onsdag 30. april 2008

Hverdagsliv

I dag har vi hatt en helt "vanlig" dag, men så er det de dagene som er de flotteste og mest verdifulle synes jeg. Ferdinand har hatt fridag fra barnehagen, og siden Augusta sover lenge på formiddagen, har han og jeg kost oss sammen alene. Det er ikke så ofte lenger! Vi kledde på oss regntøyet og gikk ut i hagen, hvor Ferdinand bl.a fikk sitt første møte med en meitemark! Den stakkars marken fikk dessverre smake Ferdinands spade, på tross av min forklaring om at marken er snill, og at den hjelper oss! Men jeg kunne ikke annet enn å smile da han så betuttet på meg og sa:
-makken er lei seg, jeg øgan.. (ødela den...)En enslig pinselilje (?) i hagen vår. Selv om alt er nyplantet i hagen, og det er lenge igjen til det er en "ordentlig" hage, synes jeg det er så koselig å gå rundt og kikke på alt som spirer og gror. Det tar ikke lange tida, hagen vår er ganske liten. Men passe for oss:)


Etter dagens jobbing i hagen gikk vi inn og spiste risgrøt, noe av det beste jeg vet. Ferdinand er mest glad i smørøyet, han spiser gjerne skjeer med smør..


Rød saft hører med!Etter formiddagsmaten kom svigermor og svigerinna mi på besøk, de hjalp til med barna, og vi gikk en tur ut i hagen når sola tittet fram. Da mannen kom hjem lagde jeg middag til oss alle sammen. Jeg synes det er koselig å få "storfamilie"-følelse noen ganger. Jeg kunne ikke tenkt meg å bo i generasjonsbolig altså, men liker det når familien kan være samlet, spise middag sammen, at vi kan få hjelp til bading og legging av unger og sånn. Sånt var vel mer vanlig før i tida, at man hjalp hverandre i hverdagen. Vi setter ihvertfall stor pris på det:)
Nå skal jeg på butikken og kjøpe interiørblader (og kanskje litt godis...)

HA EN FIN 1.MAI:)

mandag 28. april 2008

Mons, Marit og Maileg!

Viser litt bilder av noen av Maileg'ene her i huset. Dessverre er ingen av dem nye, kan nesten ikke huske sist noen nye kaniner flyttet inn her hos oss.. (til min store fortvilelse, men til min manns store glede...) Ingen av butikkene her jeg bor ser ut til å fornye Maileg-utvalget sitt, det er bare de samme, gamle. Og de har jeg jo.. Neste reise utenbys skal nok sette en slutt på Maileg-tørken...Disse er litt "hage-maileg" for meg! Mangler bare en rive og en hekksaks..


Disse er litt mindre, og slapper av på en benk, også fra Maileg.


Nydelige detaljer, som alltid når det gjelder Maileg's ting.
Men denne boka er ny, eller dvs nykjøpt! Da jeg så boka på bloggen til Kavat, som dessverre har bloggepause, kjente jeg den igjen med èn gang, og minnene strømmet på! Boka om Mons og Marit leste vi nemlig masse i da jeg var hos dagmamma da jeg var liten. Etter å ha sett den igjen,ble jeg ble nesten desperat etter å få tak i boka selv. Jeg har lett på Finn.no, antikvariater og nettsider, men har jeg funnet den, har den allerede vært solgt. Men til slutt snudde lykken, og endelig er boka mi!
¤
Den representerer så mye av det jeg ønsker at mine barns oppvekst skal inneholde. Trygghet, tradisjoner og masse moro. Her lager Mons og Marit syltetøy med Maren, som de bor hos.
Det var gøy å se igjen krukkene på bildet, de er nemlig fra Rörstrand, og jeg samler på slike nå!

Også jul da.. Jeg elsker jo alt som har med jul å gjøre, og når jeg leste fortellingene om jul i boka, kom julestemningen for fullt. Jepp, jeg gleder meg til jul:)

Ellers må jeg fortelle at jeg har fått ny jobb! Halv nattstilling, foreløpig bare et vikariat da. Jeg begynner allerede i august, litt tidligere enn planlagt.. Men jeg har hatt lyst på denne jobben så lenge, så da får jeg heller ofre litt. Uansett får jeg mye fri heldigvis, så det blir en mild overgang. Jeg synes det er fordelen med å jobbe natt, at man har så mye fri. Jeg får tre uker fri på fire uker.. Og da kan jeg være den bolle-bakende mammaen i rutete forkle jeg drømmer om å være, og jeg har mulighet til å ha ungene litt hjemme i ukedagene. Jeg er nok litt den "gammeldagse" typen som gjerne vil at ungene skal bli møtt i døra med boller og kakao når de kommer hjem fra skolen en kald vinterdag.. Selvfølgelig synes jeg det er viktig å jobbe også, så kombinasjonen passer meg utmerket:)


HA EN FIN UKE!

søndag 27. april 2008

Litt av hvert på en søndag!

Så er det søndag igjen. Disse bildene tok jeg på fredagskvelden, jeg synes alltid huset vårt er finest om kvelden. Det er så koselig med levende lys og alt blir liksom så mildt. Og rot og støv synes ikke så godt heller:)Disse orkidèene skal jeg prøve å beholde også etter blomstringen, og se om jeg kan få de til å blomstre igjen. Søstra mi har skikkelig orkidètekke, huset deres er fullt av orkidèer i alle farger, som blomstrer igjen og igjen. Tror jeg må be om noen tips:)
Så til oppskriften flere av dere har spurt om, her kommer den:


SPRØ SJOKOLADEKAKER:

225 g (3,5 dl) hvetemel

1 dl kakaopulver

1,5 teskje bakepulver

0,5 teskje vaniljesukker

100 g smør, romtemperert

250 g (2,75 dl) sukker

2 store egg

melis til å rulle i¤ sett ovnen på 180 grader

¤ rør sammen det tørre og det våte hver for seg, og bland det deretter sammen

¤ ta en toppet spiseskje med deig, og rull den til en kule. Rull den deretter i melis, til hele kula er dekket.

¤ stekes midt i ovnen i 10-12 min

¤ avkjøles på rist i 15 minbare et tips: Lag gjerne dobbel porsjon:) (det angrer jeg på at ikke jeg gjorde...)HA EN FIN SØNDAG!

fredag 25. april 2008

Bakermester Harepus

I dag har ungene og jeg bare vært hjemme. Egentlig skulle vi besøke farmoren min, men da vi endelig hadde fått kledd på oss yttertøyet, og jeg hadde plassert ungene i bilsetene sine, og meg selv i førersetet, vridde jeg om nøkkelen og... ingenting... Batteriet var tomt! Så var det ut igjen, ringe farmor, legge Augusta i vogna, og Ferdinand og jeg tok en tur på lekeplassen. Etter en stund gikk vi inn igjen, og tok fram barnas beste bakebok!


Valget falt på "sprø sjokoladekaker",mmmmm:) Her er vi i gang med å blande det tørre. Mens jeg knipset bilder hadde Ferdinand tømt halve vaniljesukker-boksen i bakebollen.. Så da måtte jeg fiske det ut igjen:)
Og så skal vi ha egg oppi, sa jeg....

Og det ordnet Ferdinand greit:) Unger er skjønne. Hvordan kunne han vite at de måtte knuses først?:) Det mørke på egget og hånda til Ferdinand er sjokolade,og ikke skitt, som det kan se ut som:)
Å bake med en toåring er kanskje litt optimistisk, men jeg synes det er så koselig, og tror barna synes det er både gøy og lærerikt! Jeg lar han hjelpe til på sin måte, så får heller han selv og kjøkkenet se ut som det gjør etterpå:) Alt kan jo vaskes!
Det tørre og det våte mikses...

Og blir seende slik ut! Nam:)Rullede sjokoladeboller dyppes i melis..


...og settes på stekebrettet!


-Er de ikke ferdige snart da???

Steketiden gikk fort, men etterpå skulle de HVILE i 15 min, lettere sagt enn gjort:)Kakene ble kjempegode, smakte nesten litt som brownies:)
GOD HELG TIL DEG SOM ER INNOM!

tirsdag 22. april 2008

Ferdinand 2 år!

I dag fyller vår herlige gutt 2 år! Dagen hans har vært full av opplevelser fra morgen til kveld, og han har fått mange fine pakker:)

Vi hadde bedt "min" familie til bursdagsfeiring, og serverte pølser, kaker og is. Søstra mi og guttene hennes var her også, Ferdinand og fetteren på tre leker så flott sammen:)

Planen var å blande hvite og blå blomster, men så hadde de kun hvite i blomsterbutikken. Så da fikk en blå sommerfugl pynte opp i stedet!
Disse muffinsene hadde bursdagsgutten med seg i barnehagen i dag. Ikke akkurat sukkerfritt,men jeg synes bursdag får være bursdag jeg da. Synes dette sukkerhysteriet går helt over styr.. Alt med måte sier nå jeg:)
¤
Har brukt over to timer på å laste opp bilder til dette innlegget nå, har egentlig brukt lang tid flere ganger nå. Begynner å bli ganske lei.. Er det flere som sliter med å laste opp bilder?
¤
NYT VÅRDAGENE!

søndag 20. april 2008

Nok en helg er over..

Så er søndagskvelden her igjen da, helgene går så fort! I dag har vi kost oss masse, vært ute nesten hele dagen, og hatt vårt første "måltid" på verandaen. Naboene våre hadde glemt igjen husnøkkelen sin på hytta, og kom seg ikke inn, så da ba vi dem over på is og vafler. Ungene løp rundt og de voksne koste seg i sola:)


Litt bursdagsfeiring for Ferdinand har det også blitt, selv om det ikke ble helt som planlagt. Pappa og hans samboer, og min manns familie kom, og over ser dere bursdagsgutten skue utover kakebordet..

Jeg bakte boller, noen med vaniljekrem og noen med rosiner, brownies, og vi lagde vafler. Det blir enda to bursdager til, så mer kakebaking (og spising!), gaveåpning og bursdagssang skal det bli:)

Disse rosene har jeg vist på bloggen før, jeg kjøpte de forrige torsdag,og de står like flotte enda!


HA EN FIN SØNDAGSKVELD:)

fredag 18. april 2008

Loftstua

For en tid tilbake viste jeg noen bilder fra loftstua, her kommer flere:)
Loftstua brukes ikke til så mye akkurat nå, men jeg tror den kommer til å bli kjekk å ha når ungene blir litt større. Da kan vi ha lesestund i senga, og den kan fungere som et ekstra lekerom.
Om enda lenger tid kan den jo brukes til TV-stue for foreldrefiendtlige tenåringer:)
Jeg er på utkikk etter en tallerkenhylle til å ha over denne senga,som kan fylles med bøker. Så kan ungene velge bok annenhver kveld:)
Senga er god å ligge på, så det hender den benyttes av mannen hvis han synes det blir litt trangt å dele dobbeltsenga med kone, to barn og katt...

I loftstua er det dobbel verandadør ut mot en liten balkong, og her luftes sengetøyet. Det er forøvrig et veldig flott lys i loftstua, sola fyller liksom hele rommet. Til jul henger det en julestjerne og lyser i dørkarmen, og det er så koselig å gå forbi den på vei til soverommet.


Bamse Brakar x 2, en nyprodusert og en gammel.


Lintøyskapet er fylt med sengetøyet vårt, barnas sengetøy er i et annet skap. Det lukter så deilig når man lukker opp skapdøra, av tøymykner og sol:) Døra var opprinnelig kun i tre,men jeg fikk satt inn en glassplate da vi flyttet inn i huset.

Detaljer fra bildet som står på toppen av lintøyskapet. Det er laget av ei venninne av meg, som er illustratør. Jeg valgte selv teksten, farger og dekoren, og det ble akkurat så fint som jeg hadde håpet:)


Kjærligheten utholder alt,
tror alt, håper alt,
tåler alt.Med disse ordene ønsker jeg dere en flott helg!

torsdag 17. april 2008

VÅR!

For NÅ må vel våren ha kommet vel?? Vi har ihvertfall hatt en nydelig dag her i dag, sol fra blå himmel, og deilig temperatur. Jeg har gjort flere ting for første gang i år, bl.a. tørket klesvasken ute, gått uten jakke, og Ferdinand og jeg har spist softis. Det var "gulrota" han fikk for å bli med på Plantasjen.

Vi kjøpte med oss en Pelargonia, litt pinglete er den, men 20 kroner var den verdt. Kan jeg plante den ut? I krukke evt?Kjøpte litt pynt til å ha ved inngangsdøra også. Gleder meg så til å få et ordentlig inngangsparti! Det skal visst skje snart... (jeg kjøpte en verktøykasse med tilbehør i plast til Ferdinand i dag, og sa til mannen min -den kan han jo bruke når han skal hjelpe deg med inngangspartiet... hint hint!)


Faktisk var alle plantene på Plantasjen litt dvaske i dag, håper de kommer seg når de får sol og litt vann:) Ville gjerne kjøpe noen tusenfryd også (etter å ha blitt inspirert av flere medbloggere), men det fant jeg ikke der. Kanskje neste gang:)

Takk for alle varmende og oppmuntrende ord om min lille nevø. Det går heldigvis bra med han, nå har han fått insulinpumpe, og han er kjempestolt:) Det skal nok gå bra:)


Nyt vårdagene jenter!