mandag 31. mars 2008

Nostalgi


Denne flotte gyngehesten har Ferdinand fått av pappa. Han er veldig opptatt av den,men også litt redd for å sitte oppå den,for den er litt høy. Men han flyr rundt og peker på "hætten" (som han kaller hest...),og synes det er veldig stas! Jeg synes gamle leker som denne er så flott!
Tusen takk pappa:)

Og her tar Augusta ettermiddagslurene sine,hun koser seg skikkelig i denne vugga! Den er gammel,men ny i familien. Vi fikk den av mamma da Ferdinand var ca 8 måneder,så han rakk å ligge i den et par ganger,før den ble stående i loftstua med gamle bamser i. Nå er den tatt fram på ny, og Leander-vugga i taket skal taes vekk. Den er nemlig litt for liten,og altfor kjedelig for Augusta nå,hun må være der det skjer,kan jo ikke gå glipp av noe:) Hun er 4 måneder nå,og liksom ikke noe baby lenger:)

Hun liker å ligge og kikke ut av vinduet,og tilslutt lukker hun øynene forsiktig igjen,og er i drømmeland:)


Denne har jeg fått av Livy og Tussaluso, tusen takk kjære dere!


Jeg ser,som flere av dere,at det er ganske mange som har fått den nå,og gjør derfor det samme som dem: Gir den videre til alle bloggere som er innom her!


Ha en flott dag!

onsdag 26. mars 2008

På en helt vanlig onsdag...

...har jeg ikke så mye å skrive om. Jeg tenkte egentlig å vise bilder av badet vårt oppe,men så har jeg ikke rukket å vaske det i dag (onsdag er vaske-badene-dag),og da kan jeg ikke vise det frem. Selv om det kanskje er det jeg burde gjort,vise hvordan det PLEIER å se ut...:)

Så i dag blir det bilder av nyinnkjøpte plommer...

... og fattigmannssølv. Jeg ønsker meg flere lysestaker,og man skal vel helst ha et oddetall når de står samlet i grupper (3,5,7 e.l)? Mener jeg har lest det et sted. Ikke at det er så nøye da,så lenge man liker det selv:) Jeg har hatt flere enn disse,men de har knust. Kan ikke skylde på en aktiv toåring heller,det er nok meg som har vimset litt når jeg har tørket støv...


Håper dere alle har hatt en fin dag! Her har vi hatt nydelig vær,så Augusta og jeg har gått tur i over to timer. Jeg nyter mammapermisjonen til det fulle:)

Klemmer fra Silje

mandag 24. mars 2008

Påskegaver

Påska er jo så godt som over,men et siste påskeinnlegg må jeg visst ha med! Min snille,gavmilde mamma var nemlig en tur innom oss i dag,og se hva jeg fikk! Hun har vært hos det antikvitetsglade venneparet vårt,og kjøpt masse fint! Og så er hun så snill og gir noen av tingene til meg! Denne kannen er til meg fra ekteparet,det er en liten sprekk i den,og da vil de ikke selge den på messer. Jeg synes den er like flott fordet!Nå står alle kannene mine i hengeskapet i stua.
Denne skåla fikk jeg av mamma,og den er visst ganske sjelden.Stor,fin eggehøne!
Enda en skål,vet ikke om de er ment til påskegodteri,men det er det jeg bruker de til! Denne er en liten utgave av den jeg viste i et innlegg under her,og denne er bare 12 cm lang!


Så til nok et gavmildt menneske,søte Borghild hadde strikket disse søte tøflene til dattera si,men så hadde de blitt for små. Da spurte jeg om jeg kunne kjøpe de,vi bruker nemlig slike på lille Augusta (og siden jeg ikke strikker selv,må de jo kjøpes). Jeg fikk lov til å kjøpe dem (for en billig penge også synes jeg!) og pakka hadde kommet i posten da vi var på påskeferie. Se så søte de er! Hun hadde heklet en liten brosje inntil også,den ligger oppå den ene tøffelen på bildet!


Og dette søte hjertet sendte hun med,til Ferdinand! Det henger på rommet hans og pynter opp!

Tusen takk snille deg! Så mange flotte mennesker det finnes i blogglandia!Håper alle har hatt en fin påske,nå er det tilbake til hverdagen igjen.. Utrolig hvor fort feriene går.. Men det gjør jo hverdagene også:)


Ha en flott kveld!

fredag 21. mars 2008

Tilbake fra påskefjellet!

Etter fire nydelige dager på fjellet er vi hjemme igjen! Vi har hatt det kjempefint,sol fra blå himmel og masse snø. Mye vind også dessverre,så vi fikk ikke vært så mye ute som vi gjerne skulle. Derimot ble det mye kortspilling,påskenøtter og MASSE påskemarsipan..
Nå er det herlig å være hjemme igjen,og her snør vi nesten ned! Vi måtte grave oss fram til inngangsdøra da vi kom hjem:)
Slik ser vinduene våre ut nå,helt skjønt:) Kyllingen som henger i vinduet har Ferdinand laget i barnehagen. Våre hjerter smeltet igjen...I kveld skal jeg slappe av foran peisen,se litt på tv og sikkert blogge litt:) Mens vaskemaskinen går nesten varm:)
Takk for alle kommentarer,jeg setter kjempestor pris på det! Beklager hvis jeg ikke rekker å svare dere alle,jeg er ihvertfall innom dere!


HA EN FLOTT PÅSKEHELG!

søndag 16. mars 2008

God påske!


Nå er påska endelig her,-jeg har gledet meg lenge!
Våren har også kommet,ihvertfall her på østlandet. Sola har strålt fra skyfri himmel hele helga,og fuglene har kvitret. Denne lille hestehoven fikk jeg av min lille sønn,og da smeltet hjertet mitt helt.. En nydelig liten tass i stor utedress og med røde roser i kinnene strakk den lille armen sin frem,med et stort smil om munnen.. Lykkefølelsen var total:)

Jeg er kjempeglad i gammel julepynt,og nesten like glad i gammel påskepynt! Denne godteskålen fikk jeg i fjor,og den er kjøpt på en antikvitetsmesse. Den var faktisk avbildet i flere ukeblader i fjor!


Disse kyllingene har jeg også kjøpt på antikvitetsmesse,litt preget av tiden er de,men så skjønne også da...


Denne syltetøykrukka er også gammel,gleder meg til å bruke den til påskefrokostene!


Vi har hatt svigerforeldrene mine til middag i dag,og da brukte vi sitronserviset fra PP,som vi alltid bruker til påske. Det er et av de vakreste servisene jeg kan tenke meg!
Vi serverte Bali kyllinggryte,som også er veldig påske for meg!
Og iskake og brownies til dessert:)

Jeg vil ønske dere alle en kjempefin påske,kos dere masse!

Mange klemmer fra Silje.


torsdag 13. mars 2008

Påskefest!

Om tirsdagen hadde vi påskefest her i huset! Da hadde ungene bedt inn noen av vennene sine,og vi var tilsammen 8 barn og 5 voksne. Siden alle barna var under 4 år var det ikke noe stort opplegg,vi spiste kaker,alle fikk hvert sitt påskeegg,og ungene lekte sammen!

Dette inneholdt påskeeggene til barna..

..og dette var det de voksne fikk.


Jeg bakte boller med vaniljekrem inni...

...kanelboller...

...sjokoladekake...

...og muffins!
Ferdinand så ut som en av røverne i Kardemomme By etter å ha spist masse kake. Han spiser alt med hendene,til og med is...


Dette var innbydelsene vi sendte ut.
I dag skal jeg lage nye innbydelser,mamma fyller 50 år i mai og har spurt om jeg kan lage innbydelsene! Og det vil jeg jo gjerne:)
¤
HA EN FIN DAG!

onsdag 12. mars 2008

Vi gleder oss til våren!


Det er temaet i vårens gave-along,og i den forbindelse skal vi svare på noen spørsmål:)
¤
1.Hva liker du best med våren?
Lysere dager,bar asfalt,kjøpe blomster i friske farger,at det blir mer farger i naturen.
¤
2.Hvordan tar du våren inn i huset ditt?
Kjøper masse blomster,bruker stearinlys i vårlige farger,åpner vinduene så den friske luften kommer inn:)
¤
3.Hvilken farge synes du er mest vår?
Lys rosa og lys grønn.
¤
4.Hvordan er en perfekt vårdag for deg?
Dra på tur med familien,enten til sjøen eller i skogen. Grille pølser og spise sjokolade:) Legge seg i nyvasket sengetøy som har luftet seg ute hele dagen.
¤
5.Kaffe eller te?
Pepsi Max:)
¤
6.Hvilke planer har du for våren som ligger framfor oss?
Gå mange turer med mine to søte små (og min flotte mann!),være mye ute,møte gode naboer ute på lekeplassen,plante og ordne litt i hagen. Sette opp hvitt stakittgjerde... Nyte å ha mammapermisjon!
¤
7.Liker du hagearbeide?
Det er ikke det at jeg ikke liker det,det er bare at jeg kan så lite! Prøver å lese litt på nettet og i bøker,men føler det er lite for nybegynnere som meg! Når man bygger hus sitter man jo der med en hageflekk som kun beståt av leire og jord.. Hvor begynner man? Hva kan man plante hvor? Synes det er vanskelig jeg:) Men kan man mye er det sikkert kjempegøy! Og et sted må man jo begynne:) Gleder meg til å bli bedre!
¤
Håper det kan hjelpe,hemmelige venn:)