onsdag 28. mai 2008

OH HAPPY DAY!

Vi har fått ny spisestue!!! Hurra:)


Og her ser dere den, er den ikke fin?:) Jeg har hatt lyst på ny spisestue siden vi flytta inn i huset for to år siden, da hadde jeg kommet over kirsebær- og mørkt tre-perioden og ønsket (som de fleste av oss:)) at ting skulle være LYST! Men man kan jo ikke bare bytte ut ting som fungerer heller, tenkte jeg! Men da jeg så denne spisestua var det ingen tvil, den gamle ble solgt på finn.no, (kunne solgt den ihvertfall 10 ganger!), og denne ble bestilt. I dag kom den i hus! (Takk for hjelpen Martin:))Det ble så lyst og deilig i stua nå, gleder meg til å be venner og familie på middag:) Det fulgte med to klaffer til bordet, og vi har bestilt to ekstra stoler også. Er kjekt å ha til åtte synes jeg.

Min forrige spisestue kan dere se her! Den fungerte jo helt fint, og var veldig god å sitte på, men den nye passer bedre inn synes jeg! Lys og deilig:) Skjenken som står bak spisestua skal få seg et par strøk med hvitmaling, så blir det mer helhetlig.
HA EN FLOTT KVELD!

mandag 26. mai 2008

Laundry room

Jepp, i dag kommer noen bilder fra vaskerommet! Bare av utvalgte steder da, resten egner seg ikke på trykk:) Skittentøy og stryketøy hoper seg alltid opp i dette hjemmet. Grunnen til disse bildene er nemlig at jeg har hengt opp en hylle på vaskerommet! Det hadde jeg nok aldri gjort før jeg begynte med blogging.. Pynte DER liksom. Men man tilbringer jo mye tid der, så hvorfor ikke? Tror ikke jeg kommer til å tenne stearinlysene så mye, men de er fine til pynt:)
Hylla har jeg kjøpt på antikvitetsmarked i Tønsberg tidligere i år (noen husker kanskje at jeg kun viste bilder av en av de to jeg hadde kjøpt?)


Krona jeg fikk på kjøpet fra Boligfryd. Korset på toppen hadde knekt, men skal nok bli limt på etterhvert:)

Utsikten fra vinduet. Jeg har hengt en krans på døra, jeg elsker kranser!


Lyktene (og krokene) på bildet under ble kjøpt i pinsehelga, og har fått plass på stueveggen, ved siden av det store speilet!

Jeg har blitt TAGGET av Trønderpia (jeg visste heller ikke hva det betydde Trønderpia:))

Dette var altså utfordringen:

"Pick up the nearest book.Open on page 123.Find the fifth sentence.Post the next three sentences.Tag five people, and acknowledge who tagged you."

Og da blir en ny side av meg avslørt, jeg leser ikke bøker:) Og ja, jeg er blond:)

Men det finnes jo bøker her i huset (overflod av barnebøker selvfølgelig...) og på et avlastningsbord i stua ligger det både interiørblader og noen bøker. Den første jeg kom til var Gammelt og trendy av Ellen Ørnes. En nydelig bok forresten!

På side 123 er det bare et bilde, så jeg får ta 124:)

"Gjenstandene ble laget ved at en flytende kvikksølvlegering ble helt inn i skåler, vaser og lysestaker av hult glass, og deretter forseglet. Så ble glasset dekorert på ulike måter, blant annet med olje- og emaljemaling. Gammelt fattigmannssølv er blitt ettertraktede samleobjekter, spesielt i utlandet, så her er det lurt å være om seg!"

Det passet jo fint i disse fattigmannssølv-tider:)

Jeg "jukser litt" og sender utfordringen videre til den som vil ta den:)


ha en flott uke!

lørdag 24. mai 2008

Lørdagskveld

Det er lørdagskveld. Ungene er i seng, og vi ser på Melodi Grand Prix, mye rart:) Vi er opptatt ute om dagen, er mye som skal gjøres. Tror dette er første kvelden denne uka vi har satt hos ned før kl 22! (Nå ser jeg at mannen min har sovna i stolen, klokka er 22.05...) Travle dager for småbarnsforeldre:) Uansett, jeg føler at jeg "henger etter" med bloggen, er raskt innom og kikker, publiserer innlegg innimellom, men er dårlig til å legge igjen kommentarer. Håper jeg er tilgitt....:)


Det er jo ny runde i gave-alongen på gang, og temaet er franske sommerfølelser.. Ikke så lett synes jeg! Har aldri tenkt over at det er den stilen jeg liker best selv,men vet jo at det er mye jeg liker innenfor den sjangeren:) For å hjelpe min hemmelige venn litt, kommer jeg til å liste opp hva jeg liker, så håper jeg noe av det passer med den franske stilen:)

¤ Zink får jeg aldri nok av... Ikke fattigmannssølv heller:)

¤ Blonder, lette bomullstoffer og lin er alle favoritter.

¤ Roser og romantikk:)

¤ av farger liker jeg best ulike nyanser av hvitt og pasteller.. Rosa, lyseblått, lys grønn...

Huff ja, synes som sagt dette er vanskelig! Håper det er litt til hjelp ihvertfall:)


Også har jeg blitt utfordret, av Frk englefjes, og den skal jeg prøve å ta på strak arm:)

Hvilke tre navn går du under:

¤ Silje

¤ mamma

¤ bisja

Nevn tre ting som skremmer deg:

¤ kreft

¤ at mennesker utfører grusomme handlinger

¤ hvordan verden utvikler seg...

Nevn tre ting du helst/ofte har på deg:

¤ giftering

¤ øredobber

¤ amme-bh. Gleder meg til jeg kan sove uten...

Tre sannheter om deg selv:

¤ utålmodig

¤ følsom

¤ utadvent

Tre ting du gjerne vil ha:

¤ friske og lykkelige barn

¤ et langt og godt ekteskap

¤ en frodig og blomstrende hage (akkurat nå er jeg høyere enn epletrærne, så det kan ta tid...)


Jeg sender utfordringen videre til Borghildpia!Disse tingene kommer fra butikken til pappa skrotnisse, Ferdinand og jeg var der i dag! Det er altså så MYE der, jeg er sikker på at man kunne gått rundt der en uke og ikke ha sett halvparten av tingene engang. Det var stor stas for lille F, som kom med favnen full av leker, og helst ville ha med alt hjem.. Det måtte harde forhandlinger til, og vi endte opp med en liten traktor.. Både mor og sønn ble fornøyde:)


Disse er nesten identiske med den jeg kjøpte på antikvitetsmessa i Tønsberg.Oj, dette ble langt! Håper jeg ikke har kjedet dere for mye..:)

GOD HELG!

onsdag 21. mai 2008

Piknik

I dag har vi vært på piknik! Ungene og jeg, og venninna mi med sønnen hennes på 1,5 år, koste oss masse, og endelig er det fine været tilbake!


Vi reiste til en fantastisk flott park (dere som bor i Telemark kjenner den nok igjen), som er et paradis for både store og små. Guttene sprang rundt, og mødrene fikk kost seg med medbrakt mat og drikke. Det blir nok flere turer hit i løpet av sommeren:)


Jeg smurte grove baguetter med ost&skinke, egg og geitost. Litt frukt og grønt hadde vi også med, og pepsi max og sjokolade da....:)

Egen piknikkurv til ungene, kjøpt på sommerferie i Gøteborg. Jeg liker så godt ting som dette:)

Bokstavkjeksene gikk ned på høykant.


Tidligere kostet det 50 kr å komme inn i parken (det er også museum der), men de siste årene har det vært gratis inngang. Det er så flott, for da kan alle benytte seg av den så ofte de vil!Jeg har planer om en avslappende kveld i dag, har 3 nye interiørblader jeg knapt har åpnet. Masse skulle vært gjort både inne og ute, men siden mannen er på fotballkveld hos en kompis unner jeg meg litt egentid! Det er ikke for mye av det om dagen:)

nyt maidagene!

søndag 18. mai 2008

Rabarbragrøt

I dag har jeg laget rabarbragrøt, for første gang! Jeg elsker slike "husmorting", og gleder meg til hagen bugner av bær og frukt og vi kan lage gode ting av det. Rabarbraen i denne grøten kommer fra pappas hage, vi har vært på familiemiddag hos han og samboeren i dag. De bor i barndomshjemmet mitt, og det er så koselig å være der. Stor, flott hage med mye forskjellig! Fikk med meg mynte og gressløk med røtter, så her skal det plantes!


Rabarbragrøten ble veldig god, neste gang skal jeg ha litt mindre potetmel i bare.
Dette ble kveldsmaten til mannen og jeg i kveld. Det ble mye til overs også, så nå kan vi ha rabarbrasuppe til dessert i morgen.

Så lurer jeg på om noen kan hjelpe meg? Jeg har blitt skikkelig glad i hage og blomster, men så kan jeg jo så lite.. Til venstre er pelargonen jeg kjøpte en tid tilbake. Blomstene visnet, men bladene vokser og ser ut til å trives! Men hva skjer nå? Kommer det blomster igjen? (skjønner dere hvor clueless jeg er...) Til høyre er det rosmarin, kjøpt som frisk krydderurt i matbutikken. Kan den plantes ut, i krukke feks? Kunne tenkt meg en krukke full av urter.
Håper noen kan hjelpe meg med noen råd:)

Håper nasjonaldagen var vellykket for dere alle!
Vi hadde en flott dag, men litt preget av været ble den jo. Det var kaldt og regn, og ungene hakket nesten tenner stakkar. Ferdinand var så stolt i bunad, og fikk lekt masse med fetteren sin. Augusta hadde også på bunad, nyinnkjøpt for dagen. 99 kroner kostet den, og den er kjempefin!
¤
ønsker alle som er innom en flott, ny uke!

fredag 16. mai 2008

Hipp hurra!


Nå er det snart klart for den store dagen, og jeg håper vi alle får fint vær, ihvertfall opphold! Her i huset er ting delvis under kontroll, maten er handlet inn, alle i familien (eller ikke Augusta da) har vært hos frisøren, ungene er nybada og sover søtt.. Nå gjenstår kakebaking, litt vasking, og stryking av ungenes bunadskjorter. Jeg dropper å ta på bunaden i år, synes det er så tungvint å ha den på når man ammer. Det kommer jo flere sjanser til å bruke den:)


Denne buketten med peoner fikk jeg av mamma til 17.mai, og den er litt av et syn, og dufter herlig!
ha en flott nasjonaldag!