søndag 31. august 2008

Takk for hjelpen!

Takk for all hjelp og alle tips angående lyshusene! Nå skal jeg nok få skaffet meg noen:)

Jeg har jobbehelg, skal snart på tredje og siste nattevakt, og det blir lite tid til blogging imellom vaktene. Ønsker dere en flott søndagskveld, så "snakkes" vi snart:)

klem fra silje


det hadde vært fint om dere anonyme som spør om noe i kommentarene deres kunne legge igjen mailadressene deres, evt sende en mail til siljewest@hotmail.com :)

fredag 29. august 2008

Kan noen hjelpe meg?:)

Jeg begynner å bli desperat..etter slike lyshus! Enten i hvitt eller zink. Eller begge deler:) Har siklet på dem SÅ lenge, søkt på nettet og kikket i butikker. Nå har jeg funnet et par svesnske butikker som selger dem, men med de herlige tollreglene vi har her i landet, blir vel ikke det billig... Derfor lurer jeg på om noen av dere vet om steder jeg kan kjøpe slike?? Da hadde jeg blitt så glad:)


dette bildet er lånt fra skjønne Emmeline.


god helg alle som er innom!
¤
ps: Trine, kanskje du kan skrive mailadressa di, så kan jeg svare på spm dine på mail?:)

torsdag 28. august 2008

Høstkos


Høstrunden av gave alongen er i gang, og nå er temaet høstkos!

For meg er det et perfekt tema, jeg er, og har alltid vært, et høstmenneske! Mens "alle andre" gjerne vil beholde sommeren lengst mulig, synes jeg det er helt nydelig når den er over, og høsten endelig kan komme! Jeg elsker den friske høstlufta, de flotte fargene i naturen, å kunne kose seg inne, fyre på peisen, tenne stearinlys...


...jeg er glad i å bake, og det blir det også mye av på høsten. Jeg har bursdag i september, mannen min i oktober, og Augusta i november, så da blir det mange selskap. Og jeg elsker bursdager også:)Ellers liker jeg å pynte og ordne inne på denne tiden. Flytte ting litt rundt, kjøpe nye planter og blomster. Jeg elsker kombinasjonen hvitt, zink, opalin, fattigmannssølv og grønne planter.
Jeg liker å være ute om høsten. Gå lange turer, ta med ungene i skogen (kan ikke skryte av å gjøre det så veldig ofte men...) og å være i hagen eller på lekeplassen med naboene.

Jeg synes høsten er en herlig tid. Rutinene er tilbake igjen, og alt faller til ro etter en hektisk sommer. Også går det mot jul.. Jeg er allerede i gang med litt forberedelser. Høsten er og blir min favoritt:)

Håper min hemmelige venn fikk noen tips her:)

Jeg glemte å svare deg Trine: Ja, det er nok mannen min du har gått i klasse med:)

ha en flott høstkveld!

mandag 25. august 2008

Lesekrok

Jeg har lenge hatt planer om at senga som står i loftstua skal bli en lesekrok! Dessverre er det et sted ting alltid hoper seg opp, klær som er vasket og skal legges vekk, klær til ungene som har blitt for små, ting som egentlig ikke har noen plass.. Ja, dere vet.. Nå håper jeg den blir seende slik ut lenge, og at barn og voksne kan lese og slappe av der:)

Tallerkenhylla er nymalt, og rommer noen av bøkene. Noen meter bortenfor står en bokhylle med resten av bøkene her i huset, så alt er innen rekkevidde:)

Denne dukken strikket dagmammaen jeg var hos da jeg var liten til meg. Det er en prinsesse på den ene siden, og snur man skjørtet er det...


....Askepott! At noen klarer å strikke slike ting er ubegripelig for meg!


Emil og Ida:)

Ferdinand har også fått en liten "lesekrok" på rommet sitt, den blir nok mest brukt til tegning og puslespill til han er litt eldre. Stolen og bordet er kjøpt på Ikea.


En forhåpningsfull gjeng som ønsker å bli lekt med

Og ny sparebøsse med traktorer og lastebiler, stor lykke for en toåring!


TUSEN HJERTELIG TAKK for alle kommentarene om inngangspartiet vårt! 42 kommentarer er helt utrolig for meg! Jeg prøver å rekke innom alle dere som har lagt igjen hilsen, men jeg får det ikke alltid til. Men jeg håper dere vet at jeg setter veldig stor pris på dere!

ha en flott kveld!Enda en!

Jeg glemte helt awarden jeg har fått av Anita! At det går an....:) Tusen takk Anita!Siden jeg allerede har gitt videre en award i dag, og siden en ganske utålmodig lillemor ligger på gulvet ved siden av meg, gir jeg den bare videre til èn, og det blir.. selvfølgelig DEG Anita!

Kanskje litt juks, men hun er min beste venn i blogglandia, og da får det bli sånn:)

Overveldet

I løpet av sommeren har jeg fått flere awarder, men jeg har ikke fått gitt dem videre, og selv om jeg har prøvd å takke de som har gitt dem til meg, føler jeg at jeg må få orden i sakene og takke her også! Så håper jeg inderlig jeg ikke har glemt noen.. Tusen takk til alle som er innom meg!


Denne flotte awarden har jeg fått av Hulda, tusen takk kjære deg:)

Siden dette er den siste jeg har fått, og siden jeg ikke har sett den noen andre steder er det denne jeg velger å gi videre:)

Den første går til Tussaluso, som jeg synes har en veldig koselig blogg med mange flotte og stemningsfulle bilder!

Den andre går til dengamlestil-de svunne tider, fordi hun er til stor inspirasjon for meg. Viser masse vakre bilder, har et nydelig hjem, og fire herlige, velstelte gutter, jeg bøyer meg i støvet!

Den tredje går til tovehd fordi hun minner meg på hva som betyr noe i livet!

Også må jeg jukse, og gi bort en fjerde også.. Håper det går bra Magny som har laget awarden;)
Den fjerde går til krabat fordi vi ser ut til å ha mye til felles, og vi liker de samme nostalgiske tingene. Glad du er tibake Anne:)


Denne har jeg fått av det hvite hjerte, som skriver dette:

Silje-sin: En fantastisk fin Blogg og et fantastisk skjønt menneske som viser frem så mye flott og harmoni. Når jeg er inne å titter på Bloggen din så smiler jeg lenge etterpå og er bare lykkelig! Du er Blogger nr. 1 for meg og jeg oppdaget Bloggen din tilfeldig og er svært betatt av alt du deler med oss andre :)

Jeg ble veldig rørt og stolt, tusen takk!

Jeg har også fått den av litt av mitt, tusen takk til deg også:)Denne har jeg fått av nr5, odaanna, anitas hus og shabby charm! TUSEN TAKK alle sammen!


Nå skal jeg opp å ordne litt i loftstua, bilder kommer kanskje senere:)

ha en flott dag!

torsdag 21. august 2008

Inngangspartiet

Nå er inngangspartiet vårt nesten ferdig! Det som gjenstår er bittelitt maling, beising av gulvet og at mannen min skal bygge en benk på hver side. Vi skal også asfaltere gårdsplassen, forhåpentligvis innen få uker:)


Inngangspartiet i fjør høst:

Inngangspartiet nå:

Jeg har tatt frem pyntegresskarene, og plantet litt høstblomster.

Jeg har også fått plantet i blomsterkassene mine.
¤
¤
TUSEN TAKK for alle de koselige kommentarene i forrige innlegg, jeg ble faktisk rørt av flere av dem:) Jeg skal på andre og siste nattevakt nå, og så er det friuke igjen. Da skal jeg titte innom hos dere!
¤
¤
god helg!


mandag 18. august 2008

Ting fra barnerommene

I dag har jeg knipset litt på barnerommene.
Helgen har gått med til maling av inngangspartiet (og andre ting), bilder kommer etterhvert:) Enn så lenge blir det gjensyn med Maileg'ene, disse to har byttet plass fra sprinkelsenga til to stoler, for i natt skal Augusta sove på eget rom!
Stolene kommer fra pappa skrotnisse, og så slik ut da jeg fikk dem. Jeg lurte faktisk litt på å beholde fargen, siden lekestua skal gå i rødt og hvitt, men de ble til slutt hvite.Briorangle kjøpt i Gøteborg.


Og der kommer bilene til Ferdinand også fra.


Og den kule scooteren også:)

Maileg-plakat som henger på rommet til F.Soldatrangle, også fra Maileg. Jeg har sett etter den kjempelenge, og da jeg fant den i sommer kjøpte jeg den, selv om F egentlig er litt for stor. Den er fin til pynt også:)

Nå skal jeg ut i finværet og plante litt!

ha en flott dag du som er innom:)

onsdag 13. august 2008

Zink, hvitt og rødt..

...det er mine absolutte yndlingsfarger. Nå er vel ikke zink en farge men.. Kombinasjonen kan jo fort bli litt julete, men jeg synes det passer ellers i året også!Siden det regner så mye har jeg plukket inn noen roser fra hagen. Vi får mer glede av dem innomhus i dette været:)


Jeg har gått av nattevakt i dag, jeg har hatt to stykker og det har gått veldig fint. Men arbeidslysten den dagen jeg går av er ikke helt på topp, så vi tok med ungene på kjøpesenteret i byen, spiste på Peppes og handla litt. Det er så moro å finne ting der man minst venter det. Den hvite emaljekannen i bakgrunnen fant jeg på Ica Maxi, til 39 kr! Hurra:)Denne "blomsterpotta" kjøpte jeg da vi var i Stavern i sommer, og i dag fant jeg noen lyngplanter som passet oppi.Levende lys er koselig når det regner!

Pakke med 3 håndklær, også fra Ica Maxi.

To slike håndklær kjøpte jeg i Gøteborg i sommer, de skal jeg spare til jul. Da skal de få pynte opp på kjøkkenet.


En kurv til å ha bladene mine i fant jeg også i dag. Nå slipper de å ligge i en bunke på bordet mellom sofaene, slik de har gjort før.
¤
Nå skal jeg kose meg med å pusle litt her hjemme, og nyte det å skulle være hjemme hele kvelden. Jeg synes det er fordelen med at jeg har begynt å jobbe igjen, jeg nyter så mye mer å ha fri! Og det har jeg i nesten en hel uke:)
¤
Til slutt kommer oppskriften noen av dere har spurt etter;) mengden epler og deig kommer an på hva slags størrelse det er på den ildfaste formen man bruker. Jeg lagde en stor form, og tok derfor dobbel grunnporsjon.
¤
Monicas epledessert:
¤ gule eller røde epler, gjerne litt melne.
Grunnporsjon:
¤ 2 dl havregryn, små
¤ 1 dl mel
¤ 2 ss sukker
¤ 100 g smør (romtemp.)
Eplene skrelles, deles i biter og legges i en smurt ildfast form. Eplebitene skal dekke bunnen av formen. Dryss kanel og sukker over.
Bland de tørre ingrediensene, kna inn smøret. Strø blandingen over eplene (den er litt klissete) og avslutt med å strø kanel og sukker på toppen.
Stekes i 20-30 min på 200 grader.
Serveres varm med vaniljeis:) Nydelig;)
¤
¤¤
¤
ha en flott kveld:)