tirsdag 17. juni 2008

Så ble det HVITT!

Som jeg skrev i forrige innlegg ble helgen brukt bl.a til maling! Først ut var møblene i hallen, og slik ble resultatet:

FØR:

ETTER:


FØR:
To bilder av buffeten i gangen, tatt i fjor høst og i påska i år. Den siste tiden har jeg brukt heldekkende løper på denne, fordi det hadde blitt sølt blåbærsaft oppå plata. Det var med på å avgjøre at den ble malt:) (jeg er fortsatt glad i lutet furu også nemlig:))


ETTER:
Jeg er kjempefornøyd med resultatet, det ble som å få to nye møbler i hus!


Forrige gang jeg malte et furumøbel hvitt brukte jeg oljemaling, og det angret jeg bittert på etterpå, det tørket jo aldri!! Lenge etterpå var skuffene seige og vanskelige å åpne. Denne gangen har jeg brukt vannbasert maling, mye lettere å jobbe med, og tørket på et blunk, men jeg ser jo nå at det ikke holder like godt, det har allerede gått noen skall (det gjør jo ikke noe da blir det bare "shibby shac" som mamma kaller det:)).
Hva bruker dere? Har dere noen tips?:)

To møbler til venter på å bli malt, men de må slipes først, og da blir det med ett et større tiltak.. Kan hende det er flere møbler her i huset som ligger tynt an etterhvert også:) Men tre ting blir aldri malt, det er skuvsenga på rommet til Augusta, stuebordet vårt, og hjørneskapet. De er finest som de er:)
¤
I dag er det sommeravslutning i barnehagen med grilling, det gleder jeg meg til:)
¤
ha en flott dag alle sammen:)

31 kommentarer:

Tonje Marie sa...

Hei og hå! Eg datt innom bloggen din eg og såg møblane du hadde mala. Det er rart kor forandra det kan bli berre med å forandre farge. Det vart veldig fint =)
Helsing Tonje Marie

Kine sa...

Dæven,så fint det ble!!!Men jeg må jo si at de var kjempefine før også da,liker at det kan være litt tre også,ikke bare hvitt:) Heldig du,som har slike møbler du kan male!!!*klæm*

Hespe sa...

Hva annet kan jeg si en - lekkert..!!
Forstår så godt at du velger å male furumøblene. Har selv hatt en del, og er bare såååå lei... Et malingsstrøk gjør susen :o)

Fin dag videre til deg!!

Hobbyhuset-Merete sa...

Det blei knallfint med kvitmalte møblar!! eg har malt alle fuumøblane mine kvite og angrar ikkje eitt sekund :o)

Smilla sa...

Knallfint resultat! :O)

Midnattsola sa...

Oi, så fine møblene ble! Virkelig flotte! Så lurt å ha grøtpulveret på glass, ble skikkelig søtt! Du er litt av en kreativ sjel!

Anita sa...

Hei Silje!!
Så flott det ble!! Tenker det føles som du har fått en ny gang nå!! Jeg maler mine møbler med oljemaling, men er enig i at de tørker seint!! Så var det den tålmodigheten da;o) Nå er dere nok på grilling i barnehagen og koser dere! Vi skal på grilling i vår bh til torsdag, gleder meg til det!
Jeg har forresten en guttekanin her med prikkete bukser som lurer på om du fortsatt vil ha den? Skjønner dersom du har ombestemt deg, har vært en laaaang produskjons tid! Og hvis ikke du vil ha den får jeg solgt den til noen andre:o) Nå må jeg springe etter Ane!! KOs deg i kveld! Klem!

marie sa...

Ser du etterlyser tips om maling. Jeg har nettopp malt et skap (ikke blogget enda) og prøvde meg på vannbasert oljemaling. Makan til drittmaling, spør du meg. Skapet ble ruglete og ikke særlig pent. Også dekket den dårligere. Da jeg skiftet til oljemaling ble overflaten glatt og pen og den dekket veldig bra. Jeg er altså ikke i tvil om hva jeg skal bruke.

Emmeline sa...

KNALLFINT RESULTAT FLINKE SILJE:)

Jeg liker jo veldig godt hvitt så det er vel ikke en overraskelse at jeg likte resultatet av malerjobben.

Når jeg maler møbler så maler jeg også med oljemaling, men jeg bruker først grunning som tørker ganske raskt før jeg maler et eller to strøk med vanlig halvblank oljemaling tilslutt. Det tar jo ikke SÅ lang tid å tørke gjør det???

Men så er jeg jo den tregingen med enkelte prosjekter så det passer fint med litt lang tørketid:) Nydelige stilleben du har satt opp etter at malingsjobben var gjot også:) Knall inspirerende som alltid;0)

Sisselle sa...

Hei!Møblene ble så fine.De var fine før de ble malt også.Men hvite møbler er lekre da.
Jeg bruker oljemaling når jeg maler møbler.Synes det gir best resultat og tåler mer.Selv om det er minussider også som at det tørker seint,kleber lenge og lukter mer.
Oljemaling har også en ekstra glans synes jeg ,..selv om du bruker vannbasert med samme glansgrad.
Men vannbasert er jo så lettvint å vaske bort fra pensler og søl...

Flott blogg,kikker innom igjen her om ikke så lenge!

Ha en hyggelig kveld!

Aina sa...

Heisann, så fine møblene dine ble-lekkert i hvitt.

Nå får en kjøpt vannbasert oljemaling(?) ny type maling, tror faktisk at De planlegger å fjerne oljemalingen fordi den er så usunn.avgasser osv.
Den nye malingen er ikke like holdbar som oljebasert men bedre enn vannbasert, og tørker kjapt:0)

Klem fra meg!

Miss.T sa...

Så flott resultatet ble !!! ja du må aldri finne på å male den nyyydelige sengen !!! synes og det er flott med noe lutet furu, men ikke for mye : )

Ha en flott kveld !

frk.Larsen sa...

Klikka meg inn her på grunn av overskriften din..
Er stor fan av hvitt. Alt som ikke er hvitt blir framhevet av å stå mot noe som er hvitt.

Har selv noen gamle arvemøbler, og de ser så flotte ut sammen med moderne møbler i hvitmalte rom. :)

Sanna sa...

Så flott med litt oppdatering av møblene. Hvorfor kjøpe nytt når det blir så fint med et strøk eller to med maling. Kan skjønne du er fornøyd. Tror det er mitt første besøk her inne hos deg, men jeg kommer garantert tilbake. Du viser masse flotte bilder og har en stil helt etter mitt hjerte. Tusen takk for titten. Ønsker deg en fortsatt fin sommer ;o)

borghild sa...

Det ble jo fint da, men jeg synes jo de var fine før også:-) Er enig med deg i at du ikke bør male de andre møblene, de er kjempefine som de er!!:-) Synes heller ikke du skal male lintøyskapet, husker jeg forelsket meg i det da jeg så det:-) Ha en fin kveld! Klem B:-)

Ingrid sa...

Hei Silje! :)
Så fint det blir med litt hvit maling! Men jeg holder med det i å ikke male de tre tingene du nevner - det har jo sin sjarm med det naturlig slitte treet også.
Jeg bruker også vanntynnet maling når jeg maler møbler.. går stort sett bra, men det har en tendens til å dette av noen biter hvis man kommer borti. Men det går jo an å male over på nytt..
Håper jeg også snart blir i form til å sette i gang med de mange prosjektene jeg har lyst til. Har en del ting som skulle vært malt her i huset også.. blant annet et lite bord og to stoler til lillegutt sitt rom.
Ha en fin uke videre! :)

Ingrid sa...

Hei Silje! :)
Så fint det blir med litt hvit maling! Men jeg holder med det i å ikke male de tre tingene du nevner - det har jo sin sjarm med det naturlig slitte treet også.
Jeg bruker også vanntynnet maling når jeg maler møbler.. går stort sett bra, men det har en tendens til å dette av noen biter hvis man kommer borti. Men det går jo an å male over på nytt..
Håper jeg også snart blir i form til å sette i gang med de mange prosjektene jeg har lyst til. Har en del ting som skulle vært malt her i huset også.. blant annet et lite bord og to stoler til lillegutt sitt rom.
Ha en fin uke videre! :)

Livy sa...

Heisann!
Så utrolig fint det ble!!! Nå ble jeg inspirert til å sette i gang med det jeg har stående også!!!

Håper dere har kost dere masse på avsluttning!

Klem

Ann-Cathrin sa...

Så fint det ble:) Du har det jo så flott og gjennomført. Er så fint at din personlige stil skinner igjennom:)

Anita sa...

Hei.Så fine de ble! Det ble en stor forandring. Jeg har også brukt vannbasert maling, men jeg angrer på at jeg ikke grunnet først. Tror det ville blitt bedre da.Syns den dekket dårlig, men er ellers grei. Er enig i at alt ikke trenger å være hvit.

Hulda sa...

Gratulerer med god arbeidsinnsats! Møblene ble supre! Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak dette, har malt MASSE møbler. :) Men, det er utrolig artig, for det blir jo så flott. Nydelig styling også. :)

Hilde's rom sa...

Møblene ble kjempefine!! Jeg har et skap jeg gjerne skulle ha malt hvitt, men eg usikker på hvilket maleredskap jeg skal benytte. Hvilket har du brukt? Malerkost eller rulle? Plastrulle?

Karoline sa...

hei silje. lenge siden.
føsrst må jeg si meg enig ang de tre tingene som aldri blir malt i huset ditt!!! ellers er jeg også glad i det hvite, og syntes du fikk fine resultater.
tregt med blogging, har omsider potstet et innlegg nå og bestemt meg for et til nå snart, og så sier bloggen god sommer, vi er da klare for frankrike, dannmark, hytten og oslo. gleder meg veldig.
har jobbet masse i det siste og nytt været når solen har skint og derfor har det ikke vært tid til så mye annet. nå er det snart ferie, huset på ryddes for det ha vært nesten like nedprotert som bloggen, så da kan du bare gremme deg ..;)
snart ferie på dere også? du har vel permisjon en god stund til håper jeg for deg.
klem

Minmill sa...

Hei. Koselig blogg du har her. Hva kan jeg si? Møblene du malte ble jo kjempefine. Kjipt med den malingen som ikke holder. Jeg bruker alltid heftgrunn og maling som er oljebasert. Det er noe herk pga. lukt og tørketid. Men du verden så flott det blir. Ha en fin dag fra meg, Minmill.

Millas hem sa...

Åh, så fina dina möbler blen. Jag har också användt vattenbaserad färg i helgen, mkt lättare att göra "shabby" efter.
Söt kaninen är!

Finfina presenter du fått, jag har också den glaslyktan fast en modell högre! (har visat i ett inlägg)
Ha en trevlig midsommar!
Klem :) Camilla

fru Dings sa...

hei! takk for koselig helsing på bloggen min. Så flotte møblane vart no! inspirerande ;) ha ein fin kveld! klem frå fru dings

Lena sa...

Så flott det ble!!
Forandring fryder, det skal være sikkert:)
Maling er en fin ting:)
Kos deg!

Joanna sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Joanna sa...

Så flott det vart! Trur at eg må ta meg saman og male litt eg og, har ein del prosjekt som skulle ha vore malt;O)
Flott blogg du har ;O)

Donnas Verden sa...

hei og hå

Så fine møblene dine ble:) Flott hemmelig venn gave du har fått også.

Ha det fint i helgen

Elisabeth sa...

Så flink du er!! :) hvitt er NYDELIG!!! STå på videre.
Kom gjerne innom min blogg også. Klem