tirsdag 30. desember 2008

Godt nytt år!

Jeg kan ikke noe for det, men med èn gang jula er over (dvs etter nyttår for meg) begynner jeg å glede meg til våren! Lysere dager, løkblomster, påske.. Det er så mye å glede seg til fremover! Og forhåpentligvis får vi et par flotte vintermåneder først, med snø og kulde!


Mamma har spist lunsj hos oss i dag, og jeg dekket bordet i vårlige farger, med serviset fra Figgjo. Jeg samler på det i alle farger, og synes det er så fint å kombinere dem.


Duken er en gardin fra Ikea.


Vi spiste nybakt fletteloff, eggerøre, spekeskinke, ananas, hjemmelaget jordbærsyltetøy og enda litt mer. Snart er det noe slutt på denne frotsingen dessverre...:)Ferdinand og jeg lagde "islykter" i går! Han skulle hjelpe med å putte de nykjøpte eggene ned i eggkurven, og da ble det ikke helt uventet knust et par stykker.. Da brukte jeg eggehviten til å pensle på syltetøyglass, og strødde sukker på etterpå. Til slutt ble de pyntet med silkebånd!


Deilig å kunne ta frem pastellene igjen!


Ferdinand koser seg foran peisen, i sin nye pysj. Jeg elsker slike gammeldagse pysjer. Nå sover ungene søtt, og jeg koser meg med blogging (og pepsi max da...:))


Takk for året som har gått, og jeg ønsker dere
et riktig godt nytt år!

søndag 28. desember 2008

Zink og mus i hus...


Rett før jul bestilte jeg noen varer fra Lena med den nydelige nettbutikken Strandlykke. Hun hadde tilbud på julepynt, og da klarte jeg ikke å dy meg:) Som mange andre i blogglandia er jeg veldig svak for tingene fra Walther & co, og jeg kjøpte litt ting derfra! Jeg har dessverre fortsatt ikke fått tak i lyshusene deres...

Tusen takk for handelen Lena! Varene ble forresten overlevert i en skolegård en tidlig desembermorgen:) Lenas jenter går på samme skole som jeg jobber for tiden, verden er ganske liten:)

Jeg bestilte et stort hjerte også.


Jeg har glemt å vise dørmatten vår! Jeg synes den er så koselig. Den ligger egentlig på innsiden av døra, men jeg har lagt den på utsiden her for å få et bedre bilde av den:)


I den fine boksen jeg fikk av venninna mi Monica til jul, lå blant annet polkagriser! Det er så godt, og passer perfekt til jul:)


Vi var en tur i byen i går, og spiste lunsj med mamma, søstra mi og hennes sønn. Etterpå ville mamma vise meg en kåpe hun hadde sett i en nyåpnet barnebutikk her i byen, hun hadde så lyst til å kjøpe den til Augusta.. Som sagt så gjort, og vår heldige lille jente har fått seg denne nydelige røde kåpen! Takk snille mamma:)
For å virkelig få den rette julestemningen har vi like gjerne fått mus i huset.. Høyst ufrivillig dessverre.. Katten vår har luke inn til vaskerommet, og musene har trolig kommet inn der, med eller uten hjelp fra Mons.. Nå har de små luringene gnagd litt her og der, de har blant annet spist på en topp jeg akkurat har kjøpt, som lå til vask. Og jammen har de ikke funnet frem til kjøkkenet også.. Så nå pågar det en intensiv musejakt her.. Gode råd mottas med takk;)
ha en flott kveld!

fredag 26. desember 2008

Romjulsdager

Så er romjula her, og det er roligere dager. Etter tre dager med familieselskaper har vi nå flere dager foran oss uten planer, og det er godt det også. Vi koser oss med ungene våre, og nyter å ha fri!


Ferdinand er klar for selskap. I år har "nulenissen" kommet hele tre ganger, så han må ha vært snill gutt i år;)


Augusta rocker på fest:)


På formiddagene koser ungene seg med de nye lekene sine, Augusta har blant annet fått prinsessetelefon, og masse lekkert rosa ulltøy! Og mange fine klær som hun kan bruke når hun begynner i barnehage etter nyttår.Ferdinand har fått mye Duplo, og "Lone Kivvin"-ting (Lynet McQueen). Men han vil gjerne leke med lillesøsters ting også...:)Og jeg har også fått mange fine julegaver! Jeg samler på disse krukkene fra Rörstrand, og nå har jeg tre stykker! Den i midten fikk jeg i år fra mamma.


Denne nydelige boksen fikk jeg av en av de beste venninnene mine, Monica med bloggen Min lille drøm. Og den var fylt med masse flotte ting! Du er snill Monica;)


Denne lille muggen fikk jeg også, kjempesøt! Og såpen fra l'Occitane matchet helt i fargen:)


Og denne lekre engelen har jeg fått!
I tillegg fikk vi sengesett, et nydelig pledd, håndklær, servise og mer. Og mannen fikk sine "gutte-duppedingser", så da er alle fornøyd;)
ha en fortsatt fin romjul!

tirsdag 23. desember 2008

God jul alle sammen!

Tenk at nå er jula her! Aldri før har desember gått så fort synes jeg.. Vi har kost oss så mye denne måneden, og selv om jeg gjerne skulle ha rukket å gjøre enda mer, er det jo ikke for seint! Vi har fortsatt mange fine desemberdager foran oss!
Eggkurven er fylt opp, og skal gi oss mange gode frokoster:)


Kjøkkenhåndklet jeg var så heldig å vinne hos Lisbeths lille verden har kommet frem, men, som jeg sa til mannen min, det er kun til pynt:) Det er så lekkert at jeg nesten ikke tør ta på det!

Juleduken ligger på kjøkkenbordet, den kjøpte jeg på en antikvitetsmesse i år.


Juletreet står mellom sofaene i år, på grunn av ei aktiv lita snuppe:) Men det fungerer veldig fint, og nå kjenner vi den deilige lukten av gran når vi ser på tv! Jeg hadde egentlig ikke planer om å kun pynte med hvitt og sølv, men siden så lite av treet er synlig fant jeg ut at det ble ryddigst sånn.


Putene i sofaen har fått på gamle putetrekk med broderi.

Nå ser vi på "Kvelden før kvelden" og nyter at freden kan senke seg og at alt er klart til jul. (fletteloffene skal stekes, og julestrømpene henges opp, men SÅ er vi ferdige:))


Jeg ønsker deg en fredfull og god jul!


mandag 22. desember 2008

Julegavene er pakket inn...


...og julaften nærmer seg med stormskritt! Nå har vi juleferie, og gleder oss til å nyte sene kvelder (veldig dumt når man har småbarn...) og lange frokoster, familieselskaper, filmkvelder og masse moro:)


I år er julegavene hvite, med røde bånd og forskjellig pynt. Et lite juletre står på spisestuebordet, det har fått hvite sløyfer på.

Nå er ungene i seng, og vi skal pynte juletre og høre på julemusikk!


¤

ha en herlig kveld!

lørdag 20. desember 2008

Jul hos Augusta ♥


I dag kommer det bilder fra rommet til Augusta pyntet til jul! Det er ikke like "julete" her, det går mest i rosa, hvitt og sølv! Engelen har jeg kjøpt til henne i vinter, den henger over senga og vokter over henne:)

Juletre har hun også fått, en liten utgave:) Det står i en hvit zinkkanne og er pyntet med gamle julekuler og litt nykjøpt pynt. Jeg har planlagt dette med ungenes juletrær lenge, og har vært på utkikk etter pynt. En del av Augusta sin ble kjøpt i sommerferien. Da blir det også minner fra steder vi har vært!


Denne kjøpte jeg på Englegaard i Tvedestrand, på vei hjem fra sommerferie i Kristiansand.


Julekulene er kjøpt på ulike antikvitetsmesser.


Englevinger hører også med:)Senga er nyoppredd og støvet er tørket vekk, nå kan jula komme!


En engel fra Sia står i vinduet.Kaninen har fått plass i senga fra Maileg (takk for mail Inna, jeg skal svare i kveld:))


ha en strålende helg, om fire dager er det jul!!