mandag 28. september 2009

Eplekake

Å bake eplekaker hører med til høsten. Men jeg gjør det nesten aldri, rett og slett fordi jeg ikke får det til... I dag bestemte jeg meg får å gi det et nytt forsøk;)


Kjøkkenvekta har jeg hatt lenge, men jeg liker ikke å ha ting stående på benken, og derfor har den stått langt inne i skapet i gangen. Jeg har faktisk vurdert å gi den til pappa skrotnisse så han kan selge den i butikken, men den fortjener kanskje en sjanse til. De er jo litt koselige også.



Norske epler, fra Telemark.




Noen av eplene hadde litt rosaskjær, herlig:)


Det ferdige resultatet! Det vanskeligste når man baker kaker er steketiden, synes jeg. Denne ble nok litt for godt stekt i kanten, men den måtte stå så lenge for å bli gjennomstekt. Er det noen som har tips i forhold til steking? Evt noen gode eplekakeoppskrifter?:)


Da ble det varm eplekake med krem til kveldsmat. Oppskriften fant jeg her, og den kan absolutt anbefales!

For noen dager siden fikk jeg en BEST BLOG award av Cecilie, med bloggen Den blå halvkule. Den er forøvrig en av mine favoritter, og absolutt verdt et besøk! Tusen takk Cecilie:)
n
Jeg vil gi den videre til en annen av mine favoritter, skjønne Merethe, som har hatt blogg tidligere, og endelig har startet opp igjen:) , besøk Many little blessings :)
n
nn
Jeg får mange spørsmål om den "rustne" lysestaken jeg har i stua, blant annet om hvor den er kjøpt. Vi fikk den i innflytningsgave for fire år siden, og den er kjøpt i en lokal interiørbutikk. Derfor vet jeg dessverre ikke om den fortsatt selges, og evt hvor.
n
n
n
ha en fin kveld!
n

22 kommentarer:

Randi sa...

Vi bakte den samme kaken i går og den var kjempegod. Synes det ser ut som det er perfekt stekt.

OdaAnna sa...

mmmmmm, den så god ut!!

pippilotta sa...

Ja den såg veldig god ut! Sitter her med vann i munnen,må nok til å bake til helgen:)
Vil bare gratulere deg med det fantastik flotte fuglebrettet også, det var jo bare lekkert!!!
Ha en fiiin kveld videre!
Klem!

ELIN sa...

Hei, jeg skreller bare 4 epler og deler i tynne båter som legges i bunnen av en paiform, Så lager jeg en 'deig' av 200 gr smør, 200 gr mel, 200 gr sukker og 1 ts bakepulver som jeg trykker over eplebåtene. Sukker og kanel strøs over hele etterpå, så stekes den i ovnen på 190 grader i 40 min. NYTES lunken med deilig vaniljeis til. Klem fra Elin

Løvetann sa...

Heisann.
Vekta må du ikkje hiva hvis den fungera fint. Eg synes den var knallfine.
Eplekaka ser heilt flotte ut, pga frukten trenge den jo litt ekstra tid. Hvis du synes den blir for mørk kan du bruke det klassiske matpapir-på-toppen-trikset de siste 5-10 minuttene.
Eg er veldig misunnelig på alle eplekakene som dukka opp på bloggane. Eg må lage ein glutefri variant men den e grei nok den. I morgen kommer kanskje min rike onkel på besøk og då skal han få glutenfri eplekaka, he he!

det hvite hjerte sa...

mmmm, det så riktig
så godt ut og jeg
fikk veldig lyst
på eplekake
nå!!!!!!!!

klem til deg

sylvia sa...

hei
å den kaka så veldig god ut.nydelig med eple kake å is,har ikke kake,bare is,så får nøye meg med det.å telemark epler er best..er fra skien jeg,oppvokst på århus.fra sylvia

Fjordheim sa...

Varm eplekaker er jo kjempegodt. Sitter her å prøver å la vær å tenke på at jeg er sulten. Må ikke ha noe mat nå så sent. Ikke lett det når det kommer slike fristelser poppende opp.
Jeg lager ofte eplekake med vaniljekrem oppå, det syns vi er godt her i huset.
Ha en god tirsdag :)

et kjært hjem sa...

Mmm, deilig kake! Og vekta var kjempefin synes jeg :)

Livs Lyst sa...

Du er jo så flink du Silje!!
Jeg har mye å lære her altså.....

Men! Vi har funnet en rye nå! Fra Seljord! (Hvis opphavet er interessant.. hihi)

Skal vaske den og gjøre den i stand, så skal jeg si fra til deg igjen. Aner jo ikke om det hadde vært interessant for deg. Men jeg skal i alle fall si fra da!

Hilsen Liv

Therese sa...

NYDELIG EPLEKAKE MOR. Du er super flink som får det til. Ønsker deg en go tirsdag. KLEM

Frau Putz sa...

Mums! Nu blev jeg helt sulten efter æblekage. Jeg må helt sikkert prøve at bage din, for den ser meget lækker ud.
Klem fra FP

jordbærpiken sa...

Fikk lyst til å lage eplekake jeg nå. Den så kjempegod ut! Du må ikke kvitte deg med vekta da. Den var så fiiiin!

Gratulerer med award, det fortjener du! :)

Ha en god dag. Jeg forbereder huset på besøk i høstferien. Koselig!

Fredrik sa...

digg eplekake'a!!?? du går jo matsidene våre en høy gang!
http://www.varden.no/section/FORBRUKER05/1369

Fredrik

Hverdagsglimt sa...

Det så skikkelig godt ut:)Fine bilder under selve lagingen å:)
Det å kjenne lukten av nybakt i huset er så fantastisk,og høsten er vel en årstid hvor bakeånden kommer skikkelig frem,ivertfall for meg;)Ha en fin kveld:)
klem linda:)

Lovise sa...

Heia. Eplekake er kjempegodt, og jeg baker det ofte. Har ei gammel oppskrift som mamma brukte, og den er alltid vellykket. Koselig i høstkveldene å kose seg med hjemmebakst.

Ingrid Elisabeth sa...

Eplekake er så utrolig godt. Jeg har fått ei oppskrift fra svigermor som aldri slår feil. Den skal stå litt over en time i ovnen, men den blir ikke svidd i kantene...
Du trenger:
200 gram smør
200 gram sukker
4 egg
200 gram hvetemel
2-3-4 epler (alt avhengig av størrelse og hvor mye du ønsker)
sukker og kanel til topping

Lag eggedosis og rør i smeltet smør. Hell i melet og lag en jevn røre.
Hell det hele over i ei godt smurt springform (24 cm feks).
Topp kaka med skrellede epler (slik som du selv har gjort), og dryss over sukker og kanel.

Stekes på 150 grader, midt i ovnen i en time.

Tror kaker vanligvis stekes nederst i ovnen, men denne bruker jeg å steke midt i ovnen uten problem.

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Hei Silje
Nydelige kjøkkenbilder som resulterer i en deilig eplekake og kaffe....nam nam
Fortsatt god uke til deg!!
Klem...Ellen

UNDRING sa...

Den så deilig ut og det smaker ekstra godt med krem til. Flotte bilder du hadde tatt også

Cecilie sa...

Herlig med eplekake! :) Mmm!

Tusen takk for gode ord om bloggen min. Koselig!

Og takk for at du introduserte meg for "many little blessings" - skjønn blogg! :)

Ha en herlig høstlig uke!

Klem, cecilie

Anonym sa...

Hei Silje!

Eplekaken din så veldig god ut. Synes ikke det så ut til å være for mye stekt

Jeg har et tips til deg: Alt jeg baker er fra www.detsoteliv.no. Der har de fantastiske kaker og de blir alltid vellykket fordi det er så gode instrukser og bilder. De har en fantastisk god spesiell eplekake der som heter "syndig eplekake" Den inneholder kransekakemasse og karamellsaus i tillegg til epleskiver, kanel og sukker. Smaken er helt fantastisk!!! Har fått mye skryt for den..klem fra marie

Anonym sa...

Kjempe fine bilder, og delikat kake :) Men hvor kan jeg få tak i sånn hjertebolle du har eplene I ?? :) den var suuuper koselig :)