:)

Så er det helg igjen da:) Herlig! Vi skal på familielunsj- og middag i helgen, men ellers har vi ikke store planer. Men siden det snart er mars, vil jeg prøve å gjøre det enda mer vårlig her hjemme!
k
Tusen tusen takk til dere som så trofast skriver hilsen hos meg! Jeg er så dårlig til å skrive tilbake, selv om jeg titter innom dere! Må prøve å bli bedre der altså..
g
ll
l
god helg!

onsdag 25. februar 2009

Onsdag...

..og ikke så mye nytt fra denne kanten. Dagene går som de pleier. Ungene er endelig friske igjen (*bank i bordet*), og snart er det jammenmeg helg igjen;)


Jeg skulle besøke farmoren min på sykehjemmet i går, og hadde derfor en god grunn til å dra innom en blomsterbutikk:) Jeg kjøpte en blomst til farmor, og noen nye ranunkler til meg selv. (de forrige sto nemlig så kort..) Blomster er noe jeg velger å unne meg, selv i litt "trange" tider:)


Jeg var tidlig ferdig på jobb i dag, og det var så deilig å komme hjem og se at sollyset flommet inn gjennom vinduene! (ikke bare deilig da, for ALT synes jo;)) Siden det var så fint dagslys fikk jeg knipset litt i huset også, selv om det ikke er så mye nytt å vise.. Det blir visst mest blomster denne gangen også:)


Jeg kjøpte to buketter med ranunkler (en hvit og en rosa) og en bukett med brudeslør. Det ble en stor bukett, og tre små. Da kan jeg ha blomster flere steder i stua, og nyte synet når jeg går forbi.

Det blir nesten litt "brudebukett-aktig" med brudeslør synes jeg, men det pynter jo fint opp da.


Og endelig har jeg fått meg en julerose!! Det har jeg hatt lyst på lenge, og har beundret alle de vakre utgavene jeg har sett i interiørblader. Og i blomsterbutikken i går sto den der, bare èn igjen.. Jeg gikk faktisk frem og tilbake til kassen med den flere ganger, men fant til slutt ut at den måtte bli med hjem. Da blomstermannen som ekspederte meg sa at de er ganske vanskelige å få tak i, og at de hadde grabbet til seg et parti når de fikk mulighet, ble avgjørelsen min tatt!


Så gjelder det å holde den i live nå da! Ifølge blomstermannen klarer den seg ute, så nå "avklimatiserer" jeg den, og forbereder den på kulde og snø.. Er det noen som har noen tips om stell? Jeg tenkte å ha den på trappa, der har vi jo overbygg også, kanskje det hjelper litt på kulden.


Dette bildet synes jeg ble litt fint, det er ikke redigert heller. Så et lite kompaktkamera til 800 kr kan da gjøre nytten sin det også.
Til slutt må jeg ha med et bilde av den nydelige kjolen Augusta fikk i bursdagsgave av min kjære venninne Monica og familien hennes. Er den ikke bare nydelig? Marikken-kjole heter den:) Og jeg likte den så godt at jeg måtte bestille den i rosa også;) Tusen takk til dere ♥
OPPDATERING: Kjolen er fra Linus & Lotta, linuslotta.com.
æ
Og helt til slutt måtte jeg ha med denne nydelige sangen (eller verset da) av Astrid Lindgren. Som jeg har skrevet før, går det stort sett i Emil her om dagen, tror hele familien kan de filmene utenat nå.. I en av dem synger nydelige lille Ida denne sangen, og den er så fin, og gir håp om lysere tider:
l
l
7
Du skal ikke tro det blir sommer hvis ingen kan sette litt fart

på sommeren og gjøre den sommerlig

for da kommer blomstene snart!

Jeg gjør sånn at blomstene blomstrer;

jeg gjør hele engen så grønn!

Og nå, nå har sommeren kommet

for nå har jeg jaget bort snøen!
ha en flott kveld!

i morgen skal ungene på karneval i barnehagen...:)

lørdag 21. februar 2009

Tradisjoner

For meg er tradisjoner viktig, og jeg tror det er viktig for barn også. At ting er som de pleier, og som de alltid har vært (ikke til det kjedsommelige da) gir trygghet og stabilitet. Jeg håper å kunne bringe både nye og gamle tradisjoner inn i mine barns liv. Vi er jo en ganske "nyetablert" familie, og må skape tradisjonene våre selv!


Dette med tradisjoner begynte jeg å tenke på i dag da jeg lagde risgrøt til formiddagsmat. Det er en tradisjon jeg ønsker å ha her hjemme, risgrøt på lørdag formiddag.
hh
Her sitter ungene klare til dagens grøtfest:) De har feber begge to, noe som dessverre også begynner å bli en tradisjon her i huset...


Gammel sukkerstrøe jeg fikk av mamma til bursdagen i fjor. Å bruke de samme tingene i hjemmet, skaper jo også tradisjoner. Jeg liker at ting har en historie, og at de kan brukes i mange år til!


Noe annet jeg ønsker at skal bli en tradisjon her hjemme, er at vi spiser måltidene sammen, og helst ved kjøkkenbordet. Nå som vi har så små barn er det jo ikke så utfordrende å få til, men jeg håper vi kan fortsette med det når ungene blir eldre også.

Å gi ungene lørdagsgodt har jeg gledet meg til lenge (jeg har nok et noe spesielt forhold til dette med tradisjoner innser jeg...:)). Ferdinand er ihvertfall veldig fornøyd når han får en skål med litt søtt i på lørdagskvelden. Og lillesøster har oppdaget det søte hun også, kommer i full fart bort til han og sier "nam nam".


Så var det meg og dette med sengeskift da.. Som jeg har skrevet før, skifter jeg på sengene hver uke. Vanligvis er det fredager, men denne uka ble det på lørdag. Og siden snøen har lavet ned i store mengder, måtte jeg henge dynene ut vinduet, og ikke på verandaen i 2.etg som jeg pleier.
Dette med sengeskift er vel ikke en tradisjon kanskje, men det er ihvertfall en rutine jeg liker, og som kan minne oss om at nå er det helg!

Rundt høytider er jo tradisjoner kjempeviktige. Jeg elsker 17.mai, jul, påske og alt som er.
Til påske hører det med påskeegg og påskeharer. Vi skal dra på tur, spise kvikk lunsj og appelsiner, male egg og alt annet som hører til. Ikke så revolusjonerende tradisjoner med andre ord, men de "gode, gamle":)

Til jul finnes det jo veldig mange tradisjoner. De jeg ønsker å ta med i vår familie er at ungene får julekalender, at vi tenner adventslys, og kanskje ser grana tennes i byen. At vi baker pepperkaker og andre julekaker, og lussekatter på luciadagen. Andre ting er å skrive julekort, lage julepynt og hugge juletre. Også pynte da, både treet og huset. Som jeg skrev en gang før jul, er jeg glad i gammel julepynt, og jeg ønsker at huset vårt skal se likt ut (nesten da..:)) hvert år.
I fjor fikk ungene hvert sitt juletre på rommene sine, og det er noe jeg håper vi kan fortsette med. Også alle tradisjonene på julaften da... Julestrømpe, askepott, disneyfilmer, mandel i grøten, julemiddag med familien, julegaver, å gå rundt juletreet... Åh, jula er en fin tid:)


Kalenderen har vi fått i gave fra svigermor, hun har sydd den. Det er et ulikt bilde for hver måned, og jeg synes det er koselig at den kan følge oss året rundt, år etter år. Også er det jo praktisk med en oversikt over aktivitetene våre da, særlig for gutta kanskje:)

Dette er det første farsdagskortet Ferdinand har laget til pappa, det kom han så stolt hjem med fra barnehagen. Det er en koselig tradisjon, som gir gode minner. Mamma har tatt vare på alle morsdagskortene hun har fått av søstra mi og meg, det er så koselig synes jeg.


I morgen er det fastelaven, og da blir det, tradisjonen tro, fastelavensboller med krem. Ris har vi dessverre ikke fått tak i i år, så det spørs om vi ikke må ut i snøværet i morgen, så vi får laget vårt eget:)
l
æ
j
ha en flott helg!

onsdag 18. februar 2009

Blomstertid

Det er ikke stort med blomster i naturen på denne tiden, og da synes jeg det er desto viktigere å ha noen inne:)
Jeg driver ikke med reklame på bloggen vanligvis, men når det kommer til blomster må jeg bare si at Mester Grønn er min favoritt. Stort utvalg, og rimelige priser. De har gjerne ta 3 betal for 2-tilbud, og det benytter jeg meg av!


I går fikk rosa ranunkler bli med hjem......sammen med disse. Det er samme blomstene som jeg fikk av mamma for snart tre uker siden. Da fikk jeg lilla, og de står fortsatt! Så nå håper jeg å kunne nyte denne buketten like lenge!


Jeg kjøpte to buketter, en med hvite og en med hvite med litt rosa på, og blandet dem.


Jeg føler at det er litt "tørre" tider her på bloggen, jeg har ikke så mye å vise eller skrive om. Og det meste her i huset har jeg jo vist før. Får håpe det blir mer å blogge om i tiden som kommer:)
Tusen takk for at DU er innom meg, jeg ønsker deg en flott kveld!


mandag 16. februar 2009

Litt fra helgen ♥

Vi har hatt en travel, men flott helg! Vi har blant annet vært på antikvitetsmesse, spist lunsj hos søstra mi og hennes familie, mannen og jeg har vært på kino, vi har hatt middagsgjester, og i natt har jeg vært på nattevakt. I tillegg har vi lekt litt i snøen. Lite tid til blogging med andre ord, og til å ta bilder:)Blomsten fikk jeg av tante før helga, tusen takk kjære tante:) Den hvite stettskåla i opalin kjøpte jeg på antikvitetsmessa. Vi hadde med oss ungene, så det ble bare en rask visitt:) I tillegg var det veldig overpriset der. Glassflasken rosen står i er egentlig til å ha såpe i, men pumpa ble ødelagt, så nå bruker jeg den som vase.

Små ullsokker til Augusta ble kjøpt på antikvitetsmessa...

...og denne boksen som står på Ferdinands rom. Kjekk til oppbevaring av fargestifter, biler eller dyr.


Augusta har fått ny vårjakke fra mormoren sin. Nydelig farge! Den er fra h&m.Til slutt noen bilder fra da vi var ute i går. Vi gikk bort til skolen vi bor ved, der er det mange hauger ungene (og de voksne:)) kan skli på.

Gleder meg til å ta en bloggerunde i kveld. Nå må jeg sette i gang med middagen!


ha en flott dag!