onsdag 31. oktober 2007

Tidenes beste!

Må bare mimre litt om det jeg synes er tidenes beste julekalender!
Har hørt at nrk aldri skal sende den igjen,og det er trist synes jeg. Har den på dvd da, så vi(mannen min og jeg) har pleid å se på den hvert år. Men må jo innrømme at det ikke er det helt store som skjer i episodene,og den blir vel for kjedelig for barn i dag.
For meg er det vel mye pga minnene den bringer fram jeg liker den så godt..
Om ikke annet er det jo koselig å ha den surrende i bakgrunnen mens man baker julekaker:)

Happy halloween!

Ønsker jeg dere alle,selv om jeg egentlig er litt imot hele greia.. Er koselig med tradisjoner,men dette er jo noe veldig kommersielt,ihvertfall her i Norge. Ikke at jeg skal si noe,sto selv i kø på Nille i dag for å kjøpe litt sjokolade til barna som stikker innom i kveld.
Både foran meg og bak meg i køen sto småbarnsmødre med armene fulle av Halloween-utstyr, både kostymer og godteri og all slags plastikksurr. Da slo det meg at for det første var de ganske seint ute,og for det andre at produsentene har fått det akkurat som de ønsker,vi handler til krampa tar oss... Vel vel,håper dere får en fin kveld ihvertfall:)

Ellers har jeg vært en tur hos min far skrotnissen i dag igjen. Han har ca 200 pappesker med gammel og ny julepynt,og i dag var jeg så heldig å få lov til å åpne en del av dem,og ta det jeg ville. Hadde dessverre litt dårlig tid,skulle gjerne sett mye mer,men fant en del fint,og det skal jeg ta bilder av og legge ut i morgen.

Må til slutt si at jeg hadde en så fin start på dagen i dag! Ferdinand og jeg hadde spist frokost,og etterpå skrelte jeg meg en mandarin. Da jeg kikket ut av kjøkkenvinduet dalte det store snøfiller ned på utsida,og jeg ble helt varm om hjertet... Kombinasjonen mandarinlukt og snø var helt uslåelig,og jeg har vært i julestemning siden:)

Nå skal jeg bake ut bolledeigen jeg har satt,ønsker dere alle en riktig fin kveld!

lørdag 27. oktober 2007

Anbefaling!

Må bare anbefale alle å kjøpe siste nummer av DRØMHEM&TRÄDGÅRD!
Kjøpte det tidligere i dag,og det er spekket av julestoff,bl.a en hjemme-hos artikkel fra Lise og Kristian Septimius Krogh!
Gleder meg til å se mer på det i kveld,har også kjøpt danske BoBedre,så får vi se om det er like inspirerende:)
Nå gjenstår det bare å legge min lille Ferdinand,før jeg tar fram bladene,firkløver og Pepsi Max og gjør meg klar til å se "Skal vi danse".
Ha en fin lørdagskveld!


Bildet er lånt fra Landstil.com

fredag 26. oktober 2007

Hallen vår,og resten av innkjøpene:)

Jeg må først oppklare noe fra forrige innlegg, dukkeklærne jeg har kjøpt til jenta vi venter er til dukka hennes,og ikke til henne! Tror hun måtte vært en minibaby for å få på seg de klærne... Kanskje jeg uttrykte meg litt uklart:)

Så noen bilder fra hallen vår...

Vi valgte å ha en ganske stor hall,den er faktisk større enn kjøkkenet..
Er veldig fornøyd med at den er stor,men ser i ettertid at vi kanskje burde hatt en liten entrè først,så vi ikke hadde dratt med oss all søla inn. Vel vel,gjort er gjort:)

Kjekt med en benk rett ved døra,så kan man sette seg ned å ta på skoene.

Denne buffeten (heter det det?) fikk vi av mamma da vi flyttet inn i huset. Som dere ser har jeg ganske mange gamle furumøbler,og må innrømme at lysten til å male dem hvite stadig kommer over meg... Samtidig er møblene veldig gamle,og jeg er redd for å ødelegge litt av sjarmen... Dessuten synes jeg det blir litt varmt og hjemmekoselig når noe er trehvitt,og ikke alt er hvitt.
Hva synes dere?


Så til resten av innkjøpene fra onsdagens shoppingrunde! Denne kransen er bare nydelig,har lyst på flere....


To små zinklykter,på tilbud til 19 kr/stk. Kupp:)


To hjerteformede kurver. Ser for meg disse med lussekatter oppi.Bokser fra House Doctor,nydelige farger synes jeg.


Stor kakeboks,tenk, om litt over en måned er denne full av pepperkaker! Jippi:)


To bilder som skal henge på jenterommet.


¤
Til slutt må jeg vise at fuglemateren har blitt en stor suksess,det er småfugler der og spiser hele tida! Det varmer hjertet mitt:)
Vi bor i et boligfelt med hus både foran oss og ved siden. Tomtene er også ganske små,så det blir litt sånn "to hus tett i tett". Men det er bare koselig,alle rundt oss har små barn,og vi voksne har blitt gode venner. Tre av oss parene var faktisk på Londontur i september.
Til høyre for tomta vår ligger en lekeplass. Dette var egentlig nok en tomt på ca 600 m2,men kommunen krevde at det ble lekeplass. Kjempeflott for oss:)


Ha en riktig god fredag!

onsdag 24. oktober 2007

En flott dag:)

Dette har vært en veldig fin dag! Den begynte på best tenkelige måte;pakke i posten! Jeg hadde bestilt et kjempefint dukkeklærsett fra TIMOTEIS LILLE BUTIKK (hostimotei.blogspot.com)
Klærne var nydelig pakket inn,og med koselig kort på!

Og her ser dere det nydelige settet! Jeg ble helt målløs da jeg pakket det ut,så flott laget:)
Det skal være julegave til jentebabyen vi venter. Kanskje litt sprøtt å kjøpe julegave til ei som ikke er født engang,men det får være:) Siden det kanskje blir en liten julebaby (termin er 17.desember...) tenkte jeg at dette ville være en koselig første julegave til henne fra mamma og pappa.


Denne nåleputa fikk jeg med på kjøpet! Gleder meg til å kjøpe mer fra Timotei etterhvert!
¤

Dagen fortsatte med en tur på et kjøpesenter her jeg bor,som akkurat har åpnet på nytt etter å ha blitt bygget ut. Jeg dro dit med ei god venninne,og vi kunne ikke huske sist vi var på bytur uten barn. Luksusdag med andre ord:)
Det var en Sia-butikk på senteret,som var fullt julepynta. Masse fint,men synes faktisk noe av det var litt dyrt. Er jo rart når Sia-ting er dyrere i en Sia-butikk enn i andre butikker som fører merket...
Kjøpte ihvertfall dette skiltet til å ha på en dør...
Og denne stjerna. Litt for liten til å ha i vinduet,og litt for stor til å henge på juletreet,men jeg skal nok finne en plass til den!
Og disse nydelige musene! Nesten litt Maileg-aktige.. Det var det første mannen min sa når han så dem,han kjenner meg visst godt nå:)
Kjøpte mye annet fint i en annen butikk,men har ikke fått tatt bilde av det enda. Skal vise det en annen dag!

¤Til slutt noen bilder fra stua vår i kveld. Det ble plutselig veldig tåkete og kaldt ute,så vi fyrte i peisen for første gang denne sesongen,og tente alle stearinlysa i hele stua. Dessverre (det er vel egentlig et luksusproblem...) er huset så godt isolert, og peisen varmer så mye,at vi måtte la flammene dø ut etter ganske kort tid,det ble rett og slett for varmt,selv med minusgrader ute.
mandag 22. oktober 2007

To skjønninger

Disse to skjønne Maileg'ene kjøpte jeg i Gøteborg i sommer, etter å ha brukt flere timer på å overbevise mannen min om at de absolutt var verdt prisen.... Jeg har aldri sett samme typene som dette hverken før eller etter,og er kjempeglad for at jeg fikk mast meg til å kjøpe dem:)
¤
Nå passer de ekstra godt, vi har nemlig vært på ultralyd i dag og fått bekreftet av vi venter ei lita jente! Så nå blir det en kanin på hvert av barnerommene,det blir jo helt perfekt!
Jeg ønsker dere en riktig god dag alle sammen:)
¤

lørdag 20. oktober 2007

Nordhjem

På kveldens "surferunde" var jeg innom nordhjem.dk, og fant utrolig mye fint!
Fikk lyst på kjempemasse!
Så jeg lurer på om noen av dere har erfaring med å bestille derfra? Og om hva portoen koster evt? Blir moms lagt til, siden vi bor utenfor EU? Har aldri helt skjønt det der....
Blir veldig glad hvis noen kan dele erfaringer med meg!
¤
Nydelige julemus fra maileg

Alle bildene er fra Nordhjem

fredag 19. oktober 2007

Litt nytt fra skrotnissen

Faren min jobber som skrotnisse (han kaller seg det..) og driver to butikker fulle av bruksgjenstander. Den ene er på noen hundre m2,og er på en måte som et stort loppemarked. Jeg var en tur der i dag,og fant som vanlig litt. Som på loppemarkeder er det mye stygt,men også noe fint. Jeg prøver å begrense meg litt da,og må vite at jeg kan bruke tingene til noe. I dag fant jeg først denne store Egersund-bollen. Jeg har flere av samme typen,men siden denne var så stor,tenkte jeg den var litt praktisk og kan brukes til mye! (F.eks julegrøten)

Disse to hører til et servise vi samler på, som vi fikk da vi giftet oss.

Fluesopp som skal pynte opp julegavene....

Og noteark så jeg får laget flere til- og fra-lapper.


En liten bjelle-juletrepynt. Har planer om at barna våre skal få ha sitt eget lille juletre med tiden,og da passer denne perfekt:)


Mange kakeformer,i masse forskjellige former. Disse kan brukes til mye!


En liten lysestake i opalin,og to asjetter i Figgjo-serviset, som jeg samler på deler av i alle fargene.


Til slutt denne kjekke karen. Jeg elsker gamle julenisser! Trodde først denne var av nyere dato,men den har kropp av halm,så da er den nok gammel! Fin var den ihvertfall synes jeg!


Herlig liten nissesko!


Her er han i sin helhet!
Denne helga har jeg planer om å lage litt julekort,gavelapper,og å kanskje fått sydd noen hjerter. I morgen er det 6 uker til 1.desember,og det er faktisk ikke så veldig lenge!
Ha en fin kveld snupper:)

onsdag 17. oktober 2007

Til småfuglene

Denne koselige "fuglemateren" kjøpte jeg i dag. Synes den var så dekorativ,og småfuglene skal jo også ha mat:)
Vil forresten takke alle dere som legger igjen kommentarer hos meg,jeg blir like glad hver gang;)
Ha en fin onsdag!

mandag 15. oktober 2007

Pasteller og glass

Noe av det jeg samler på er kanner og glass,får aldri nok:)