lørdag 21. februar 2009

Tradisjoner

For meg er tradisjoner viktig, og jeg tror det er viktig for barn også. At ting er som de pleier, og som de alltid har vært (ikke til det kjedsommelige da) gir trygghet og stabilitet. Jeg håper å kunne bringe både nye og gamle tradisjoner inn i mine barns liv. Vi er jo en ganske "nyetablert" familie, og må skape tradisjonene våre selv!


Dette med tradisjoner begynte jeg å tenke på i dag da jeg lagde risgrøt til formiddagsmat. Det er en tradisjon jeg ønsker å ha her hjemme, risgrøt på lørdag formiddag.
hh
Her sitter ungene klare til dagens grøtfest:) De har feber begge to, noe som dessverre også begynner å bli en tradisjon her i huset...


Gammel sukkerstrøe jeg fikk av mamma til bursdagen i fjor. Å bruke de samme tingene i hjemmet, skaper jo også tradisjoner. Jeg liker at ting har en historie, og at de kan brukes i mange år til!


Noe annet jeg ønsker at skal bli en tradisjon her hjemme, er at vi spiser måltidene sammen, og helst ved kjøkkenbordet. Nå som vi har så små barn er det jo ikke så utfordrende å få til, men jeg håper vi kan fortsette med det når ungene blir eldre også.

Å gi ungene lørdagsgodt har jeg gledet meg til lenge (jeg har nok et noe spesielt forhold til dette med tradisjoner innser jeg...:)). Ferdinand er ihvertfall veldig fornøyd når han får en skål med litt søtt i på lørdagskvelden. Og lillesøster har oppdaget det søte hun også, kommer i full fart bort til han og sier "nam nam".


Så var det meg og dette med sengeskift da.. Som jeg har skrevet før, skifter jeg på sengene hver uke. Vanligvis er det fredager, men denne uka ble det på lørdag. Og siden snøen har lavet ned i store mengder, måtte jeg henge dynene ut vinduet, og ikke på verandaen i 2.etg som jeg pleier.
Dette med sengeskift er vel ikke en tradisjon kanskje, men det er ihvertfall en rutine jeg liker, og som kan minne oss om at nå er det helg!

Rundt høytider er jo tradisjoner kjempeviktige. Jeg elsker 17.mai, jul, påske og alt som er.
Til påske hører det med påskeegg og påskeharer. Vi skal dra på tur, spise kvikk lunsj og appelsiner, male egg og alt annet som hører til. Ikke så revolusjonerende tradisjoner med andre ord, men de "gode, gamle":)

Til jul finnes det jo veldig mange tradisjoner. De jeg ønsker å ta med i vår familie er at ungene får julekalender, at vi tenner adventslys, og kanskje ser grana tennes i byen. At vi baker pepperkaker og andre julekaker, og lussekatter på luciadagen. Andre ting er å skrive julekort, lage julepynt og hugge juletre. Også pynte da, både treet og huset. Som jeg skrev en gang før jul, er jeg glad i gammel julepynt, og jeg ønsker at huset vårt skal se likt ut (nesten da..:)) hvert år.
I fjor fikk ungene hvert sitt juletre på rommene sine, og det er noe jeg håper vi kan fortsette med. Også alle tradisjonene på julaften da... Julestrømpe, askepott, disneyfilmer, mandel i grøten, julemiddag med familien, julegaver, å gå rundt juletreet... Åh, jula er en fin tid:)


Kalenderen har vi fått i gave fra svigermor, hun har sydd den. Det er et ulikt bilde for hver måned, og jeg synes det er koselig at den kan følge oss året rundt, år etter år. Også er det jo praktisk med en oversikt over aktivitetene våre da, særlig for gutta kanskje:)

Dette er det første farsdagskortet Ferdinand har laget til pappa, det kom han så stolt hjem med fra barnehagen. Det er en koselig tradisjon, som gir gode minner. Mamma har tatt vare på alle morsdagskortene hun har fått av søstra mi og meg, det er så koselig synes jeg.


I morgen er det fastelaven, og da blir det, tradisjonen tro, fastelavensboller med krem. Ris har vi dessverre ikke fått tak i i år, så det spørs om vi ikke må ut i snøværet i morgen, så vi får laget vårt eget:)
l
æ
j
ha en flott helg!

34 kommentarer:

Krabat sa...

Takk for et langt innlegg om tradisjoner! Koselig at man bringer videre tradisjoner fra barndommen, men at man også lager sine egne. En ny tradisjon jeg har lyst til å innføre her i huset, er å spise frokost foran peisen julaften morgen. Mamma var alltid så sliten og sov lenge, mens vi barna var grytidlig oppe foran TVen. Men jeg elsker fortsatt den nærmeste tiden før julen ringes inn, så den vil jeg nyte sammen med barna mine. God lørdag. Heier på Rybak i kveld!

Hulda sa...

Jeg er også opptatt av tradisjoner, det skaper noe godt for alle det. Her har vi også grøt hver lørdags formiddag. :)Koselig bilder av ungene, ser de ser slappe ut i øynene, håper feberen gir seg.

Sissy's Hus sa...

Så gøy! Du er oppvokst på risgrøt på lørdag du også!!! :) Hihi.. Lille J får det hver lørdag sammen med oss hun også..
Må le litt nå, for dette er ganske sær-norsk! Pappas bestekompis fra Frankrike fikk sjokk da han fikk servert dessert til middag på en LØRDAG! haha.. men men.. han likte det og skjønte tegninga...

Kjempe fine bilder du har tatt! Får så god stemning av å se på dem..

Synd at begge er syke igjen.. J er fris, heldigvis, men vi hadde en skikkelig hard runde for noen uker siden. Det viste seg å være en aggressiv bakterie, så hun måtte bare på kur. Men nå er hun heldigvis bra igjen..

Kos dere i morgen!
Stor klem fra
Christina

Crinoline sa...

For et fint innlegg om tradisjoner. Barn er veldig glade i tradisjoner,skaper trygghet og forutsigbarhet. Håper de små snart blir friske.Kjøkkenet ditt er nydelig.

Tove sa...

Eg er så enig med alt du skriv!!! Eg trur at tradisjonar gir røter. Det er tradisjonane som gjer at vi veit kvar vi kjem frå og som gir ungane styrke når dei forlet heimen og skal stå på eigne bein!

Ynskjer deg og dine ei god helg!

Therese sa...

Hei,hei Silje. Så kjempe koselig innlegg du har laget. Jeg er helt enig. Vi har ordnet med ris her hjemme og i morgen blir det gjærbakst. Gleder meg. Jørn har kommet hjem i kveld, og da blir det ekstra tid til overs som jeg kan bruke på litt utennom. Jeg har også gjort klar til påske. Første gang i nytt hus, koselig. Her er det grand prix og vi heier på Rybak. Ha en flott kveld. Klem therese

Mitt og Mine sa...

Så mange fine tradisjoner du skaper for barna dine! Jeg er også opptatt av tradisjoner.
Det er med å skape forutsigbarhet, trygghet og mange gode minner for barna! :)
Ha en fin kveld videre!

Tre Kusiner sa...

Kjempe inspirerande blogg! Tradisjon er viktig:). God helg. G

Guttemamma sa...

Hei, Silje!! Er SÅ enig med deg, elsker tradisjoner selv og ser at guttene våre setter stor prsi på det vante enten det er høytid eller hverdag. Tror dessverre mange barn ikke opplever det faste i en ofte altfor travel hverdag...ser iallefall det i jobben min...Flink mamma er du!! Stor klem

Haust sa...

Hehe, eg skulle akkurat til å skrive ein kommentar til deg, og så kom det ein kommentar frå deg poppande opp i min blogg. :)

Herleg innlegg, eigne tradisjonar er viktig og kjekt! Eg kjente nesten dufta av kanel og nylufta sengetøy heilt hit!

Ynskjer deg og dine ein fin fastelavenssøndag...

mi-rachel sa...

så flott innlegg!
enig med deg at det er vikitg å holde på og skape gode tradisjoner.

mali-mo sa...

Så koselig innlegg du har idag! Er så enig med deg jeg. tror tradisjoner, og det å gi et trygt holdepunkt i livet er noe som kan være verdifullt for både liten og stor ;)

Er oppvokst på risgrøt om lørdagene jeg også, og det er en tradisjo jeg også forsøker å ta med meg.

God bedring til de to små, de så febersjuke ut i øynene ja. Har hatt mye sykdom her vi også den siste tiden. God helg!!

Jannicke sa...

Tradisjoner er trygt og godt, både for små og store :o)
God helg til deg!

Anitas hus sa...

Ja visst er det viktig med tradisjoner! Her har vi laget en del nye tradisjoner og fulgt noen gamle, men det viktigste er at vi har våre tradisjoner. Selv nå som ungene er blitt så store, så er det fortsatt viktig å følge tradisjonene. Prøver vi å sluntre unna eller forandre på noe, blir vi fort mindt på at "det er sånn vi pleier å gjøre eller ha det". Det er jo koselig for da vet man at man har klart å gi dem noen tradisjoner som de setter pris på og mest sannsynelig kommer til å ta med seg videre.

Heldigvis rakk jeg å bake fastelavensboller før jeg ble syk, så de ligger trygt i frysen;)
Håper ungene blir raskt friske, ikke alle tradisjoner som er like ønskelig;)
Ha en fin fastelavensøndag!
Klem:O)

Drømme verden min! sa...

Du har en så koselig blogg! Minner oss ofte på det som er viktig her i livet. Jeg er også veldig opptatt av tradisjoner, for meg er det viktig. Og jeg håper å få overført dette videre til datteren min. Veldig gøy å skape sine egne tradisjoner og, siden vi også er en nyetablert fam m ei på 9mnd. Har mye å se frem til;)

Ha en fortsatt fin helg!

Livet er heeerlig sa...

Kjempekoselig innlegg :)
Jeg er også vant med tradisjoner hjemmefra i lange baner. Jeg har en mann som jobber utradisjonelle tider, så litt vanskelig med felles middager. Men men vi prøver så ofte vi kan!
Utrolig skjønne barn du har! Og fantastisk flotte detaljer i hjemmet ditt!
Ha en strålende flott søndag
*Siv*

BROCANTE sa...

Ta vare på de verdifulle tradisjonene. Det er jo de vi husker fra barndommen! Det er tradisjonene som skaper de gode minnene! Ha en fin søndag.

Linda sa...

Hei. Koselig innlegg du har skrevet, og mange fine bilder :)

Jeg har også vært opptatt av å skape tradisjoner for mine unger, og det som er koselig å se nå når de har blitt litt større, er at tradisjonene virkelig blir verdsatt:)
Jeg tror det er ekstra viktig når man begynner å få ungdommer i huset også, at de har den balasten i bunn!
Ha en flott søndag :)

Klem

Anonym sa...

Koselig innlegg :) Enig med deg ang. tradisjoner. Tradisjonene skaper gode minner :)

Smilla sa...

Tenker som deg rundt dette. Koselig innlegg.

Nina`s hjem sa...

Har akkurat fått øye på bloggen din! For en koselig blogg du har! Virkelig fin lesing og med mange fine bilder! Håper ungene blir friske snart!
Her sliten vi også med sykdom...omgangssjuka..både jeg og lillesnuppa. Kjedelige greier!

Ha en fin uke!

Anonym sa...

Heisann Silje!
Ikkje lenge siden e oppdaga bloggen din og e må si at du har en helt fantastisk blogg;) håper d e greit at e har lagt dg til favorittsiden;) du gir meg mye inspirasjoner og ideer! Tusen takk! Et nydelig hjem og unger har du å! Hilsen cathrine

TANTE HILDE sa...

Takk for et koselig innlegg.Tradisjoner er viktig,barn setter pris på det.Da Mari og Martin ,var små,og de kjente lukta av bakst sa de at det luktet omsorg. Ha en fin uke.Klem fra tante HILDE

~Bomull~ sa...

Så mange fine bilder og vakre små du har :)
Tradisjoner er godt og ha, barna liker det. Husker det selv fra da jeg var liten :)
Ha en fin dag :)

silje-marlen sa...

tradisjoner er en del av oss alle kan æ tro.. fin blogg

Ingrid sa...

Hei Silje!
Så koselig innlegg fra deg om tradisjoner... Jeg er nok ganske lik deg der... er også veldig opptatt av høytider og faste ting. Har allerede gledet meg lenge til å pynte til påske.
Var veldig skuffa da jeg ikke fikk tak i fastelavnsris til helga, fordi de ikke solgte på butikken slik de pleier. Hehe... Kunne jo lagt et selv da, men det ble innehelg med febergutt....
Kos dere!

Fru Mylder sa...

Fine tradisjoner skal man ta vare på! :)

Ha en fin uke!

Anonym sa...

Hei på deg!

Ja helt enig i at tradisjoner er viktig å ta vare på og skape for sine små.Jeg er også opptatt av de gode gamle tradisjonene men syntes det er like viktig å skape sine egene.Når begge jobber fulltid syntes jeg det er koselig men litt nyere tradisjoner også,som passer inn i vår tid.Syntes alle høytider har sin sjarm,men det er hverdagen vi har mest av.Selfølgelig pynter vi tre,har kalender,julestrømpe,påske egg osv osv.
Men feks ta med bara på bowling,kino eller bade i fritidsparken på fredag ettermiddag.hjemmelaget pizza på lørdag,hvor barna får lage sin egen variant,barna kjøper lørdagsgodt til kvelden med sine egene penger som de har fått fordi de har hjulpet til hjemme.På søndag morgen ser vi tegnefilmer sammen og griller pølser i skogen eller i akebakken.Det er også viktige tradisjoner eller dagligdagse rutiner om du vil.Det er viktig å ha det hyggelig i dag og ikke lengte etter å ta påskepynten frem!
Kjempe fin blogg,
hilsen en engasjert Diana

Ragnhild W sa...

D her innlegget traff meg midt i hjertet - eg e også et skikkelig tradisjonsmenneske, og man kommer i en spesiell sinnsstemning straks man snakke om tradisjonan sine (spesielt de rundt jul og påske:)
Glede meg til flere innlegg!
Klem fra Ragnhild

Anita sa...

Hei Silje-mor!! Nå er det såååå lenge siden jeg har skrvet noe hos deg, har vært her inne, men ikke tatt meg tid til å kommentere! Tradisjoner er ufattelig viktig tror jeg også! Både for store og små! Nydelige bilder av de to små hos dere og fine bilder ellers! Her hos oss har vi også mange tradisjoner, kanskje ikke så store alle sammen, men de utløser forventninger og glede!! Nå driver jeg og rydder i skapene til Ane og i ettermiddag skal stor sengen inn og den lille ut, kanskje litt vemodig, mentror rommet hennes blir mer helt nå! Gjrø noen små andre forandringenr også:0) Akkurat nå kommer sola inn her og det er såå vårlig og fint!! KOs dere masse alle sammen! Håper dine små er friske og kan få være friske leeenge! Masse klemmer fra Anita!

Susanne sa...

Jeg også elsker tradisjoner, om enn ikke alle da. Men det som er fint er at man som familie kan skape sine egne tradisjoner:)
Spesielt i forbindelse med jul syns jeg det er mange koselige tradisjoner!
Ellers er nok utfordringen å like tradisjoner samtidig som man ønsker nye ting velkommen:)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Tradisjoner er koslig synst jeg. Og rutiner som vi voksne kanskje syns er kjedelig, er utrolig viktige trygghetsfaktorer i små barns hverdag.
Jammen ahr du lik min sukkerstrøer. Har også fått den av mor, som fikk den av sin svigermor. Den er skikkelig fin.

Ha en fin kveld
klem

Olstad sa...

Dette var ett veldig koselig inlegg dete er veldig hyggelig med tradisjoner. Så hyggelig kjøkkenbord du har. Jeg er så stor fan av gamle bord. Ditt var virkelig lekkert.

sue sa...

徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿