søndag 30. november 2008

Augusta 1 år ♥

Hipp hurra, i dag fyller vår nydelige lille Augusta 1 år:) Så oppi all julen kommer det et rosa innlegg fra meg:)


Her er stua sett fra kjøkkenet, inn til høyre bak peisen er delen hvor vi har sofa og tv.Vi har hatt mannens familie på besøk i dag, og heldigvis har formen til både Ferdinand og jeg kommet seg veldig, så vi har hatt en fin dag! Bursdagsbarnet har vært i hundre, hun har spist kake og litt sjokolade, og alt hun kan finne på gulvet:)
Mange flotte gaver har hun også fått, blant annet en del praktiske klær, kjekt nå som det nærmer seg barnehageoppstart!

En dukke fikk hun også, som gråter og sier mamma og pappa. Augusta tar ut sutten på den og synes det er veldig festlig når den gråter!Vi har spist marsipankake, vafler, gelè og muffins.


Jeg lagde en blomsterdekorasjon til å ha på bordet, med svibler, mose, hjerter og sløyfer. Den er plassert i et gammelt stettfat i pressglass.


Ha en flott 1.søndag i advent!

lørdag 29. november 2008

Snart....

...er huset vårt ferdig julepyntet! Det har gått i sakte tempo, men litt etter litt smyger julestemningen seg frem!Adventstaken ble slik i år. Jeg valgte å ha ganske store kubbelys, for da kan vi ha dem tent litt hver dag, og ikke bare på søndagene! Jeg er glad i rødt til jul, og liker spesielt godt fluesopper og epler:)Zinktallene kjøpte jeg for noen uker siden. Jeg fikk jo så flotte adventstall av min hemmelige venn også, de skal brukes et annet sted;)
Maileg-nissene er på plass i vinduet. Som dere kan se er verandaen våt og gresset grønt, ikke helt det været vi håper på til advent men.. Man kan jo gjøre det koselig inne alikevel!Noen av mine favorittnisser har kommet opp på tallerkenhylla. Jeg må ha noen nisser rundt meg, det blir ikke jul uten! Og det er så herlig å se begeistringen til Ferdinand når han kikker på dem. Antallet nisser og julepynt er alikevel redusert i år, Augusta er både aktiv og nysgjerrig, og river ned det meste:)Denne kvelden for ett år siden husker jeg så godt. Jeg var høygravid. Det var torsdag, og mannen min, Ferdinand og jeg hadde vært en tur på Plantasjen og kjøpt inn litt til jul, svibler, amaryllis og det man trenger:) Vel hjemme begynte jeg å tømme vinduskarmer og hyller, og plasserte alt på spisestuebordet (jeg er sånn som gjør litt her og litt der, og har tusen baller i luften). Da det nærmet seg midnatt var det på tide å legge seg, selv om jeg helst ville vaske og pynte hele natten! Da jeg akkurat hadde sovnet, våknet jeg brått, og merket at jeg lakk fostervann. "Å nei, ikke nå!", tenkte jeg. Det var 17 dager til termin, og selv om jeg var innstilt på å føde før tiden siden jeg gjorde det med førstemann, passet det bare IKKE! Jeg skulle jo pynte til jul, og stua var endevendt.. Og ikke merket jeg noe heller, ingenting! Men til sykehuset dro vi, og tolv timer etter var lille Augusta født! (fødselen startet ikke før 07).Så i morgen blir det en liten feiring for vår lille snuppelure, selv om helgens planer ble litt forandret pga sykdom. Men kake og krone skal det bli! Noen bilder kommer nok, selv om jeg fortsatt fortviler over dette med kameraet! Det nye jeg har kjøpt kan ikke helt sammenlignes, og uten bra bilder er det ikke like moro å blogge dessverre..

ha en flott kveld jenter!


onsdag 26. november 2008

Jul i loftstuaJeg har pyntet litt i loftstua, det begynner så smått å bli jul i huset:) Dagsenga har fått på rødrutete sengeteppe, og putene har fått på hvite, gamle putetrekk. I tallerkenhylla har de fleste av julebøkene våre kommet opp, så blir det lettere for ungene å velge bok når vi skal lese:)


På hylla står forskjellige ting fra min favoritt Maileg:)
Jeg har vært i byen og kjøpt nytt kamera i dag, et kompaktkamera. Jeg savner det digitale speilreflekskameraet veldig, så jeg håper vi kan kjøpe et nytt etterhvert. Nå må jeg øve meg på å få bra bilder med dette kameraet!ha en flott dag!mandag 24. november 2008

Èn måned til julaften!


Tenk at i dag er det èn måned til julaften! På denne tida om en måned skal vi til å sette oss ned for å spise god julemat og kose oss med våre nærmeste. I år skal vi feire hos mamma, med tante, onkel, søskenbarn, søstra mi med familie og mormoren min. Det blir fire barn, to på 1 år, og to på 3 og 2, det blir nok liv:)

Vi skal ha lang juleferie i år, og det gleder jeg meg så til! Se på julefilmer, ha lange frokoster og kose oss masse med ungene, det skal bli godt. Kanskje det kommer litt snø også:)Mannen min skal faktisk ha pappapermisjon i hele desember, så da regner jeg med at det blir syv slag i boksene til jul:)


Denne uka har jeg fri, og jeghar mange planer! Gardiner og vinduer skal vaskes, kjøkkenet skal bli julevasket, og huset skal gjøres klart til julepynting! I tillegg fyller vår lille prinsesse 1 år på søndag, så her blir det bursdagsfeiring hele helga!
at jeg har fått influensa, og NOK en gang er syk, er en liten bagatell jeg ser bort fra. Jeg har ikke TID til å være syk nå!!
Siden jeg har druknet kameraet vårt (nå får jeg ikke slått det på engang...) er dagens bilder fra julebordet i fjor. Da feiret vi hjemme med familien, og lille Augusta var ikke mer enn tre uker! Så fort tiden går...


TUSEN TAKK for hyggelige tilbakemeldinger på soverommet vårt, jeg setter STOR pris på det!
ha en flott uke!

torsdag 20. november 2008

Soverommet vårt

Da er endelig soverommet vårt ferdig ryddet og vasket, og vi kan stryke èn ting av listen over ting som skal gjøres før jul:)
Noen har spurt om hva fargen på soverommet heter, og det er gustaviansk blå.
Det er en veldig fin farge som jeg synes passer perfekt på et soverom, den er sval samtidig som den er varm.

Skapet er fra Ikea, det rommer klærne til mannen min, og sengetøyet til ungene. Klærne mine er her! Lampa i taket er fra Åhlens.

Etter at jeg hadde tatt disse bildene klarte jeg det mest utrolige.. Jeg hadde vasket gulvet først, og skulle bære ned vaskebøtta og kameraet. Halvveis i trappa snudde jeg og gikk opp igjen, for Ferdinand ville ha med noen bøker ned som han ikke klarte å bære selv. Da jeg snudde meg for å ta de imot, datt kameraet oppi vaskebøtta!! Jeg fikk det lynraskt opp igjen, og håper det klarte seg. Det er et digitalt speilreflekskamera, og de tåler vel ikke akkurat vann men... Sånn går det når man skal være effektiv.. Så hvis det blir litt stille fra meg framover, vet dere hvorfor.. Også nå som det nærmer seg advent da!Nå er det en liten gutt som vil lese bok her..
¤¤¤
¤¤
¤
ha en flott dag, og god helg!

onsdag 19. november 2008

Julegave & juleminne

I dag fikk jeg gaven fra min hemmelige venn i posten! Den var utrolig flott, min hemmelige venn har virkelig truffet blink! Tydelig at du kjenner smaken min:) TUSEN TAKK til deg!


Jeg fikk et nydelig sølvhjerte, og den grønne pynten var utenpå pakken. Under er en hvit brikke jeg også fikk, som det står Carpe Diem på!

Et nydelig hjerte til! Det er ganske stort, og skal nok få en plass i stua til jul.


Og flotte advenstall! I tillegg var det en liten hjerteformet telysestake i zink, helt nydelig! (den synes på det øverste bildet)

Det var så koselig at denne pakken kom akkurat i dag. Jeg har nemlig vært i en veldig tung begravelse, til et nydelig menneske som døde altfor tidlig. Derfor varmet pakken ekstra godt, og både alle hjertene, og skriften "carpe diem" fikk en ny betydning!

tusen takk kjære hemmelige vennen min!

Til slutt til et lite juleminne jeg har hatt siden jeg var barn. Jeg gikk på en liten og koselig barneskole, og i min klasse var vi nitten stykker. Hvert år før jul hadde vi adventskalender, hvor vi alle hadde med en gave hver. Hver dag var det like spennende å se om man vant!
Et år vant jeg denne lille musa, jeg husker det var en gutt som het Erik som hadde hatt den med (jeg antar at det var moren hans som hadde kjøpt den:)) Jeg har hatt den fremme hver jul siden, og den bringer tankene tilbake til min barndoms jul!

På skolen vår hadde vi også et årlig juleverksted. Da var foreldrene med og arrangere, og i de ulike rommene kunne man lage forskjellige ting. Jeg husker at pappa "jobbet" på sløydrommet:) Man kunne bake julemenn eller sy poser som man fylte med lavendel. Den dag i dag minner lukten av lavendel meg om de verkstedene. Hele skolen luktet så nydelig av jul denne dagen!

Forrige uke bestemte kommunen at skolen "vår" skal legges ned. Det er veldig trist synes jeg, at de små skolene legges ned. Når mine barn etterhvert skal på skolen, kommer de til å gå på den største i byen, og være minst 50 stykker i klassen (det heter vel ikke det lenger heller men...:)) Jeg er positiv, og prøver å se fordeler foran ulemper, men kan ikke la være å tenke tilbake til min skoletid. Og det er jo ikke SÅ lenge siden, siden jeg er 26 år. Utviklingen skjer raskt!Ellers er ungene syke IGJEN! Magesyken ble overlappet av influensa... Ferdinand rakk ikke innom barnehagen igjen engang.. Nå sover han på sofaen med feber og vond hals. Derfor har jeg ikke fått vasket soverommet ferdig, men bilder kommer snart:)
ha en flott kveld!

søndag 16. november 2008

Glimt fra soverommet


Klokka 22 i går kveld, etter at mannen min og jeg hadde sett mamma mia på dvd, bestemte jeg meg for å begynne julerengjøringen på soverommet! Jeg får gjerne slike innfall sent på kveldene, og har innsett at jeg må gjøre det når jeg har lyst og motivasjon, da går det så mye lettere!Denne hylla ble ryddet og vasket i går, den har en tendens til å fylle seg opp med alt mulig. Fordelen med å bygge nytt hus er at alt kan tilpasses, så det var nøye planlagt at denne hylla skulle få plass ved siden av skapet fra Ikea. Jeg ville gjerne ha et sted å ha smykker og dilldall:) Hylla er også fra Ikea, jeg har fikset den opp litt ved å feste papir fra Tilda på bakplaten.Diverse bokser og skrin rommer smykkene mine, øredobbene er i denne:)


Alle boksene med engler på kjøpte jeg på et julemarked for noen år siden.

Neste gang kommer flere bilder fra soverommet, det må bare vaskes ferdig først:)Mamma og mannen hennes reiser til syden to uker hvert år på denne tiden, og derfor var hun innom her i går med azaleaene sine. Det er en av blomstene jeg ikke får til, men jeg skal gi det et forsøk! Foreløpig er de fine ihvertfall:)

TUSEN TAKK for alle de koselige kommentarene dere skriver til meg! Jeg har alltid hatt et mål om å svare alle som skriver, men det har dessverre glidd ut for lenge siden.. Jeg føler at jeg alltid er på etterskudd med å legge igjen hilsener hos dere, og det beklager jeg! Jeg setter ihvertfall stor pris på de ordene dere skriver, så takk igjen!
ha en flott dag!

fredag 14. november 2008

Fredagsvask

Helg igjen! Siden jeg har gått av etter tre nattevakter i dag, og mannen min har vært hjemme med to syke barn de siste dagene, så huset så som så ut i dag... Klesvasken fyller seg opp, og de fleste rom hadde behov for litt oppfriskning:)


Jeg har gått løs på klesvasken, og derfor kommer noen bilder fra vaskerommet i dag!

Etter påvirkning fra interiørblader og bloggere kjøpte jeg i sommer tøymykneren fra Durance.
Den lukter nydelig av lavendel, og jeg bruker den når jeg vasker sengetøyet vårt. Da er det ekstra godt å legge seg i nyskiftete dyner! De som leser bloggen min har kanskje merket at jeg er opptatt av dette med å skifte på senger:) Jeg gjør det hver uke, fordi jeg synes det er hverdagslukus det er verdt å unne seg!

Så til noen bilder fra stua i ettermiddag, denne uka ble rosene røde!


Og med den nye utgaven av Vakre hjem & Interiør (som ser HELT fantastisk ut!!) og sjokolade og lys på bordet, nyter jeg fredagskvelden!
god helg!