fredag 19. oktober 2007

Litt nytt fra skrotnissen

Faren min jobber som skrotnisse (han kaller seg det..) og driver to butikker fulle av bruksgjenstander. Den ene er på noen hundre m2,og er på en måte som et stort loppemarked. Jeg var en tur der i dag,og fant som vanlig litt. Som på loppemarkeder er det mye stygt,men også noe fint. Jeg prøver å begrense meg litt da,og må vite at jeg kan bruke tingene til noe. I dag fant jeg først denne store Egersund-bollen. Jeg har flere av samme typen,men siden denne var så stor,tenkte jeg den var litt praktisk og kan brukes til mye! (F.eks julegrøten)

Disse to hører til et servise vi samler på, som vi fikk da vi giftet oss.

Fluesopp som skal pynte opp julegavene....

Og noteark så jeg får laget flere til- og fra-lapper.


En liten bjelle-juletrepynt. Har planer om at barna våre skal få ha sitt eget lille juletre med tiden,og da passer denne perfekt:)


Mange kakeformer,i masse forskjellige former. Disse kan brukes til mye!


En liten lysestake i opalin,og to asjetter i Figgjo-serviset, som jeg samler på deler av i alle fargene.


Til slutt denne kjekke karen. Jeg elsker gamle julenisser! Trodde først denne var av nyere dato,men den har kropp av halm,så da er den nok gammel! Fin var den ihvertfall synes jeg!


Herlig liten nissesko!


Her er han i sin helhet!
Denne helga har jeg planer om å lage litt julekort,gavelapper,og å kanskje fått sydd noen hjerter. I morgen er det 6 uker til 1.desember,og det er faktisk ikke så veldig lenge!
Ha en fin kveld snupper:)

7 kommentarer:

Evelinas hus sa...

Hej, Vad flitig du är som ska göra julkort. Skålarna är jättefina.
Kram och trevlig helg.
Caroline

Annettenett sa...

Flotte skåler og nissen var kjempefin:)))
Heldig du er som kan gå og plukke sånt!

Timotei sa...

Hei Silje!
Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min!
Flotte skåler og herlig julepynt du viser! Sånne fluesopper er skikkelig jul! Minner meg om jula da jeg var lita. Nissen var bare så fin! Virkelig forseggjort.
(Skal sende det røde dukkesettet til deg så snart jeg har fått adressen din.)
Ha ei superfin helg!
Hilsen Rannveig

Landliv sa...

Jeg synes du har klart å plukke ut utrolig koselige og nyttige ting hos pappa skrotnisse!!
Synes det er håpløst med julepynt i butikkene tidlig, men det er jammen koselig å begynne å tenke og planlegge litt her hjemme - slik som du også gjør. God helg til deg!

Ellie sa...

Så mye fint du fant. Særlig den Egersund-bollen, jeg er så svak for slike! Du er jammen heldig som har en far som er skrotnisse :-). Hadde det vært meg hadde jeg nok flydd i hælene på faren min hele dagen, tenker jeg! :-) Ha en fortsatt fin helg!

Hulda sa...

Å, så mye fint du har funnet! Den klokken til å henge på juletreet er så fin, mormor har en slik i rødt og en i grønt. Skikkelig nostalgi. Så søt den nissen var også, skikkelig gammel, så den ut til å være. Likte også veldig godt måten du har tatt bildene på av soppene og notearkene. Herlig! Jeg har også brukt å pynte noen gaver ekstra fint, brukte litt fluesopp i fjor. Bruker de også i dekorasjoner. Var heldig å finne mange på nille nylig, til 25 kr, flere ulike størrelser i en eske. Flotte skåler også! Du har virkelig vært heldig!

Hulda sa...

meg igjen... ;) glemte å si at jeg fant slike kakeformer på fretex i denne uka. Ble jo så glad! Skal lage noen oppheng av noen. :)