søndag 29. juni 2008

Søndag og innekos!

Inngangspartiet vårt begynner å ta form, nå mangler bare rekkverk og en benk på hver side. Er nydelig å kunne gå ut på en trapp, i stedet for en vinglete trepalle.
Og gøyere å kunne pynte opp litt også, når det blir mer helhetlig!

Jeg har funnet ut at fuchsia er min absolutte favoritt-sommerblomst! Så lett å ha med å gjøre, den bare blomstrer og blomstrer, med nye knopper hele tida! Også så nydelige blomster, de er jo som små kunstverk!Dette kjøpte jeg i går, det er egentlig et stort sengeteppe, men vi skal bruke det til picnic-pledd og leketeppe. Det har blitt brukt i hagen både i går og i dag! Deilig for ungene å ligge på og leke på.

I går var jeg på samler- og antikkmesse i Stavern, det er fast tradisjon hvert år. Men i går fant jeg dessverre ikke så mye som jeg pleier. Denne gamle zinkbøtta kjøpte jeg, og den var visst norsk også. Rosen som står oppi kjøpte jeg i dag, har blitt så glad i roser, og har lyst til å fylle hagen med det! Men nå er den nok nesten full nok...Disse to duftposene ble også med hjem, sydd av gamle stoff og fylt med lavendel.


Og til slutt to rød- og hvitrutete duker. Elsker tekstiler i rødt og hvitt. Duken på bildet under er ganske stor, ihvertfall 1x1 m, og blir koselig og dekke med på kjøkkenbordet og stuebordet. Spesielt til jul;)Her har det akkurat kommet en liten regnbyge, og da blir det så koselig inne synes jeg! Da tenner jeg stearinlys og pusler i huset. I kveld skal vi se på film, vi har leid Evan Almighty, håper den er bra:) Mangel på sol og varme fører til mer shopping og mer godis&film foran TV.. Hvordan skal dette ende....:)

Ha en fin søndag!

fredag 27. juni 2008

Walk-in-closet

Velkommen inn...


...i min garderobe! Eller walk-in-closet, som det så fancy heter!


Endelig er det ferdig ryddet og ordnet her! Det har vært et tidkrevende prosjekt som har hengt over meg lenge.. Her var det fullt av vinterklær, sommerklær, kan-bruke-når-jeg-har-gått-ned-5-kg-klær... Jeg fant til slutt ut at her måtte det seriøs eliminering til.. Nå er minst 20 bæreposer med klær, sko og vesker gitt til Fretex, en søppelsekk med mammaklær er gitt til en god venninne, og nå er det bare klær jeg KAN og VIL bruke her! (en del av klærne mine ligger på vaskerommet også, eller i strykehaugen...)


Jeg gjorde en skikkelig storhandel på Noa Noa forrige uke, min absolutte favorittbutikk når det gjelder klær. Kjøper mye av klærne mine der, i tillegg til at svigermoren min jobber der, så jeg arver litt etter henne.


Tyllskjørt fra Noa Noa, føler meg nesten som en prinsesse i disse:)

Skoene mine, eller "penskoene" da. Jeg jobbet for noen år siden i en skobutikk (dna), og hadde på det meste 80 par. Nå har disse stått og støvet ned, for her går det mest i praktiske og komfortable sko om dagen. Men jeg håper de kan bli hyppigere brukt framover:)

En knagg med hjerter pynter opp! Det søte i lyserosa har jeg fått av Ingrid, tusen takk kjære deg!
Til slutt var det awarden fra Aina, den har jeg jo nesten glemt! Tusen takk Aina, jeg setter stor pris på det, og takk for fine ord! Jeg skal jo egentlig gi den videre til 5 stk.. Jeg synes det er så vanskelig å velge noen, så jeg gir den videre til deg! Fordi du er innom siden min!
¤
god helg!

onsdag 25. juni 2008

Zink og roser


Jeg kjøpte disse grenrosene om mandagen, og jeg får ikke sett meg mett på dem! Tror det er noen av de vakreste blomstene jeg har hatt i hus:)


Ellers har jeg blitt helt hekta på zink! Og med min manglende evne til å begrense meg har det blitt en del av det her hjemme nå. Håper det blir mer også, synes det passer inn overalt!Denne lykta er ganske ny, jeg liker at den er så smal, da er det lettere å plassere den på hyller og i vinduskarmene.

Disse ble med hjem fra Sandefjord. Det er en oval og en hjerteformet! De ble solgt i sett, og det var enda godt, hvis ikke hadde jeg nok stått der ennå, og lurt på hvilke jeg skulle velge.


Dette "zinkhuset" kjøpte jeg også i Sandefjord, og det gleder jeg meg til å pynte til jul! Det er helt ille, nesten alt jeg kjøpte denne dagen så jeg for meg hvordan jeg skulle ordne til jul.. Og nå er det juni.. Vanligvis kommer julelengselen over meg i august, men i år kom den visst enda tidligere. Men jeg må være litt tålmodig enda, og nyte sommer (hvis den kommer...) og høst først!Nå må jeg opp og fortsette å rydde i garderoben, det er noe som har hengt over meg lenge, og som var høyst på tide. Jeg har en del slike "prosjekter" jeg ønsker å få gjort før jeg begynner å jobbe igjen, så det er bare å kaste seg rundt! Mer hvitmaling har det blitt også....:)

ha en flott kveld!

mandag 23. juni 2008

Fika

Jeg er så glad i det svenske ordet "fika". Hver gang jeg leser det ordet på en svensk blogg eller i et interiørblad, får jeg en god følelse inni meg:) I dag har vi hatt vår egen lille fikapaus, med mandelsnurrer med marsipan! Siden det er st.hansaften tenkte jeg vi måtte ha noe ekstra godt å kose oss med til kvelds:)

Her ser dere to av kjøpene fra Sandefjord også, to te-lys-lykter i fattigmannssølv!Mandelsnurrene var utrolig gode, men også veldig mettende. Mannen min spiste bare to, og det sier litt. Han som som regel tømmer brettet. Men kvelden er enda ung! Oppskriften fant jeg i et Hjemmet fra 2006, som lå på hytta til mamma. Det skulle bli 20 stk sto det, men jeg fikk 8... Kanskje jeg lagde dem litt store! Og jeg doblet fyllet forresten...:)

+

=

Mandelsnurrer med marsipan:
¤ 7,5 dl hvetemel
¤ 1/2 dl sukker
¤ 150 g kaldt smør
¤ 25 g gjær for søte deiger
¤ 3 dl kald melk
FYLL:
¤ 75 g marsipan
¤ 3/4 dl mandler
1 egg til pensling, melis til glasur.
¤ Ha mel og sukker i foodprocessor. Skjær smøret i terninger og legg det i. Smuldre det sammen. Rør gjæren ut i kald melk og rør i melblandingen.
¤ Ta deigen opp på melstrødd bord og la den hvile litt.
¤ Skjær marsipanen i biter og legg det i en foodprocessor sammen med mandlene. Kjør til det er finhakket.
¤ Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 30x45 cm, og bre fyllet utover. Brett langsidene inn mot midten og kjevle lett ut.
¤ Skjær leiven i 2 cm brede remser og skjær dem nesten fra hverandre. Snurr remsene mot hverandre til knuter og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Fest endene under knuten.
¤ La dem heve under plast i ca 1 time eller i kjøleskap natten over.
¤ Pensle knutene to ganger med egg, da blir de ekstra blanke.
¤ Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 10 min. Avkjøl på rist.
¤ Bre glasur over ved servering.


Jeg har også fått en kjempekoselig award av snille Aina, tusen takk! Skal gi den videre i neste innlegg!
ha en flott sankthansaften!

 

lørdag 21. juni 2008

Amok..

Jepp, det var nesten det jeg gjorde i Sandefjord i dag. Gikk amok.. Tusen takk for tips Kari, Charlotte og Lappesola!


To av mine egenskaper er at jeg er veldig dårlig til å bestemme meg for ting, og at jeg ikke klarer å begrense meg.. På shoppingturer blir disse to spesielt gjeldende. Så det ble en del shopping, bilder av tingene får komme etterhvert:) Her ser dere noe da! Sølvvasene har jeg sett på flere blogger, og har vært så betatt av dem! Så når jeg først fant dem i en butikk endte jeg opp med den i tre ulike størrelser..


Disse eggene har jeg også vært svak for lenge, og de måtte jeg bare ha! Men jeg kjøpte bare to da. Så der klarte jeg å begrense meg litt...:)


Jeg er ihvertfall superfornøyd etter dagens shoppingrunde, og dagen har rett og slett vært kjempefin! Og mannen er enig! Vi spiste god mat, gikk i byen, var på lekeplass og litt av hvert. Ferdinand har spist tre is i dag, så det har ikke vært noe klaging fra han heller:)

I går hadde vi middagsbesøk av fetteren min og hans nydelige samboer, vi spiste burritos med ris, bernaise og salat. Så her kommer nok et bilde av et dekket bord. Serviset har jeg arvet, det er fra PP. Bor man i Porgrunn så bor man i Porsgrunn:) Glassene er fra Villeroy&Boch, og det er "helgeglassene" våre. Vi bruker dem hver fredag og lørdag. De er store, så det er plass til masse Pepsi Max:)


Rosene kommer fra hagen!
Gleder meg så til å sette de nye tingene mine på plass, og til å vise dere etterpå! Det går stort sett i fotball-EM på TV her om dagen, så da kan jeg bruke tid på mye annet!

Ha en fortsatt god helg!

torsdag 19. juni 2008

Butikker i Sandefjord?

I kveld har mannen og jeg bestemt oss for å ta en tur til Sandefjord på lørdagen, og jeg benytter muligheten (som flere andre har gjort) til å spørre om noen har tips om gode leke- eller interiørbutikker? Eller andre ting man burde oppleve der? Er ikke det at vi aldri har vært der før, men det er noen år siden, og interessene har forandret seg:)


Jeg vet ihvertfall om Plymshop, dit må jeg:) Kanskje et par nye Maileg'er blir med hjem også:)
Og helt sikkert noe til smårollingene:)
Kanskje noen har tips om bra spisesteder også?:) Håper noen kan hjelpe:)

Dagene flyr, og jeg har FRYKTELIG dårlig samvittighet for at jeg er så dårlig til å svare på, og legge igjen kommentarer hos dere. Vet man ikke skal ha det, men det har jeg altså.. Lurer noen ganger på om jeg burde slutte å blogge, siden jeg føler jeg ikke får fulgt opp ordentlig.. Liker jo ikke å ha ting hengende over meg heller. Men jeg setter ihvertfall STOR pris på ordene dere legger igjen! De er til stor motivasjon, inspirasjon og glede!

stor klem fra Silje


bildene i innlegget er lånt fra maileg.com